غذای ضد افسردگی را می توان به عنوان یک راه کمکی برای سلامت مغز و دوری از افسردگی، به شمار آورد.
به گزارش خط سلامت افسردگی به نوعی با نوروترنسمیترها مرتبط است که با اختلال در عملکرد آنها افسردگی روی می دهد.
افسردگی و مواد غذایی
غذاها از راه های مختلفی بر میزان استرس تاثیر می گذارند مثلا بعضی غذاها باعث کاهش سطح سروتونین (ماده شیمیایی که در مغز باعث ایجاد آرامش می شود) در خون می شوند.
بعضی غذاهای دیگر باعث کاهش سطح هورمون های کورتیزول و آدرنالین (هورمون هایی که در بدن باعث ایجاد استرس می شوند) می شوند. همچنین بعضی غذاها با تقویت سیستم ایمنی و کاهش فشار خون، بدن را ازعوارض استرس در امان نگه می دارند.
نکاتی در مورد پیشگیری از افسردگی
تغذیه مناسب باعث تقویت جسم و روان انسان ها می شود و برای دست یابی به این مهم، حفظ تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی، ضروری است. کسانی می توانند شاداب و سالم زندگی کنند که مقدار لازم و کافی از مواد مغذی مورد نیاز بدنشان تامین شده باشد.
از آنجا که افسردگی نقش مهمی در تغییر اشتها دارد، لذا در بعضی از افراد، افسردگی باعث کاهش وزن و در برخی دیگر باعث افزایش وزن می شود، ولی اگر رژیم غذایی صحیح وجود داشته باشد، مطمئنا تغییرات وزنی چشمگیر نخواهند بود.
خوردن غذاهای حاوی کربوهیدرات مثل نان و برنج قهوه ای باعث کاهش افسردگی می شوند. این غذاها باعث می شوند که تولید سروتونین در مغز زیاد شوند و در نتیجه با ایجاد حالت نشاط، از افسردگی پیشگیری می کنند.
مصرف منابع غذایی حاوی پروتئین کمک کننده است زیرا مقدار اسید آمینه لازم برای بدن را بالا می برد. ماهی علاوه بر پروتئین به دلیل داشتن امگا3 نقش مهمی در بهبود افسردگی دارد. همچنین ویتامین ب 12 و اسید فولیک ، ویتامین دی در سلامت ذهنی و روانی و کاهش علائم افسردگی نقش مهمی را دارد.
بهترین راه جذب ویتامین دی و رساندن آن به بدن مواجهه با نور خورشید است که منبع غنی این ویتامین میباشد که متأسفانه شیوهی جدید و مدرن زندگی امروزی باعث کم شدن مواجههی روزمره با نور خورشید و به تبع آن کاهش جذب و کمبود ویتامین D شده است لذا مصرف مکمل ویتامین D به تمامی گروهای سنی براساس دستورالعملهای موجود وزارت بهداشت توصیه می شود.
مصرف روزانه و قابل توجه سبزی و میوه نظیر کلم بروکلی، فلفل سبز، گل کلم، گوجه فرنگی، طالبی، توت فرنگی، پرتقال و گریپ فروت که حاوی املاح و ویتامین های ضروری بدن هستند برای جلوگیری و کنترل افسردگی توصیه می شوند.
قند خون
اشخاص افسرده، میزان قند خون شان را باید ثابت نگاه دارند.انجام ورزش و عدم استعمال دخانیات برای کنترل ودرمان افسردگی ضروری است.
غذا در ایجاد افسردگی موثر است. علاوه بر برخی بیماری ها و سوء تغذیه و کمبود های غذایی که موجب افسردگی می گردند، غذاهایی وجود دارند که در پیشرفت افسردگی موثر هستند نظیر غذاهایی که در آن رنگ های خوراکی، نگه دارنده ها، افزودنی ها و شیرین کننده های مصنوعی به کار رفته است.
همچنین غذاهایی که دارای مواد مانده و خشک شده باشند ویا با با شکر درست شده باشند. مصرف زیاد قهوه، شکلات، نوشابه به ایجاد افسردگی کمک می کند.
تغذیه سالم
بدن باید انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزمره را داشته باشد و این انرژی به وسیله خوردن غذاهای مفید و مقوی تامین می شود.
لذا توصیه می شود:
از میوه و سبزی های تازه در طول روز استفاده شود.
مصرف روزانه شیر و لبنیات کم چرب.
مصرف محدود انواع چربی ها، شیرینی ها، و چاشنی های شور.
مصــرف کم نـوشیـدنی های شیرین،کولاها و کافئین دار.
از نان وغلات سبوس دار ونیز حبوبات بطور روزانه استفاده شود.
برای حفظ سلامت مواد غذایی آنها را آرام پخته یا بخار پز شوند یا با مقداری روغن زیتون تفت داده شوند .
در مصرف نمک احتیاط شود، می توان از طعم دهنده های گیاهی و ادویه ها به جای نمک استفاده کرد.
برای رفع تشنگی، نوشیدن آب ساده بر هر آشامیدنی دیگری ارجح است. برای تامین ویتامین D مورد نیاز روزانه 10-20 دقیقه در معرض نور مستقیم آفتاب موثر خواهد بود و یا از مکمل ویتامین D استفاده شود.
استفاده از مغزدانه ها نظیر پسته و بادام، همچنین زعفران و بعضی از دم کرده های گیاهی نظیر بابونه و اسطوخودوس نیز به درمان افسردگی کمک می کند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است .