خودکشی علت های مختلفی دارد. باورهای غلط درباره خودکشی، یکی از اصلی ترین مواردی که باعث می شود یک فرد با افکار خودکشی، مورد توجه قرار نگیرد و مداخلات لازم جهت کمک به او انجام نشود.
خودکشی و علل پشت پرده آن
خودکشی در ذهن افراد وقتی پر رنگ می شود که ابتلا به افسردگی، ناامیدی شدید، احساس انزجار از خود و نداشتن منبع حمایتی وجود داشته باشد.
آگاهی از روش های پیشگیری از خودکشی
به گزارش خط سلامت پژوهش ها نشان داده است، معمولا افرادی که دست به خودکشی می زنند، نمی توانند سایر روش هایی را که به آن ها در جهت رهایی از رنج کمک می کند، مد نظر قرار دهند. از این رو لازم است اطرافیان آنها در مورد روش های پیشگیری از خودکشی اطلاعاتی داشته باشند.
باورهای غلط در مورد خودکشی
یکی از اصلی ترین مواردی که باعث می شود یک فرد با افکار خودکشی و به موقع شناسایی نشود و رسیدگی های لازم را دریافت نکند، وجود باورهای غلط در مورد خودکشی است. برخی باورهای غلط درباره خودکشی عبارت است از:
باور نادرست اول
افرادی که در مورد خودکشی صحبت می کنند واقعاً این کار را نمی کنند. واقعیت این است که اکثر افرادی که اقدام به خودکشی می کنند، قبلا هشدارهایی در این باب داده اند. اشاره غیر مستقیم فرد به خودکشی و ذکر جمله هایی نظیر: وقتی من رفتم متأسف خواهید شد یا من هیچ راه دیگری را نمی توانم ببینم، به هیچ عنوان نادیده نگیرید.
باور نادرست دوم
تنها کسانی که جنون واقعی دارند، اقدام به خودکشی می کنند.
واقعیت این است که بیشتر افراد دچار افکار خودکشی روان پریش نیستند بلکه صرفا ناراحت، غمگین، افسرده، ناامید و درمانده هستنند.
باور نادرست سوم
اگر کسی مصمم به کشتن خود باشد، هیچ چیزی مانع او نمی شود.
واقعیت این است حتی یک فرد کاملاً افسرده احساسات متناقضی در مورد مرگ دارد. این احساسات متناقض بین تمایل به زندگی و تمایل به مرگ نوسان می کند. افرادی که دست به خودکشی می زنند، شیفته مرگ نیستند، آن ها صرفا می خواهند درد را متوقف کنند؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت انگیزه این افراد برای پایان دادن به زندگی همیشگی نیست.
باور نادرست چهارم
افرادی که خودکشی می کنند افرادی هستند که تمایلی به کمک گرفتن ندارند. واقعیت این است که بسیاری از افراد سعی می کنند قبل از اقدام به خودکشی از دیگران کمک بگیرند. در حقیقت، مطالعات نشان می دهد بیش از 50 درصد از قربانیان خودکشی، شش ماه قبل از مرگ خود به دنبال کمک های حرفه ای بوده اند.
باور نادرست پنجم
صحبت در مورد خودکشی، احتمال خودکشی را افزایش می دهد. واقعیت این است صحبت در مورد خودکشی منجر به برانگیختن انگیزه خودکشی نمی شود؛ بلکه برعکس است. صحبت صریح و صادقانه در مورد افکار و احساسات خودکشی به نجات یک زندگی کمک می کند. نکته مهمی که لازم است بدانید این است گوش دادن به یک موسیقی یا تماشای یک فیلم خاص، نمی تواند دلیل اصلی اقدام به خودکشی باشد؛ مگر اینکه فرد از قبل زمینه اختلالات خلقی مانند افسردگی را داشته باشد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.