رابطه سمی بطور بالقوه می تواند هرکسی را تحت تاثیر قرار دهد، با این حال افراد مبتلا به بیماری های روانی مانند: دو قطبی و افسردگی اساسی بیشتر از سایر افراد در معرض خطر درگیر شدن در یک رابطه سمی هستند، چرا که این افراد به طور معمول ثبات روانی و عاطفی کمتری را تجربه می کنند.
نشانه های یک رابطه سمی
به گزارش خط سلامت هر رابطه ای که منجر به کاهش سلامت روان فرد شود، یک رابطه سمی است. روابطی که شامل آزار جسمی یا کلامی است، قطعاً در گروه روابط سمی جای می گیرد. علائم یک رابطه سمی عبارت است از:
یک رابطه سمی باعث احساس بی ارزش در یکی از طرفین رابطه می شود.
در یک یک رابطه سمی نیازهای عاطفی فرد برآورده نمی شود.
یک رابطه سمی به مرور منجر به کاهش عزت نفس فرد می شود.
یک رابطه سمی منجر به احساس افسردگی و عصبانیت می شود.
یک رابطه سمی باعث می شود فرد همیشه احساس کند، مقصر است.
رابطه سمی در برابر رفتار سالم
رابطه سمی، باعث می شود فرد احساسات منفی مانند: شرم و ناامیدی را تجربه کند؛ در عوض در یک رابطه سالم، برای هرکدام از طرفین رابطه فرصتی برای رشد فراهم می شود. یک رابطه سالم صمیمیت و احترام متقابل به یکدیگر را به دنبال دارد. برخلاف یک رابطه سمی، در رابطه سالم هیچ یک از طرفین مجبور نیست برای دیگر ینقش بازی کند.
رفتارهای سمی را بشناسید
در یک رابطه سمی، انواعی از رفتارهای آسیب زننده دیده می شود؛ خودمحوری، حسادت، مقایسه کردن مداوم، تحقیر کردن و بی اعتمادی، از جمله رفتارهای رایج در یک رابطه سمی است؛ در مقابل در یک رابطه سالم احترام، از خودگذشتگی و اعتماد متقابل به چشم می خورد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.