بی خوابی را با 5 پیشنهاد آچمز کنید

خط سلامت: بی خوابی مزمن عملکرد فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و زمینه را برای بروز طیف وسیعی از اختلالات روانی مانند افسردگی فراهم می کند.

بی خوابی را با 5 پیشنهاد آچمز کنید

بی خوابی شایع ترین اختلال خواب است . به گزارش خط سلامت پژوهش ها نشان داده است انجام برخی کارهای ساده منجر به بهبود بی خوابی و تجربه خواب با کیفیت می شود.

بهبود بی خوابی

اگرچه استفاده از قرص های آرامبخش اولین و آسان ترین راه درمان بی خوابی به نظر می رسد؛ ولی پژوهش ها نشان داده است این قبیل داروهای خواب آور با عوارض جانبی همراه هستند که سلامتی را تحت تاثیر قرار می دهد.  

پژوهش های متعدد نشان داده است انجام برخی کارهای ساده منجر به بهبود بی خوابی می شود. برخی از کارهایی که منجر به بهبود بی خوابی می شود، عبارت است از:

الگوی خواب ثابت

هر شب در ساعت های مختلف خوابیدن، عادت  بسیاری از افراد است. با این حال، الگوی خواب منجر به بی خوابی می شود و ریتم شبانه روزی را مختل می کند.

ریتم شبانه روزی مجموعه ای از تغییرات رفتاری، جسمی و ذهنی است که یک چرخه 24 ساعته را دنبال می کند. عملکرد اصلی ریتم شبانه روزی این است که تعیین کند بدن آماده خواب است یا خیر؟. پاسخ به این سوال به شدت تحت تأثیر ساعت بیولوژیکی است که هورمون هایی را برای القای خواب یا بیداری آزاد می کند. هر شب ساعت یکسان رفتن به رختخواب به بدن کمک می کند تا زمان خواب را پیش بینی کند.

خاموش کردن چراغ ها

نشانه هایی مانند نور بر ریتم شبانه روزی نیز تأثیر می گذارد. تاریک نگه داشتن اتاق، هنگام خواب، منجر به بهبود بی خوابی می شود.

چرت نزدن در طول روز

چرت زدن در طول روز، به ویژه آنهایی که بیش از 2 ساعت طول می کشد، ریتم شبانه روزی را مختل می کند و منجر به بی خوابی می شود.

یک مطالعه نشان داده است دانشجویان خوابگاهی که حداقل سه بار در هفته چرت می زنند و کسانی که هر بار بیش از 2 ساعت چرت می زنند، کیفیت خواب پایین تری نسبت به همسن و سالان خود دارند. بعد از خواب شبانه بی کیفیت، چرت زدن طولانی مدت وسوسه انگیز است. با این حال ، فردی که بی خوابی شبانه را تجربه می کند، باید از این امر جلوگیری کند، زیرا این امر بر چرخه خواب سالم تأثیر منفی می گذارد.

ورزش کردن

ورزش بدنی تأثیر مثبتی بر کیفیت خواب و بهبود بی خوابی دارد. در یک بررسی که به بررسی 305 فرد بالای 40 سال مبتلا به مشکلات خواب پرداخت، مشخص شد برنامه های ورزشی با شدت متوسط ​​یا زیاد منجر به بهبود کیفیت خواب می شوند. این مطالعه همچنین نشان داد شرکت کنندگان هنگام شرکت در یک برنامه ورزشی، داروهای خواب خود را کمتر مصرف می کردند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان