افراد در تمام سنین به اختلال اضطراب فراگیر دچار می شوند. اختلال اضطراب فراگیر (GAD) در سنین نوجوانی شایع تر است.
به گزارش خط سلامت اختلال اضطراب فراگیر راه های درمان مختلفی دارد اما مهم ترین راه درمان مراجعه به روانشناس بالینی است.
اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
اختلال اضطراب فراگیر (GAD) زندگی روزمره افراد را دچار اشکال می کند و باعث عدم پیشرفت آنها در حوزه های مختلف از جمله شغل و تحصیل می شود.
اختلال اضطراب فراگیر (GAD) با اضطراب بیش از حد، اغراق آمیز و نگرانی در مورد رویدادهای زندگی روزمره بدون دلیل مشخص می شود. افراد مبتلا به علائم اختلال اضطراب فراگیر همیشه انتظار فاجعه را دارند و نگران سلامتی، پول، خانواده، کار یا مدرسه هستند.
همه گاه و بیگاه احساس اضطراب می کنند و دلیلی برای آن وجود ندارد. اما در افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر (GAD)، نگرانی اغلب غیر واقعی یا نامتناسب با موقعیت است. زندگی روزمره به حالت دائمی نگرانی، ترس و وحشت تبدیل می شود. در نهایت، اضطراب آنقدر بر افکار افراد تسلط پیدا می کند که انجام کارهای معمول در محل کار یا مدرسه، اجتماعی و روابط دشوار می شود.
شیوع اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
نزدیک به 4 میلیون بزرگسال آمریکایی یا حدود 2٪ در طول یک سال به اختلال اضطراب فراگیر (GAD) مبتلا هستند. اختلال اضطراب فراگیر (GAD) اغلب در دوران کودکی یا نوجوانی شروع می شود. اختلال اضطراب فراگیر (GAD) در زنان شایع تر از مردان است.
علائم اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
اختلال اضطراب فراگیر (GAD) بر طرز فکر فرد تأثیر می گذارد و منجر به علائم فیزیکی می شود. متخصصان سلامت روان از مجموعه استانداردی از معیارها برای تشخیص اختلال اضطراب فراگیر (GAD) استفاده می کنند.
نگرانی و تنش بیش از حد و مداوم
نگاه غیر واقعی به مشکلات
بی قراری یا احساس "ناراحتی" بودن
مشکل در تمرکز
خستگی
افزایش انحراف یا تحریک پذیری
مشکل خواب
تنش عضلانی یا درد عضلانی
افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر اغلب دارای سایر اختلالات اضطرابی مانند اختلال هراس یا فوبیا، اختلال وسواس فکری جبری، افسردگی بالینی، یا مشکلات ناشی از سوء مصرف مواد مخدر یا الکل هستند .
علل و عوامل خطر اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
کارشناسان دلایل دقیق اختلال اضطراب فراگیر را نمی دانند. به نظر می رسد چند چیز از جمله ژنتیک، شیمی مغز و استرس های محیطی در توسعه آن نقش دارند.
ژنتیک برخی از تحقیقات نشان می دهد سابقه خانوادگی در افزایش احتمال ابتلا به اختلال اضطراب فراگیر (GAD) نقش دارد. این یعنی تمایل به ایجاد اختلال اضطراب فراگیر (GAD) در خانواده ها منتقل می شود.
شیمی مغز با مشکلات مسیرهای سلول عصبی خاصی که مناطق خاصی از مغز درگیر در تفکر و احساسات را به هم متصل می کند، مرتبط است. این اتصالات سلول عصبی به مواد شیمیایی به نام انتقال دهنده های عصبی بستگی دارد که اطلاعات را از یک سلول عصبی به سلول دیگر ارسال می کند. اگر مسیرهایی که مناطق خاصی از مغز را به هم متصل می کنند به خوبی کار نکنند، مشکلات مربوط به خلق و خو یا اضطراب ایجاد می شود.
فاکتورهای محیطی تروما و رویدادهای استرس زا مانند سوء استفاده، مرگ یکی از عزیزان، طلاق، و تغییر شغل یا مدرسه به اختلال اضطراب فراگیر (GAD) کمک می کنند. استفاده و ترک مواد اعتیاد آور (از جمله الکل، کافئین و نیکوتین) اضطراب را بدتر می کند.
تشخیص اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
اگر علائم اختلال اضطراب فراگیر (GAD) وجودداشته باشد، پزشک ارزیابی را با پرسیدن سوالاتی در مورد سابقه پزشکی و روانپزشکی آغاز می کند.
پزشک تشخیص خود را از اختلال اضطراب فراگیر (GAD) بر اساس گزارش هایی مبنی بر شدت و طولانی بودن علائم، از جمله مشکلات زندگی روزمره ناشی از علائم، استوار می کند. سپس پزشک تعیین می کند آیا فرد دارای اختلال اضطرابی خاص است یا اختلال اضطراب فراگیر.
برای اینکه فردی مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر (GAD) تشخیص داده شود، علائم باید با زندگی روزمره تداخل داشته باشد و حداقل به مدت 6 ماه بیش از روزها وجود داشته باشد.
درمان های اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
اگر هیچ بیماری پزشکی دیگری یافت نشود، فرد به روانپزشک یا روانشناس ارجاع داده می شود. اینها متخصصان سلامت روان هستند که برای تشخیص و درمان بیماری هایی از جمله اختلال اضطراب فراگیر (GAD) آموزش دیده اند. درمان اختلال اضطراب فراگیر (GAD) اغلب شامل ترکیبی از دارو درمانی و درمان شناختی رفتاری است.
درمان شناختی رفتاری: افرادی که برای اختلالات اضطرابی تحت درمان قرار می گیرند، اغلب در این نوع درمان شرکت می کنند، در آن یاد می گیرند الگوهای فکری و رفتارهایی را که منجر به احساسات اضطرابی می شود، تشخیص داده و تغییر دهند. این نوع درمان با نگاه واقع بینانه تر به نگرانی ها به محدود کردن تفکر تحریف شده کمک می کند.
داروها: اینها درمان نیستند، اما به کاهش علائم کمک می کنند. پزشک داروهایی را توصیه می کند که اغلب برای درمان اختلال اضطراب فراگیر (GAD) در کوتاه مدت استفاده می شود. داروها کمتر از گذشته تجویز می شوند زیرا اعتیاد آور یا آرام بخش هستند و حافظه و توجه را مختل می کنند. آنها با مهار علائم فیزیکی اضطراب مانند تنش عضلانی و بی قراری کار می کنند.
درمان های خانگی اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
ورزش
یوگا
یک رژیم غذایی سالم
خواب کافی
اجتناب از کافئین
اجتناب از الکل و مواد مخدر
مراقبه
بیوفیدبک
تکنیک های آرامش بخش مانند تنفس عمیق
عوارض جانبی درمان اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
اگر این داروها به طور مداوم استفاده شوند،افراد به داروهای آرام بخش، خواب آور وابسته می شوند.
عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی که اختلال اضطراب فراگیر (GAD) را درمان می کنند، بسته به داروی خاص و فردی که آنها را مصرف می کند، متفاوت است. عوارض جانبی رایج شامل خواب آلودگی، افزایش وزن، حالت تهوع و مشکلات جنسی است.
هیچ عارضه جانبی منفی از درمان یا اقدامات سبک زندگی سالم وجود ندارد.
چشم انداز اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
اکثر افراد با درمان مناسب علائم خود را به میزان قابل توجهی تسکین می دهند. علائم می آیند و از بین می روند، مانند زمان های استرس زا. بنابراین مهم است که به برنامه درمانی خود شامل درمان، عادات سبک زندگی و دارو، پایبند باشند.
جلوگیری از اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
اختلالات اضطرابی مانند اختلال اضطراب فراگیر (GAD) همیشه قابل پیشگیری نیستند. اما مواردی وجود دارد که برای کنترل یا کاهش علائم انجام می شود، از جمله:
پس از یک تجربه آسیب زا یا ناراحت کننده، یا اگر متوجه شده اید که بیش از حد معمول احساس اضطراب می کنند، به دنبال مشاوره و حمایت باشند. بهتر است به یک مشکل رسیدگی کنند نه اینکه از آن اجتناب کنند.
یک سبک زندگی سالم و فعال داشته باشند.
با دیگران در ارتباط باشند و منزوی نشوند.
زمانی که شروع به نگرانی کردند استراحت کنند. سعی کنند نگرانی های مربوط به گذشته را کنار بگذارند.
اگر برنامه ای برای درمان اضطراب دارند، به آن پایبند باشند.
قبل از مصرف هر گونه دارو یا داروهای گیاهی بدون نسخه از پزشک یا داروساز خود سوال کنند. بسیاری از آنها حاوی مواد شیمیایی هستند که علائم اضطراب را افزایش می دهند.
تکنیک های مدیریت استرس را تمرین کنند .
پیوستن به یک گروه حمایتی برای افرادی که با اضطراب سروکار دارند را در نظر بگیرند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است .