انسان ها اگرچه این نیاز ها را به صورت غریزی دارند ولی چون تحت تاثیر یادگیری، انتظارات اجتماعی و ترس هایی که به خاطر تائید نشدن قرار می گیرند، هر کدام بخشی از این نیاز ها را بیشتر تجربه می کنند. یعنی تحت تاثیر شدید ترین نیاز قرار می گیرد.
به گزارش خط سلامت، این ۵ سطح نیاز شامل نیاز های فیزیولوژیکی، ایمنی،تعلق پذیری و محبت،احترام و خود شکوفایی است.
نیاز های فیزیولوژیکی یا زیستی به عنوان نخستین رده از نیازها ی انسان است .نیاز های زیستی شامل غذا، لباس، نیاز جنسی و مسکن است. تا وقتی که نیاز های اساسی برای فعالیت های بدن به اندازه کافی ارضاء نشده است عمده فعالیت های شخص احتمالا در این سطح قرار خواهد داشت.
دومین سطح از نیاز های انسان شامل نیاز ایمنی است یعنی انسان نیاز به تامین جان، محروم نبودن، رها شدن از ترس و وحشت و نیاز به آرامش دارد .
به عبارت دیگر می توان گفت نیاز به محافظت از خود در زمان حال و آینده برای انسان پس از تامین غذا و لباس و تولیدمثل وجود دارد.
سومین رده از نیاز های انسان مربوط به احساس تعلق و عشق و محبت است. انسان یک موجود اجتماعی است و نیاز به رابطه با دیگر انسان ها دارد و برای این منظور سخت کوشش می کند تا بتواند روابط اش را معنادار کند.
به گزارش خط سلامت چهارمین رده از نیاز های انسان ها مربوط به احترام است.این احترام در دو بخش احترام به خود و احترام به دیگران به حیطه انسانی افراد مربوط می شود. افرادی که نمی توانند این نیاز را برآورده کنند و از طریق رفتارهای موثر و سازنده به آن دست یابند برای ارضا این نیاز اقدام به جلب توجه به هر شیوه ای خواهند کرد. این شیوه گاهی در یک رفتار مخرب و نسنجیده خود را نشان می دهد.
بالاترین سطح خود شکوفایی نام دارد.خود شکوفایی یعنی فرد قادر است تمام استعداد های پنهان خود را شکوفا کند و به آنچه که می تواند باشد و باید بشود،دست پیدا کند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.