
به گزارش خط سلامت "سم زدایی" از دستگاه های دیجیتال اغلب به عنوان راهی برای تمرکز بر تعاملات اجتماعی واقعی بدون حواس پرتی در نظر گرفته می شود. با کنارگذاشتن دستگاه های دیجیتال، حداقل به طور موقت، افراد می توانند استرس ناشی از اتصال مداوم را رها کنند.
کاندیدای سم زدایی دیجیتال هستم؟
قبل از اینکه تصمیم بگیرید که آیا برای شما سم زدایی دیجیتال مناسب است یا خیر؟ برخی از مزایای بالقوه و روش های انجام سم زدایی دیجیتال را در نظر بگیرید.
دلایل سم زدایی دیجیتال
برای بسیاری از مردم، ارتباط و غوطه ور شدن در دنیای دیجیتال تنها بخشی از زندگی روزمره است. طبق تحقیقات یک فرد بزرگسال آمریکایی به طور متوسط هر روز حدود 11 ساعت را صرف گوش دادن، تماشا کردن، خواندن یا تعامل با رسانه ها می کند.
دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است بخواهید تلفن همراه و سایر دستگاه های خود را برای مدت کوتاهی کنار بگذارید. ممکن است بخواهید بدون تداخلی که تلفن و سایر دستگاهها ایجاد میکنند، از وقت خود لذت ببرید. در موارد دیگر، ممکن است احساس کنید استفاده از دستگاه شما بیش از حد شده است و استرس زیادی به زندگی شما اضافه می کند.
اعتیاد به فناوری در برخی شرایط، حتی ممکن است احساس کنید که به دستگاه های خود معتاد شده اید. در حالی که اعتیاد به فناوری به طور رسمی به عنوان یک اختلال شناخته نشده است، بسیاری از کارشناسان معتقدند که استفاده بیش از حد از فناوری و دستگاه نشان دهنده یک اعتیاد رفتاری بسیار واقعی است که می تواند منجر به مشکلات جسمی، روانی و اجتماعی شود.
در یک نظرسنجی، 50 درصد از نوجوانان گزارش دادند که احساس می کنند به دستگاه های تلفن همراه خود معتاد هستند. 78 درصد از پاسخ دهندگان نوجوان گفتند که دستگاه های دیجیتال خود را هر ساعت چک می کنند.
فناوری می تواند استرس زا باشد
درحالی که مردم اغلب احساس میکنند که نمیتوانند زندگی را بدون دستگاههای فناوری خود تصور کنند، تحقیقات و نظرسنجیها نشان دادهاند که استفاده از فناوری میتواند به افزایش استرس کمک کند.
در نظرسنجی سالانه انجمن های روانشناسی آمریکا استرس در آمریکا ، یک پنجم بزرگسالان آمریکایی (حدود 18٪) استفاده از فناوری را به عنوان منبع مهم استرس در زندگی خود ذکر کردند. برای بسیاری، این ارتباط دیجیتالی همیشه حاضر و نیاز دائمی به بررسی ایمیلها، متنها و رسانههای اجتماعی است که بیشترین استرس فنی را به خود اختصاص میدهد.
یک مطالعه انجام شده توسط محققان در سوئد نشان داد استفاده از فناوری بصورت مداوم در میان بزرگسالان جوان با مشکلات خواب، علائم افسردگی و افزایش سطح استرس مرتبط است.
دستگاه های دیجیتال و اختلال خواب
شواهدهمچنین نشان می دهد استفاده سنگین و مداوم از دستگاه دیجیتال، به ویژه قبل از خواب ، می تواند در کیفیت و کمیت خواب اختلال ایجاد کند. یک مطالعه نشان داد کودکانی که قبل از خواب از دستگاه های دیجیتال استفاده می کنند، به طور قابل توجهی بدتر و کمتر می خوابند. این مطالعه همچنین ارتباط بین استفاده از فناوری در شب و افزایش شاخص توده بدن را نشان داد.
محققان همچنین دریافتهاند استفاده از رسانههای اجتماعی الکترونیکی در رختخواب اثرات نامطلوبی بر خواب و خلق و خوی دارد. این مطالعه نشان داد که 70 درصد از شرکتکنندگان شبکههای اجتماعی را در حالی که در رختخواب بودند از طریق تلفن خود چک میکردند و 15 درصد از آنها یک ساعت یا بیشتر را در هنگام خواب در شبکههای اجتماعی سپری میکردند. نتایج نشان داد که استفاده از شبکههای اجتماعی زمانی که شب در رختخواب هستید، احتمال اضطراب ، بیخوابی و مدت خواب کوتاهتر را افزایش میدهد.
چگونه تلفن هوشمند بر مغز تأثیر می گذارد
استفاده از دستگاه های دیجیتال بصورت مداوم ممکن است با نگرانی های مربوط به سلامت روان مرتبط باشد.
مطالعه ای که در مجله توسعه کودک منتشر شد نشان داد که استفاده مداوم و سنگین روزانه از فناوری با افزایش خطر مشکلات سلامت روان در میان نوجوانان مرتبط است. زمان بیشتری که صرف استفاده از فناوریهای دیجیتال میشود با افزایش علائم بیش فعالی، اختلال سلوک و همچنین خودتنظیمی پایین مرتبط بود.
محققان دانشگاه پنسیلوانیا به تازگی اولین تحقیق تجربی را منتشر کرده اند که استفاده از سایت های رسانه های اجتماعی مانند فیسبوک، چت و اینستاگرام را به کاهش رفاه مرتبط می کند.نتایج نشان داد محدود کردن استفاده از رسانه های اجتماعی علائم افسردگی و احساس تنهایی را کاهش می دهد .
رسانه ای دیجیتالی، تعادل کار و زندگی
این احساس همیشه در ارتباط بودن می تواند ایجاد مرز بین زندگی و زندگی کاری شما را دشوار کند. حتی زمانی که در خانه یا در تعطیلات هستید، مقاومت در برابر وسوسه چک کردن ایمیل، پاسخ دادن به پیامی از یک همکار، یا چک کردن حسابهای رسانههای اجتماعیتان میتواند سخت باشد.
در مطالعه ای محققان دریافتند استفاده از فناوری در تعیین تعادل بین کار و زندگی افراد نقش دارد. این مطالعه نشان داد استفاده از اینترنت و فناوریهای تلفن همراه بر رضایت شغلی کلی، استرس شغلی واحساس کار بیش از حد تأثیر میگذارد. انجام سم زدایی دیجیتال ممکن است کمک کند تعادل بین کار و زندگی سالم تر و کم استرس تری برقرار کنید.
مقایسه اجتماعی بودن را سخت می کند
اگر در رسانه های اجتماعی وقت می گذرانید، احتمالاً متوجه شده اید که زندگی خود را با دوستان، خانواده، غریبه ها و افراد مشهور مقایسه می کنید. ممکن است با توجه به نگاه اجمالی کوچکی که در پستهای اینستاگرام یا فیسبوکشان میبینید، فکر کنید که دیگران زندگی کاملتر، غنیتر یا هیجانانگیزتری دارند.
همانطور که گفته می شود مقایسه واقعاً می تواند دزد شادی باشد. سم زدایی از ارتباطات اجتماعی می تواند راه خوبی برای تمرکز بر آنچه در زندگی شما مهم است بدون مقایسه خود با دیگران باشد.
استرسمقایسه اجتماعی
اتصال دیجیتال می تواند باعث شود که احساس ترس از دست دادن کنید . ترس از دست دادن تجربیاتی است که دیگران دارند. اتصال مداوم می تواند این ترس را تغذیه کند. هر بار که تصویر یا پستی در مورد زندگی شخص دیگری میبینید، میتواند این احساس را در شما ایجاد کند که انگار زندگی او هیجانانگیزتر است. ممکن است به دلیل ترس از اینکه عقب نمانید، بیش از حد به رویدادهای اجتماعی متعهد شوید.
ترس از دست دادن همچنین میتواند شما را از ترس اینکه یک متن یا پست مهم را از دست بدهید، دائماً دستگاه خود را چک کنید. انجام سم زدایی دیجیتال یکی از راه های تعیین محدودیت ها و کاهش ترس از دست دادن است. نکته کلیدی این است که این کار را به گونه ای انجام دهید که احساس کنید از آنچه در دنیای دیجیتال شما می گذرد، بریده نشوید.
نشانه هایی که ممکن است به سم زدایی دیجیتال نیاز داشته باشید:
اگر تلفن خود را پیدا نکنید، احساس اضطراب یا استرس می کنید.
احساس می کنید مجبور هستید هر چند دقیقه یکبار گوشی خود را چک کنید.
پس از گذراندن وقت در شبکه های اجتماعی، احساس افسردگی ، اضطراب یا عصبانیت می کنید.
درگیر تعداد لایک، کامنت یا اشتراکگذاری مجدد در پستهای اجتماعی خود هستید.
اگر به بررسی دستگاه خود ادامه ندهید می ترسید چیزی را از دست بدهید.
اغلب متوجه می شوید تا دیروقت بیدار می مانید یا زود بیدار می شوید تا با تلفن خود بازی کنید.
برای تمرکز روی یک چیز بدون نیاز به بررسی گوشی خود مشکل دارید. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.