پوسیدگی مغزی چیست؟ علائم، علل و روش‌های پیشگیری که باید بدانید!

خط سلامت: پوسیدگی مغزی به معنای تخریب یا آسیب به بافت مغز است که می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله بیماری‌های عصبی، عفونت‌ها، آسیب‌های فیزیکی، یا مسمومیت‌ها رخ دهد.

پوسیدگی مغزی چیست؟ علائم، علل و روش‌های پیشگیری که باید بدانید!

این وضعیت ممکن است باعث اختلال در عملکرد مغز شود و علائمی مانند کاهش حافظه، مشکلات شناختی، تغییرات رفتاری و حتی اختلالات حرکتی ایجاد کند.

به گزارش خط سلامت، بیماری‌هایی مانند آلزایمر ، انسفالیت (التهاب مغز)، سکته مغزی، یا بیماری‌های عفونی مانند جنون گاوی می‌توانند منجر به پوسیدگی مغزی شوند. همچنین مصرف مواد مخدر، الکل یا قرار گرفتن در معرض سموم خاص ممکن است به این وضعیت دامن بزند.

برای پیشگیری از پوسیدگی مغزی، رعایت سبک زندگی سالم، تغذیه مناسب، ورزش منظم، و اجتناب از مصرف مواد مضر اهمیت دارد. در صورت مشاهده علائم مشکوک، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید.

پوسیدگی مغزی از نظر آکسفورد

واژه سال ۲۰۲۴ آکسفورد در مورد توصیف استفاده بی‌رویه از محتوای کم‌ارزش و بی‌اهمیت در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی است.

آکسفورد واژه سال ۲۰۲۴ خود را پوسیدگی مغز انتخاب کرده که یک اصطلاح برای نشان دادن پرسه بی‌رویه و بی‌هدف در فضای مجازی و دیدن محتواهای بی‌اهمیت و فاقد ارزش است. پیمایش بی‌پایان رسانه‌های اجتماعی و محتوای خسته‌کننده آنها اصلی‌ترین دغدغه برای انتخاب این واژه است.

انتشارات دانشگاه آکسفورد بعنوان ناشر فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد از بیش از ۳۷ هزار نفر برای انتخاب واژه سال کمک گرفته است. این جایزه سالانه با هدف منعکس کردن حالات و روندهای سال است.

پوسیدگی مغز به عنوان «وخیم شدن فرضی وضعیت ذهنی یا فکری یک فرد، به ویژه در نتیجه مصرف بیش از حد مطالب (ویژه محتوای آنلاین) تعریف می‌شود که نوعی جستجوی بی‌حاصل و بدون چالش مغزی در نظر گرفته می‌شود.

پوسیدگی مغز برای اولین بار توسط آکسفورد معرفی نشده و سابقه قبلی دارد. اولین استفاده از آن در کتاب والدن اثر هنری دیوید ثورو در سال ۱۸۵۴ بوده است. کاسپر گراتول، رئیس دپارتمان زبان آکسفورد در این باره گفت: پوسیدگی مغز یکی از خطرات زندگی مجازی و نحوه استفاده ما از اوقات فراغت را نشان می دهد؛ این واژه توسط نسل زد پذیرفته شده چرا که این نسل عمدتا مسئول استفاده و ایجاد محتوای دیجیتالی است که این اصطلاح به آن اشاره دارد.

منبع: شفقنا

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان