این خاطرات می تواند مربوط به یک ساعت قبل یا چند دهه قبل باشد.
به گزارش خط سلامت حافظه بلند مدت می تواند حجم نامحدودی از اطلاعات را برای مدت زمان نامحدودی در خود نگه دارد.
تفاوت بین حافظه کوتاه مدت و بلند مدت چیست؟
حافظه کوتاه مدت ظرفیت یادآوری مقدار کمی از اطلاعات یک دوره زمانی اخیر است. حافظه بلندمدت ظرفیت یادآوری خاطرات زمان طولانی تری است . گاهی اوقات افراد ممکن است مشکلاتی را با حافظه کوتاه مدت یا بلند مدت خود تجربه کنند.
حافظه بلند مدت منجر به حفظ و ذخیره سازی طولانی مدت اطلاعات می شود.
پژوهش ها نشان داده است تقویت حافظه بلند مدت، از طریق انجام برخی تغییرات ساده در سبک زندگی امکان پذیر است.
چه چیزی منجر به کاهش حافظه بلند مدت میشود؟
روند تضعیف حافظه بلند مدت با قرار گرفتن در معرض استرس و ابتلا به بیماریهای عصبی تشدید میشود. در برخی موارد از دست دادن حافظه بلند مدت در اثر آسیب مغزی، ابتلا به انواع بیماری های زوال عقل مانند: بیماری آلزایمر، هانتیگتون، مولتیپل اسکلروزیس و بیماری پارکینسون است.
تقویت حافظه بلند مدت
داشتن سبک زندگی سالم و توانایی مدیریت استرس ها، نقش مهمی در تقویت حافظه بلند مدت و سیستما یمنی دارد. چند راه برای تقویت حافظه بلند مدت عبارت است از:
افزایش تمرکز
برای تقویتد حافظه بلند مدت، وسایلی که باعث حواس پرتی میشوند مثل: تلویزیون، گوشی و کامپیوتر را کنار بگذارید و بیشتر مطالعه کنید. سعی کنید چیزهای جدید یاد بگیرید و آنها را به خاطر بسپارید.
استراحت
راه دیگر برای تقویت حافظه بلند مدت انجام استراحت های کوچک است.
بعد از مطالعه چند دقیقه چشمانتان را ببندید و استراحت کنید. سعی کنید در این چند دقیقه به هیچ عنوان حواستان پرت نشود و فقط در آرامش استراحت کنید.
مرور کردن
مطالعات نشان میدهد که اگر قبل از خواب، مطالبی را که یاد گرفتهاید مرور کنید، حافظه بلند مدت تقویت میشود. مرور مطالب مهمترین ابزار برای جلوگیری از فراموش کردن است.
بهترین نوع مرورکردن این است که وقتی یک مطلب جدید یاد می گیرید یک بار آن را همان شب قبل از خواب در حد 5 دقیقه مرور کنید، بار دوم دقیقا 7 روز بعد به صورت عمقی تر مرور کنید و بار سوم 27-31 روز بعد. این کار باعث ماندگاری تا 6 ماه می شود!
سازماندهی مطالب
برای افزایش عملکرد حافظه بلند مدت سعی کنید مطالبی را که آموختید در کاغذی به صورت خلاصه گردآوری کنید.
تکرار کردن
برای تقویت حافظه بلند مدت بعد از یادگیری یک مطلب جدید از خود امتحان بگیرید و به بهبود عملکرد مغز خود کمک کنید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.