به گزارش خط سلامت هنگام رویارویی با چالش های زندگی مانند: ورشکستگی و زخم های عاطفی، هنجارهای اجتماعی ما را تشویق می کنند تا احساسات واقعی خود را پشت پرده مثبت اندیشی افراطی پنهان کنیم.
تظاهر به شادی
تظاهر به شادی مداوم، آسیب جدی به سلامت روان وارد می کند و فرد را از پرداختن به دلایل اصلی مشکلات باز دارد.
در اینجا سه دلیل پژوهشی وجود دارد که چرا تظاهر به شادی دایمی برای سلامت روان عواقب منفی در پی دارد:
احساسات واقعی را از بین می برد
سرکوب کردن و پوشاندن احساسات واقعی با تظاهر به شادی برای جلوگیری از مواجهه با احساس ناراحتی، یک الگوی غلط را منعکس می کند.
یک مطالعه اخیرا نشان داده است: کسانی که سعی می کنند احساسات خود را جعل کنند، به مرور زمان حالات عاطفی منفی مانند غم و ناامیدی را تجربه می کنند.
لبخند زدن برای حفظ ظاهر و تظاهر به شادی ، در حقیقت نوعی خودفریبی است. در حالی که تاب آوری و انعطاف پذیری لازمه رویارویی با چالش های زندگی است؛ جدایی دائمی از احساسات واقعی، بیشتر از اینکه مفید باشد آسیب روانی ایجاد می کند.
منجر به باورهای غیر واقعی می شود
اخیرا یک پژوهش نشان داده است تظاهر به شادی و لبخند زدن مکرر ممکن است منجر به کاهش سلامت روان شود.
به بیان ساده، این باور که من خوشحالم چون لبخند میزنم، میتواند در مقابل «من چون خوشحالم، لبخند میزنم» اثر معکوس داشته باشد.
در صورتی که جملات تاکیدی مثبت، با ارزشهای درونی فرد همخوانی نداشته باشد، منجر به مقاومت، خودمحوری و کاهش مسئولیت پذیری فرد شود.
تصور نادرستی ایجاد می کند
تظاهر به شادی و مثبت اندیشی افراطی منجر به ارائه تصویر نادرست از وضعیت عاطفی حقیقی می شود؛ بعلاوه سرکوب احساسات منفی باعث سردرگمی عاطفی می شود. مهمتر از همه، تظاهر به شادی احتمال دریافت کمک و حمایت اجتماعی از جانب دیگران را کاهش می دهد. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.