حال روانی بیسوادها زیر ذره بین روانشناسان / این مطلب متعجب تان می کند

خط سلامت: سواد ضعیف با بدتر شدن سلامت روان در سراسر جهان مرتبط است.

حال روانی بیسوادها زیر ذره بین روانشناسان / این مطلب متعجب تان می کند

به گزارش خط سلامت محققان می گویند مهارت های سواد ضعیف یا بی سواد بودن با افزایش خطر ابتلا به اضطراب و افسردگی مرتبط است. علاوه بر این، سواد ضعیف نیز با افزایش احساس تنهایی مرتبط است.

بی سواد بودن و خطر ابتلا به اضطراب و افسردگی

بر اساس تحقیقات جدید دانشگاه شرق آنگلیا، افراد با سواد ضعیف در سراسر جهان با مشکلات سلامت روان بیشتری دست و پنجه نرم می کنند.مطالعه جدیدی که امروز منتشر شد، اولین مطالعه ای است که به تصویر جهانی سواد و سلامت روان می پردازد.

بی سواد بودن و مشکلات روانی

14 درصد از جمعیت جهان هنوز سواد کمی دارند یا اصلاً سواد ندارند و این مطالعه نشان می دهد آنها بیشتر در معرض مشکلات سلامت روان مانند تنهایی، افسردگی و اضطراب هستند.

این تیم از دپارتمان روان‌شناسی بالینی و درمان‌های روان‌شناختی می‌گویند یافته‌های آنها به طور نامتناسبی بر زنان تأثیر می‌گذارد که دو سوم بی‌سوادان جهان را تشکیل می‌دهند.

دکتر بانی تیگ از دانشکده پزشکی نورویچ گفت: علیرغم افزایش نرخ سواد در 50 سال گذشته، هنوز حدود 773 میلیون بزرگسال در سراسر جهان وجود دارند که نمی توانند بخوانند یا بنویسند. نرخ سواد در کشورهای در حال توسعه و کشورهای دارای سابقه درگیری کمتر است و زنان به طور نامتناسبی تحت تأثیر قرار می گیرند.

می دانیم افرادی که سواد بیشتری دارند، نتایج اجتماعی بهتری از نظر مواردی مانند یافتن شغل، دریافت حقوق و توانایی تهیه غذا و مسکن بهتر دارند. ناتوانی در خواندن و نوشتن باعث می شود که فرد در طول زندگی خود عقب بماند و اغلب در دام فقر گرفتار می شود یا احتمال ارتکاب جنایت بیشتر می شود.

سواد پایین و سلامت

ما همچنین می دانیم که سواد پایین با سلامت ضعیف تر، بیماری های مزمن و امید به زندگی کوتاه تر مرتبط است.

تحقیقاتی انجام شده است که ارتباط بالقوه بین سواد و سلامت روان را بررسی می کند، اما این اولین مطالعه ای است که به این موضوع در مقیاس جهانی می پردازد.

آنچه ما دریافتیم ارتباط معنی داری بین نتایج سواد و سلامت روان در کشورهای مختلف است.

این تیم داده‌های 19 مطالعه را که سواد و سلامت روان را اندازه‌گیری می‌کردند، بررسی کردند. این مطالعات در 9 کشورایالات متحده، چین، نپال، تایلند، ایران، هند، غنا، پاکستان و برزیل انجام شد و تقریباً دو میلیون شرکت کننده در آن شرکت داشتند.

دکتر لوسی هان روانشناسی بالینی گفت: از اطلاعات مربوط به سلامت روان و سواد برای ارزیابی رابطه جهانی گزارش شده بین این دو عامل استفاده کردیم. آنچه دریافتیم ارتباط معنی داری بین نتایج سواد و سلامت روان در کشورهای مختلف است. افراد با سواد پایین تر مشکلات سلامت روانی بیشتری مانند اضطراب و افسردگی داشتند. ما نمی توانیم با اطمینان بگوییم سواد ضعیف باعث سلامت روانی ضعیف می شود، اما یک ارتباط قوی وجود دارد.

فقر و سلامت روان

ممکن است عوامل متعددی بر سلامت روان تأثیر بگذارد که سواد را نیز تحت تأثیر قرار می دهد مانند فقر یا زندگی در منطقه ای با سابقه درگیری و خشونت. با این حال، آنچه که داده‌ها نشان می‌دهد این است که حتی در این مکان‌ها، شما همچنان شاهد سلامت روانی پایین تری برای کسانی هستید که مهارت‌های سوادآموزی ندارند.

او افزود: این کار اهمیت آگاهی از سواد و حمایت از خدمات بهداشت روان را نشان می‌دهد. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان