نیروی هوافضای سپاه با مصوبه شورایعالی امنیت ملی و پشتیبانی ارتش و وزارت دفاع اسرائیل را هدف حمله موشکی قرار داد. این عملیات که وعده صادق ۲ نامیده شد، تفاوتهای مهمی با عملیات پیشین داشت. تفاوتهایی که در دل آنها، پیامهای خاصی نهفته است.
به گزارش خط سلامت عملیات وعده صادق در پاسخ به حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق و شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران از جمله دو فرمانده ارشد یعنی سردار محمدرضا زاهدی و سردار محمد مهدی حاجی رحیمی معاون هماهنگکننده نیروی قدس انجام شد. از آن عملیات حدود ۶ ماه گذشت تا نوبت به وعده صادق ۲ رسید. عملیات دوم بر اساس بیانیه رسمی که سپاه پاسداران منتشر کرد، انتقام ترور اسماعیل هنیه، سیدحسن نصرالله، فرماندهان ارشد حزبالله لبنان، سردار نیلفروشان و مردم غزه و لبنان صورت گرفت. عملیاتی بزرگتر با تخریب بیشتر.
حمله غافلگیرانه
حمله فروردین ماه ایران به اسرائیل، یک حمله ترکیبی بود. در جریان عملیات وعده صادق ۱، ایران از عنصر غافلگیری در طراحی و اجرای عملیات استفاده نکرد. ابتدا دهها پهپاد به سمت اسرائیل شلیک شد که رسیدن آنها به هدف، حدود ۶ ساعت زمان برد و تصاویر پرواز آنها دقایقی بعد از شلیک در شبکههای اجتماعی نیز چرخید. به دنبال پهپادها نیز موشکها شلیک شد. در وعده صادق ۲، خبری از پهپاد نبود. در این عملیات فقط از موشک استفاده شد؛ موشکهای هایپرسونیک که مسیر ایران تا اسرائیل را در ۱۲ دقیقه طی کردند.
عدم اطلاع قبلی
در جریان عملیات اول، ایران کشورهای منطقه و همچنین آمریکا را از انجام عملیات مطلع کرده بود. اما این بار عملیات بدون هیچ هشدار قبلی انجام شد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره گفت: «هیچ پیام هشداری از ایران مبنی بر اینکه قصد دارند به اسرائیل حمله کنند، دریافت نکردهایم. ما نشانههایی داشتیم که ممکن است حملهای در حال انجام باشد. به همتایان اسرائیلیمان هشدار دادیم و آنها پیام ما را دریافت کردند.» برخی اظهارنظرهای مقامات اسرائیلی مثل اعلام خبر ارسال پیامک به مردم در صورت حمله ایران، نشاندهنده این است که تلآویو نشانهها را جدی گرفت.
این موضوع از سوی سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشور نیز تائید شد. عراقچی در ارتباط تلفنی که صبح امروز با یک برنامه تلویزیونی داشت، گفت: «هیچ تبادل پیامی قبل از پاسخ صورت نگرفت. بعد از پاسخ هشداری به سوییس داده شد تا به آمریکاییها منتقل کنند و گفته شد که این حق ما به لحاظ دفاعی بود و قصد ادامه نداریم. همچنین هشداری به آمریکا دادیم که خودشان را کنار بکشند و دخالت نکنند.»
کشورهای کمتری به کمک آمدند
گزارشها حاکی از آن است که در جریان وعده صادق ۱، آمریکا، اردن، فرانسه، بریتانیا، عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس هر کدام به نحوی در رهگیری و انهدام برخی پرتابههای ایرانی نقش داشتند. اخباری که تا الان منتشر شده، نشان میدهد که آمریکا، اردن و انگلیس در رهگیری برخی پرتابهها به اسرائیل کمک کردند. منابع غربی و اسرائیلی در حالی مدعی انهدام موشکهای شلیک شده از سوی ایران هستند که انتشار هر گونه فیلم و عکس مربوط به محل اصابت موشکها از سوی ارتش ممنوع اعلام شد. مقامات ایران اعلام کردند ۹۵ درصد موشکهای شلیکشده در این عملیات به هدف خوردند.
تفاوت در تسلیحات
خبرهای غیررسمی حاکی از آن است که ایران در حمله سه شنبه شب گذشته به اسرائیل از موشکهای هایپرسونیک فتاح استفاده کرد. این موشکها در عملیات وعده صادق ۱ استفاده نشده بودند. همچنین گفته میشود که بر خلاف عملیات وعده صادق ۱، این بار موشکها از نه روی لانچرهای متحرک بلکه از شهرهای موشکی شلیک شدند. موشک هایپرسونیک سرعتی بالاتر از ۵ ماخ (۵ برابر سرعت صوت) دارد.
منبع:فرارو
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است