در این مقاله، به بررسی فواید شگفتانگیز شکلات برای مغز و بدن پرداخته و به شما خواهیم گفت که چگونه میتوانید از این خوراکی خوشمزه به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم بهرهمند شوید.
فواید خوردن شکلات و تاثیرات آن روی مغز
به گزارش خط سلامت خوردن مقادیر متوسط شکلات سیاه فواید زیادی را به همراه دارد. در حقیقت، شکلات امروزه به عنوان ضد چروک، ضد التهاب برای مغز و بدن در نظر گرفته می شود. مطالعات انجام شده نشان داد شکلات، فواید دیگری به ویژه در قلمرو کارکرد شناختی، حالت روحی، و سلامت قلب و خون دارد. انواع مناسب شکلات که به طور مرتب مصرف می شوند می توانند به پمپاژ قلب ، هوشیاری ذهن و حالت آرام و شاد کمک کند. در این بخش علاوه بر بررسی فواید کلی خوردن شکلات درباره فواید شکلات از جمله توانایی آن برای ارتقای عملکرد مغز و بهبود حالت می پردازیم.
شکلات چیست و چرا فایده دارد؟
شکلات از تخمیر و سرخ شدن دانه های کاکائو درست می شود. یک شکلات "70 درصد" انتخاب خوبی است؛ چون شامل 70 درصد دانه کاکائو و 30 درصد شکر است. دانه کاکائو ، کره کاکائو (یک روغن طبیعی) دارد .دانه های کاکائو حاوی مخلوطی از مواد فوتو شیمیایی با خواص دارویی مختلف است.
مواد گیاهی اولیه در کاکائو پلی فنول (عمدتا فلاونول و پروانتوسیانیدین ها)و (عمدتا تئوبرومین)هستند. این ترکیبات به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته و تصور می شود مسئول بسیاری از اثرات درمانی آن ها از طریق اثرات چندگانه آن ها در بدن است.
مزایای شکلات شامل :
- آنتی اکسیدان
- ضد التهاب
- جلوگیری از لخته های خون
- اتساع عروق خونی
- حفاظت از سلول های عصبی
- کاهش مقاومت انسولین
- افزایش جریان خون به مغز
- تنظیم ژن ها که وزن بدن را کنترل می کنند
- مهار رشد سرطان است
از طریق این مکانیزم ها، محققان نشان داده اند شکلات فوایدی برای سلامتی دارد که به درمان و جلوگیری از بیماری های مغز و سیستم قلبی عروقی به طور خاص کمک می کند.
فواید شکلات در سلامت مغز:
شکلات و حالات روحی روانی :
نشان داده شده شکلات افسردگی و اضطراب را بهبود می بخشد و به افزایش احساسات آرام و خرسندی کمک می کند. اعتقاد بر این است که فلاونول ،متیل اکسانتین ها هر دو در بهبود حالت نقش ایفا می کنند. در مطالعه ای دیگر، افراد سالم پس از مصرف یک نوشیدنی شکلاتی که روزانه حاوی مقدار زیادی پلی فنول هستند احساس آرامش و رضایت کردند. از طرف دیگر کسانی که نوشیدنی های را مصرف می کنند که پلی فنول ندارد هیچ تغییری در حالت خود تجربه نمی کنند. همچنین در مقایسه با شکلات بدون پلی فنول ، شکلات با پلی فنول بالا نیز برای بهبود افسردگی و اضطراب و نیز سایر نشانه ها در افرادی با سندروم خستگی مزمن در یک مطالعه دیگر نشان داده شده است.
شادی بیشتر و جلوگیری از افسردگی:
شکلات تیره حاوی فنتیل آمین است این ماده شیمیایی وقتی فرد عاشق می شود، در مغز تولید می شود درست است که شکلات تیره می تواند افراد را خوشحال کند، و دلیل آن را می توان از طریق علم توضیح داد. مطالعه 1996 نشان می دهد که شکلات باعث ترشح اندورفین در مغز شده و باعث می شود افراد احساس خوشحالی و رضایت کنند. ماده شیمیایی دیگر انتقال دهنده عصبی سروتونین است که احساس خوشحالی را ایجاد می کند. مقدار سروتونین کم به افسردگی و اضطراب نسبت داده می شود. طبق گفته ، خوردن شکلات تیره می تواند باعث افزایش سطح سروتونین و جلوگیری از افسردگی شود.
شکلات و عملکرد شناختی :
به گفته محققین، فلانول زمانی که شکلات مصرف می کنید در مناطق مغزی که در یادگیری و حافظه فعال هستند، به ویژه هیپوکامپ، جذب می شوند. این فلانول ها جریان خون را به مغز افزایش می دهند، تشکیل نورون های جدید را افزایش می دهند، عملکرد نورون ها را بهبود می بخشند، ارتباطات بین نورون ها را افزایش می دهند و نورون ها را از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. شکلات و کاکائو عملکرد شناختی را در جوانان و افراد مسن تر با اختلال شناختی خفیف بهبود می بخشد. حتی دوزهای واحد از شکلات تیره با فلانول بالا برای بهبود عملکرد در آزمون های شناختی، از جمله آزمون حافظه، در بزرگسالان سالم نشان داده شده است.
چگونه مغز فواید شکلات را دریافت می کند؟
بهره وری از مغز و تاثیرات تقویت روحیه ، با انتخاب یک شکلات تیره و یا پودر کاکائو خوب است که به طور مرتب با مقادیر متوسط مصرف می شود. محصولات مختلف کاکائو و شکلات می تواند مقادیر بسیار متفاوتی از فلانول ها و متیل اکسانتین هابسته به فرآیند تولید و محتوای کاکائو داشته باشد.
شکلات تیره با درصد بالایی از کاکائو - 70 درصد یا بیشتر - مقدار زیادی از این فیتوشیمیایی مفید را دارد. از طرف دیگر، شکلات که حاوی کاکائو کمی است ارزش درمانی کمتری دارد. شما بیشتر در مورد نحوه انتخاب شکلات مناسب دقت کنید.
فواید شکلات و تاثیر باورنکردنی آن روی بدن
کاکائو، یکی از خوشمزه ترین خوراکی ها ی شیرین بین تمام گروه های سنی است. اما به شرطی که این خوراکی تلخ باشد بنابراین هرچقدر کاکائویی که در دسترس شماست، تلخ تر باشد، یعنی میزان شکر آن کمتر و درصد کاکائویش بیشتر است. این شیرین پرخاصیت علاوه بر سلامت مغز اثرات مثبت دیگری را روی اعضاب دیگر بدن نیز دارد که شامل:
از پوکی استخوان پیشگیری کرده و سرعت پیشرفت آن را کاهش می دهد.
به سالم نگه داشتن قلب و کاهش کلسترول بد خون کمک می کند.
خاصیت کاهش فشار خون و تسهیل گردش خون دارند.
یکی از اثرات ثابت شده شکلات احساس نشاط و رفع خستگی است.
حال بشنوید از خواص شکلات تیره یا همان شکلات سیاه
شکلات سیاه بسیار مفید تر از شکلات شیری است چرا که:
خشکی پوست را درمان می کند
شکلات تیره یک منبع غنی از آهن، کلسیم و ویتامین های A، B1 ، C ، D و E، است که با هم به صورت یک عامل مرطوب کننده برای پوست هستند. با مصرفه به اندازه ی شکلات نرمی و طراوت پوست شما تضمین میشود.
از پوست برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند
شکلات تیره شامل فلاونول است که برای محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی و نشانه های دیگری از آسیب های اشعه ماوراء بنفش بسیار مفید است.
پوست را جوان میکند
چین و چروک و خطوط ریز بر روی پوست به دلیل کاهش کلاژن است که با توجه به انتشار هورمون های استرس اتفاق می افتد. شکلات تیره (کاکائو ) استرس را کاهش می دهد و در نتیجه چین و چروک و خطوط ریز را از بین می برد.
علائم آکنه را درمان میکند
در مطلب خواص شکلات تیره در بخش سلامت نمناک کامل توضیح دادیم که شکلات تیره برای روشن کردن لکه های پوست و علائم آکنه نیز کمک می کند برای این کار، بهتر است به عنوان یک اسکراب صورت بر روی پوست زده شود. در مرحله اول، شما باید صورت خود را تمیز کنید. بعد از انجام این مراحل شکر قهوه ای و دانه های کاکائو را خرد کرده یا آسیاب کنید و مخلوط کرده و بعد از ده دقیقه هم زدن این مخلوط به شکل خمیر شکلات در می آید. صورت تان را با این کرم حدود 20 دقیقه ماساژ دهید سپس با آب سرد بشوئید.
خشکی لب را برطرف میکند
یکی از نسخه های معروف شکلاتی همین رفع خشکی لب است که برای آن باید مخلوطی شامل پودر کاکائو، روغن جوجوبا و نخل را تهیه کنید و به لب تان بزنید تا خشکی لب برطرف شود.
تذکر:
مصرف زیاد شکلات باعث افزایش وزن شود.
مواد تشکیل دهنده ی شکلات و کاکائو شما را بی خواب میکند پس در مصرف آن زیاده روی نکنید.
منبع:نمناک
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است