آیا آسپرین به اندازه آنچه فکر می‌کنیم مفید است؟

خط سلامت:آسپرین، دارویی که به عنوان مسکن و تب‌بر شناخته می‌شود، سال‌هاست که در خانه‌های ما حضور دارد. اما مصرف روزانه این دارو، علاوه بر فوایدی مانند کاهش خطر حمله قلبی و سکته، می‌تواند عوارضی جدی مانند زخم معده، خونریزی و آسیب کبدی را به همراه داشته باشد.

آیا آسپرین به اندازه آنچه فکر می‌کنیم مفید است؟

در این مقاله، به بررسی جامع اثرات مصرف روزانه آسپرین بر بدن می‌پردازیم و به این پرسش پاسخ می‌دهیم که آیا فواید این دارو ارزش ریسک‌های آن را دارد؟

اثرات مصرف روزانه آسپرین در بدن

به گزارش خط سلامت احتمالا شما چیز های زیادی در مورد مصرف روزانه آسپرین شنیده اید. شاید مادربزرگتان در کابینت خود همیشه داروی آسپرین دارد و هر روز آن را استفاده می کند. آسپرین دارویی است که در موارد مختلف کاربردهای متفاوت دارد و می تواند تب را کنترل کند و باعث بهبود درد و جلوگیری از حمله قلبی باشد. گاهی اوقات آسپرین عوارض جانبی برای فرد دارد. در این قسمت قصد داریم اثرات آسپرین را برای شما معرفی کنیم و بگوییم که مصرف روزانه آسپرین با بدن شما چه کار می کند.

آسپرین التهابات را کاهش می دهد

آسپرین شبیه به پروستاگلاندین عمل می کند و آنزیمی است که درد و التهاب را کاهش می دهد. به همین دلیل برای درد و تب مورد استفاده قرار می گیرد و از آن برای درمان و جلوگیری از التهابات بدن هم استفاده می کنند.

عوارض آسپرین

آسپرین می تواند باعث زخم معده شود

آسپرین فواید زیادی دارد اما مصرف روزانه آن ممکن است به معده آسیب وارد کند. مصرف زیاد آسپرین می تواند عاملی برای زخم معده و درد در این ناحیه باشد و خطر آن برای افراد بالای 65 سال بیشتر است. افرادی که سابقه زخم معده دارند یا کسانی که دارو های دیگر هم مصرف می کنند یا افرادی که به آسپرین حساسیت دارند، حتما باید از قبل، این موارد را به پزشک اطلاع رسانی کنند. ممکن است پزشک در این شرایط یک داروی ضد التهابی غیراستروئیدی دیگر مثل ایبوپروفن برای فرد تجویز کند.

آسپرین ممکن است خطر حمله قلبی و سکته را کاهش دهد

اگر سابقه حمله قلبی و سکته داشته اید، ممکن است پزشک به شما تجویز کند که دوز پایین آسپرین را به صورت روزانه مصرف کنید تا از سکته و خطرات بعدی جلوگیری شود. آسپرین یک بخش از پروسه درمانی برای بیمارانی که سابقه حمله قلبی یا سکته داشته اند، محسوب می شود.

تاثیر مصرف آسپرین

آسپرین ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد

آسپرین یکی از دارو های ضد انعقاد خون است و ممکن است خون را رقیق کند. البته کاربرد های زیادی هم دارد و از غلظت خون جلوگیری کرده و عاملی برای جلوگیری از سکته خواهد بود اما ممکن است باعث افزایش خون ریزی شود؛ مخصوصاً اگر فرد از یک مکمل خاص یا بعضی از داروهای خاص استفاده کند.

آسپرین خطر سرطان روده را کاهش می دهد

طبق مطالعات موجود در سال 2016، افرادی که به مدت 6 سال یا بیشتر آسپرین مصرف کنند، 19 درصد خطر کم تری برای ابتلا به بیماری های روده یا مقعدی دارند و 15 درصد خطر ابتلا به هرگونه سرطان گوارشی در آن ها کم تر است. مصرف منظم اسپیرین می تواند تقریباً 11 درصد سرطان کلورکتال و 8 درصد سرطان گوارشی را کاهش دهد.

عوارض مصرف آسپرین

آسپرین ممکن است باعث آسیب کبدی شود

یکی دیگر از عوارض دیگر هم که به دلیل مصرف روزانه آسپرین ایجاد می شود، آسیب به کبد است. طبق مطالعات انجام شده یکی از علائم آسیب کبدی یرقان است که در آن پوست و سفیدی چشم و غشای مخاطی رنگ زرد پیدا می کند.

آسپرین ممکن است باعث وزوز گوش شود

طبق مطالعات انجام شده مصرف روزانه آسپیرین می تواند عاملی برای وزوز گوش و احساس صدای زنگ داخل گوش باشد که اگر مصرف دارو قطع شود، این مورد هم برطرف خواهد شد.

عوارض مصرف روزانه آسپرین

آسپرین ممکن است باعث ابتلا به سندروم ری در کودکان شود

سندروم ری یک وضعیت نادر است که باعث ایجاد گیجی، سردرگمی و ورم مغز می شود. علت دقیق این سندروم ناشناخته است اما ممکن است کودکان و نوجوانان که از عفونت های ویروسی ریکاوری می شوند را درگیر کند. در اکثر موارد آسپرین برای درمان علائم استفاده می شود اما ممکن است این سندروم را تحریک کند. به همین دلیل پزشکان پیشنهاد می کنند که کودکان و نوجوانان برای تب یا درد آسپرین مصرف نکنند.

آسپرین می تواند عاملی برای تشنج باشد

اگر فردی سابقه تشنج داشته باشد یا از دارو های ضد تشنج استفاده کند، ممکن است که با مصرف آسپرین تداخل ایجاد کند. آسپیرین یک رقیق کننده خون است و ممکن است مقدار دارو را در جریان خون تغییر دهد. پس قبل از مصرف روزانه آن حتما هر گونه وضعیت خاص و مصرف دارو را به پزشک اطلاع رسانی کنید.

منبع: نمناک

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان