مریم کوشکی علائم گرمازدگی و راهکارهای پیشگیری از آن را تشریح کرد.
به گزارش خط سلامت وی با اشاره به علائم گرمازدگی ، عنوان کرد: ضعف و خستگی، کشیدگی و درد عضلات، تهوع و استفراغ، سرگیجه و ضعف، سردرد و اسهال از جمله علائم گرمازدگی هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، افزود: در صورت بروز گرمازدگی باید به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کرد.
کوشکی، گفت: بالا نگهداشتن پاها، رفتن به یک مکان خنک، قراردادن کمپرس سرد زیر بغل و رانها، آبرسانی به بدن با نوشیدن آب و مایعات فراوان و قراردادن حوله مرطوب روی پیشانی میتواند در بهبود فرد گرمازده کمککننده باشد.
وی عنوان کرد: برای پیشگیری از گرمازدگی، لازم است در ساعات اوج گرما (۱۱ صبح تا ۳ بعدازظهر) خصوصاً کودکان کمتر از ۶ سال و سالمندان بالای ۶۵ سال، افراد چاق و افراد دارای بیماری مزمن تاحدامکان از بیرون رفتن اجتناب کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، عنوان کرد: خنک نگهداشتن بدن بهوسیله پوشیدن لباس مناسب (گشاد و سبک) در فصل تابستان و دوش آب ولرم، نوشیدن آب کافی، مصرف غذاهای سبک و خنک، خودداری از ورزشکردن در ساعات اوج گرما و اجتناب از ماندن به مدت طولانی در معرض نور خورشید از جمله اقدامات مؤثر در پیشگیری از گرمازدگی هستند.
کوشکی با اشاره به اینکه افراد مبتلا به دیابت بیشتر از سایر افراد در معرض گرمازدگی قرار دارند، تصریح کرد: گرمازدگی علاوه بر خطرات خود میتواند سبب نوسانات قند خون شده و مدیریت قند خون را برای فرد سختتر کند، لذا این افراد باید هنگام فعالیت بدنی حفاظت از تجهیزات تست قند خون و انسولینها در برابر گرما و همراهداشتن کارت شناسایی دیابت و مقداری خوراکی مناسب برای درمان افت قند خون کمککننده خواهد بود.
وی تأکید کرد: افراد مبتلا به دیابت، فشارخون بالا و سایر بیماریهای مزمن بهتر است از مصرف نمک اجتناب کنند و مایعات بیشتری بنوشند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تأکید بر اینکه مصرف میوهها و سبزیجات، به تأمین آب بدن کمک میکند، گفت: مصرف بیش از اندازه پروتئینهای حیوانی، شکلات، قهوه و شیرینی، باعث کمآبی بدن میشوند، لذا بهتر است مصرف این اقلام در فصل گرما محدود شود.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است