اگرچه علایم بیماری زونا ممکن است در هر سنی بروز پیدا کند، ولی مشخص شده است افراد بالای 50 سال و کسانی که به هر دلیلی سیستم ایمنی ضعیفی دارند؛ بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند.
به گزارش خط سلامت در این مطلب به معرفی مهم ترین نکاتی می پردازیم که توجه به آن ها باعث می شود، افراد مبتلا به زونا هنگام شستشوی تاول های شان درد و عوارض کمتری را تجربه کنند. با ما همراه باشید.
نحوه شستشوی زخم در افراد مبتلا به زونا
دوش گرفتن در طول بیماری زونا می تواند بی خطر باشد در صورتی که موارد گفته شده در مقاله را به خوبی رعایت کنید. با ما همراه باشید تا نحوه شست وشوی زخم زونا را با جزییات بررسی کنیم.
مبتلا شدن به آبله مرغان در بزرگسالی، زونا نام دارد. این بیماری از ویروس واریسلا-زوستر ناشی میشود. پس از بهبودی از این بیماری این ویروس در سلولهای عصبی نهفته است. در اکثر مواقع فرد تنها یک بار به این بیماری مبتلا میشود.
بیشتر موارد مبتلا به بیماری زونا در سنین بالای ۵۰ سال رخ میدهد. تاولها و بثورات زونا بین ۲ تا ۴ هفته فرد را درگیر میکند. این بثورات و تاولها میتواند دردناک و باعث ناراحتی زیادی شود. در این مقاله روشهای شست و شوی زخم زونا برای کاهش درد ناشی از بثورات را با یکدیگر بررسی میکنیم.
نحوه شستشوی زخم زونا
برای درمان خانگی زونا باید به نحوه شستشو توجه داشته باشید. استفاده از دمای مناسب آب هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن میتواند تفاوت زیادی در احساس درد و بهبود پوست شما ایجاد کند. در حالت ایده آل، شما باید با آب خنک یا ولرم حمام کنید و از آب بسیار داغ اجتناب کنید.
از یک کمپرس خنک و مرطوب روی بثورات و تاولهای زونا استفاده کنید.
همچنین میتوانید یک دستمال تمیز را با آب سرد خیس کنید و چندین بار در روز به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی تاولها و زخمهای خود قرار دهید. از مالیدن پارچه روی تاولهای خود اجتناب کنید.
شستن زخم زونا
اگر در مورد خطر انتشار ویروس واریسلا زوستر که باعث زونا میشود، نگران هستید، شایان ذکر است که ویروس از طریق آب دهان منتقل نمیشود. این ویروس تنها از طریق تماس مستقیم با بثورات زونا منتشر میشود، بنابراین نیازی به نگرانی در مورد آلوده کردن دیگران در حین حمام کردن یا دوش گرفتن نیست.
نححوه شستشوی تاول های زونا
دوش گرفتن در طول بیماری زونا به طور کلی بیخطر تلقی میشود و میتواند به کاهش علائم این بیماری کمک کند. با این حال، باید در برخی از اقدامات احتیاط لازم را داشته تا از بدتر شدن علائم و انتشار ویروس جلوگیری کنیم.
حتما از آب ولرم استفاده کنیم: آب داغ پوست را تحریک میکند و درد ناشی از زونا را تشدید میکند.
از صابونهایی با رایحه تند خودداری کنید: از صابونهایی ساده با رایحهای ملایم برای شست و شو استفاده کنید و از شست و شوی ناحیه آسیبدیده بپرهیزید. زیرا این عمل میتواند پوست را تحریک کرده و باعث درد شود.
خشک کردن بدن: بعد از دوش گرفتن، حتما به آرامی بدن خود را خشک کنید. توجه داشته باشید مالش بدن با حوله میتواند باعث تحریک پوستی شود.
اگر تاولهای زونا دارید که هنوز پوسته پوسته نشدهاند، حتما هنگام دوش گرفتن بیشتر مراقب باشید. نباید به طور تصادفی تاولها را بترکانید، زیرا میتواند منجر به عفونت و زخم شود.
محلول شستشوی زونا چیست؟
بهتر است در این مدت از مصرف روغنهای حمام، لوسیونها یا سایر کرمها خودداری کنید به خصوص اگر حاوی عطر یا رنگهایی هستند که میتوانند پوست را تحریک کنند.
شستشوی زخم زونا با صابون
از صابونهای تند یا سایر محرکهای پوستی مانند لوسیونها و اسکرابها استفاده نکنید. یک صابون ساده و بدون عطر استفاده کنید. به آرامی پوست خود را با صابون شستشو دهید.
شستشوی زخم زونا با شامپو بچه
اگر شامپو بچه انتخاب شده بدون بو باشد فرد مبتلا به بیماری زونا نیز میتواند از آن استفاده کند. شامپو بچه مواد شیمیایی کمتری دارد و گزینه خوبی برای شستشوی زخم زونا است.
شستشو زخم زونا با سدر و پودر جو دوسر
جو دو سر یکی از روشهای خانگی و قدیمی برای کاهش درد ناشی از بثورات پوستی زونا است. جو دو سر را به همراه سدر بکوبید تا به شکل پودر در بیاید و سپس در وان حمام بریزید. سپس به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در وان بمانید تا بدن خیس شود و درد کاهش پیدا کند.
چند بار در روز باید زخم زونا را شست و شو دهیم؟
برخورد نداشتن تاولها با آب باعث افزایش سرعت درمان میشود. اما یک بار در روز حمام داشتن میتواند باعث کاهش درد شود. استفاده از جو دو سر در وان درد و خارش را کاهش میدهد. بعد از بیرون آمدن از حمام نیز میتوانید از ژل آلوئه ورا استفاده کنید.
بایدها نبایدها هنگام شستشوی زخم زونا
از آب ولرم استفاده کنید. دوش آب گرم نگیرید.
از صابون ملایم استفاده کنید. ناحیه آسیبدیده را اسکراب نکنید.
با حوله به آرامی زخمها را خشک کنید. ناحیه آسیبدیده را با حوله مالش ندهید.
اگر تاول دارید بیشتر مراقب باشید. تاولهایی که هنوز پوسته پوسته نشدهاند، نادیده نگیرید.
اگر در طول شیوع بیماری زونا دچار درد یا ناراحتی شدید، ممکن است بخواهید روشهای جایگزینی برای پاکسازی مانند استفاده از حمام اسفنجی یا یک دستمال شستشوی ملایم را در نظر بگیرید.
رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به زونا بسیار مهم بوده و باید در کنار شستشوی مناسب به این مهم نیز توجه داشته باشید.
اهمیت چگونگی شستشوی زخم زونا
نحوه شستشوی زخم زونا بسیار مهم است. برای کاهش درد ناشی از بثورات پوستی در بیماری زونا بهتر است که از کمپرس آب سرد استفاده کنید. هنگام حمام رفتن بهتر است از شویندههای بسیار ملایم و بدون عطر استفاده کنید. تاولهای ایجاد شده را با دقت بشویید زیرا ترکیدن تاولها باعث زخم شدن و پخش شدن ویروس میشود. ویروس این بیماری تنها از راه تماس با زخمها و تاولها قابل انتقال است.
آیا می توان تاول های تازه زونا را شست؟
بهتر است که هنگام حمام کردن، تاولهای زونا را به صورت مستقیم نشویید تا مانع از ترکیدن تاولها نشوید.
آیا می توان هنگام شستشوی تاول های زونا، مستقیما روی آن ها دست کشید؟
خیر، این کار باعث بالا بردن احتمال ترکیدن تاولها و پخش شدن عفونت میشود.
آیا می توانم زخم زونا را با لیف بشویم؟
خیر، این کار باعث دیرتر بهبود یافتن زخم میشود. مالش پوست زخم شده باعث التهاب بیشتر میشود.
هنگام شستن تاول زونا با صابون درد زیادی دارم چه کنم؟
در بازه زمانی که به این بیماری مبتلا هستید باید از صابون و شویندههای بسیار ملایم و بدون عطر و بو استفاده کنید تا باعث تحریک بیشتر پوست نشود.
بعد از حمام پوست را با یک حوله نرم خشک کنید و از ژل آلوئه ورا برای تسکین درد و خنک کردن پوست استفاده کنید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.