بهترین انتخاب وقتی حالت تهوع دارید

خط سلامت: متخصصان عقیده دارند خوردن و آشامیدن در زمان تجربه حالت تهوع ممنوع است.

بهترین انتخاب وقتی حالت تهوع دارید

حالت تهوع ، احساسی ناخوشایند است که باعث می شود فرد برای رفع آن راه های مختلفی را امتحان کند. از مصرف قرص های ضد تهوع گرفته تا استفراغ عمدی ، همگی روش هایی برای رفع حالت تهوع هستند.

به گزارش خط سلامت برخی از افراد پیشنهاد می کنند، در صورت تجربه حالت تهوع اجازه ندهید معده تان خالی باشید و حتما غذا بخورید. با این حال متخصصان در این زمینه نظر متفاوتی دارند.  در این مطلب به معرفی برخی از مهم ترین مواد غذایی می پردازیم که لازم است در زمان تجربه حالت تهوع از مصرف آن ها خودداری کنید. 

آیا خوردن غذا منجر به کاهش حالت تهوع می شود؟

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسان شمالی گفت: تا زمانی که تهوع یا استفراغ دارید از خوردن و آشامیدن هر ماده غذایی یا نوشیدنی پرهیز کنید.

نسرین علیزاده، مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسان شمالی گفت: در شرایط ایجاد تهوع و استفراغ از غذاهای پرچرب یا سرخ کرده، آبمیوه ها و نوشیدنی های خیلی شیرین، غذاهای بسیار معطر، غذاهای حاوی فیبر بالا، غذاهای نفاخ و غذاها و نوشیدنی های خیلی گرم اجتناب کنید.

مواد غذایی مفید برای کاهش حالت تهوع

دکتر علیزاده با اشاره به مفید بودن مصرف تکه های میوه یخ زده یا آب میوه های رقیق شده همراه با یخ، گفت: اگر طعم دهان شما بد است، از آبنبات هایی با طعم نعناع یا لیمو استفاده کنید.

علیزاده بوییدن پوست لیموترش بعد از خراش دادن برای کنترل تهوع موثر دانست و افزود: از قرار گرفتن در معرض بوی غذا به ویژه غذاهایی که رایحه تندی دارند، اجتناب کنید.

او با بیان این که غذا باید بی بو، کم چرب و کم فیبر باشد، گفت: غذاهای سرد یا همدما با حرارت اتاق، بوی کمتری دارند.

علیزاده افزود: غذای جامد را با یک نوع غذای ساده و در اندازه خیلی کوچک در هر بار شروع کنید و بیشتر از تنقلات و غذاهای خشک، نشاسته‌ای و پرنمک مانند چوب شور، کراکر و سیب زمینی استفاده کنید.

او توصیه کرد: تعداد وعده های غذایی را افزایش و حجم غذا در هر وعده را کاهش دهید و از مصرف غذا در حجم سنگین خودداری کنید.

پس از استفراغ چه چیزی بخوریم؟

علیزاده با بیان این که پس از توقف استفراغ، می توان کمی مایعات رقیق مانند آب مرغ یا گوشت، آب سیب یا ژلاتین میل کرد، گفت: بزرگسالان و کودکان بالاتر از 3 سال می‌توانند تکه های کوچک یخ را هر ۱۰ دقیقه به اندازه قاشق مرباخوری و سپس هر ۲۰ دقیقه به اندازه یک قاشق غذاخوری مک بزنند.

او ادامه داد: با گذشت 8 ساعت از قطع شدن استفراغ، می توانید مصرف غذاهای جامد را شروع کنید.

علیزاده سس سیب (کمپوت سیب بدون افزودن شکر)، مرغ پخته، موز، عصاره رقیق گوشت، نان تست، تخم مرغ آب پز (بدون روغن افزوده)، انواع آب میوه و سبزی، سیب زمینی، چوب شور، کراکر، برنج، غلات پخته، شربت و ماست را نمونه ای از غذاهای مناسب برای زمان تهوع و استفراغ خواند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: برنا

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان