کیست تخمدان یک پدیده نسبتا شایع است. این قبیل کیست ها معمولاً بی خطر هستند؛ با این حال در برخی موارد، این ضایعات ممکن است پاره شوند و فرد را با مخاطرات جدی روبرو سازند.
به گزارش خط سلامت متخصصان عقیده دارند پارگی کیست تخمدان بهطور معمول یک عارضه تهدیدکننده زندگی نیست؛ به گونه ای که در اکثر موارد، پس از تخلیه مایع، شرایط فرد بدون هیچ مداخله ای بهبود می یابد. با این حال، مواردی وجود دارد که در آن پارگی کیست تخمدان به یک موقعیت اورژانسی تبدیل می شود.
چه زمانی ممکن است
پارگی کیست تخمدان یکی از عوارض احتمالی است که به دنبال ایجاد کیست تخمدان رخ میدهد. احتمال ایجاد کیست در خانمها در سنین باروری بسیار شایع است.
منظور از کیست تخمدان چیست؟
کیست های تخمدان (Ovarian cyst) کیسه های کوچک پر از مایعی هستند که روی تخمدان تشکیل میشوند. کیست سالم عارضه و یا علائم خاصی ندارد، اما از علائم ترکیدن کیست تخمدان می توان به درد، خونریزی یا سرگیجه اشاره کرد که در برخی موارد ممکن است به درمان در بیمارستان نیاز پیدا کند.
علائم ترکیدن کیست تخمدان
پارگی کیست تخمدان یکی از عوارض احتمالی است که به دنبال ایجاد کیست تخمدان رخ میدهد. احتمال ایجاد کیست در خانمها در سنین باروری بسیار شایع است. در اغلب مواقع ضرری ندارد؛ اما با این حال امکان پارگی وجود دارد و احساس درد ناگهانی و تیر کشنده در پایین شکم به وجود می آید به همراه:
لکهبینی یا خونریزی از واژن
نفخ شکم
حالت تهوع یا استفراغ شدید
تب
احساس سرما
غش یا سرگیجه
تنگی نفس
افزایش ضربان قلب
در این مواقع شما نیاز فوری برای مراجعه به پزشک و درمان دارید. از دیگر علائم این عارضه میتوان به چنین مواردی اشاره کرد:
سیکل قاعدگی نامنظم
خونریزی واژینال
تجمع مایع در شکم
فشار یا احساس سنگینی در شکم
احساس درد هنگام رابطه جنسی
علائم ترکیدن فیبروم رحمی چیست؟
فیبروم رحمی، تومورهای خوش خیمی هستند که از بافت عضلانی رحم تشکیل شده اند. این تومورها معمولاً سرطانی نیستند و می توانند به صورت یک گره منفرد یا در یک خوشه رشد کنند. فیبروم ها از نظر اندازه، تعداد و مکان در داخل و روی رحم متفاوت هستند و معمولاً باعث علائمی مانند خونریزی شدید در طول قاعدگی، کمردرد، تکرر ادرار و درد در حین رابطه جنسی می شوند.
سایر علائم فیبروم رحمی
پریودی با خون ریزی های طولانی مدت و شدید
رابطه جنسی دردناک
آنمی یا کم خونی
احساس خستگی
درد لگن
تکرر ادرار
کمردرد
یبوست
فیبروم ها می توانند در اندازه های بزرگ به وجود آیند و فشار زیادی به بافت های اطراف وارد کنند، که ممکن است منجر به عوارضی شود. به طور کلی، فیبروم ها به ندرت به صورت اورژانسی نیاز به درمان دارند، اما در صورتی که بسیار بزرگ شوند یا علائم شدیدی ایجاد کنند، ممکن است نیاز به درمانهای دارویی یا جراحی باشد.
در مواردی که تومور فیبروم رشد شدیدتری داشته باشد، امکان بسته شدن مجاری ادراری و تورم و بزرگ شدن شکم و حس فشار در راست روده همراه مشکلات بارداری و حتی ناباروری وجود دارد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: سلامت نیوز