یکی از اصولی که باید آن را رعایت کنید این است که وقتی برنامه را برای خود مشخص کردید سعی کنید طبق همان برنامه مشخص شده پیش بروید و به آن وفادار بمانید و به هیچ عنوان کار یا درس دیگری را جایگزین آن نکنید و طبق ساعت معین شده و برنامه ای که تنظیم کردید ادامه دهید.
به گزارش خط سلامت اگر وقت کمی برای درس خواندن تا امتحانات دارید، نگرانی و استرس نداشته باشید با این تکنیک ها می توانید در کمترین زمان به نحو صحیح درس بخوانید و موفق شوید.
چگونه در کمترین زمان باقی مانده تا امتحانات درسمان را بخوانیم؟
دیدن کتاب های روی هم چیده شده و حجم درس های نخوانده شده در وقت امتحانات ممکن است حال شما را بد کند و سر در گم بمانید که چگونه میتوانید از دردسری که برای خود درست کردیده اید نجات پیدا کنید.
ما شما را با روش های برنامه ریزی کوتاه مدت آشنا میکنیم تا بتوانید در کمترین زمان ممکن خودتان را از این همه سردرگمی خلاص کنید.
در این بخش قصد داریم میانبرهایی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید نحوه صحیح درس خواندن در وقت کم را یاد بگیرید و استفاده مفیدی از زمان باقی مانده تا امتحانات را داشته باشید.
نحوه صحیح درس خواندن
با بررسی به نقاط ضعف و قوت خود در مطالب درسی و به جای مرور کردن بخش هایی که کاملا بر روی آن مسلط هستید، به سراغ قسمت هایی از کتاب بروید که تمرینات آن را انجام نداده اید و مطالب آن نخوانده باقی مانده است.
در یک روز باقی مانده به امتحان، به سراغ همه کتابها نروید؛ اگر درسی را هنوز نخوانده اید و تمرین هایش را حل نکرده اید، یکی از بهترین میانبرهایی که میتوانید استفاده کنید این است که به سراغ سوال های مربوط به هر درس و مطالعه بخش هایی از کتاب بروید که پاسخی برای آن نداشتید.
چون با وجود وقت کم باقی مانده ، فقط با کمک آزمون ها و تمرینات هر بخش میتوانید بفهمید که در کدام یک از قسمت ها دچار نقاط ضعف و یا قوت هستید.در نتیجه در قدم اول فقط روی تمرین ها و بخش هایی تمرکز کنید که تسلط کمتری روی آنها دارید.
شک به دلت راه نده
برای قدم دوم باید بخش هایی از کتاب را که اطلاعاتشان را به سختی به خاطر می آورید، بازخوانی کنید. برای این کار، باید به مطالعه بخش های مبهم کتاب بروید.
و مثلا اگر از 5 صفحه خوانده شده ، متوجه شدید یک صفحه آن خوب در ذهنتان جای نگرفته، باید یک بار دیگر به سراغش بروید و با مرور آن مطلب آن را کاملا در مغزتان جای دهید.
با عملی کردن این تکنیک میتوانید از اضطرابتان در جلسه امتحان کم کنید و اجازه ندهید که مطلبی ذهنتان را درگیر کند.
درس خواندن شب امتحان
دقت کنید که برای خود برنامه ریزی انجام دهید که با شرایط روحی و زمان بندی زندگیتان هماهنگ باشد و هرگز برای شرایطی که قادر به فراهم کردن آن نیستید برنامه ای نچینید.
مثلا اگر عادت دارید در تایم مشخصی بخوابید و یا قادر به خواندن حجم مطالبی بیشتر از توانتان نیستید برنامه ریزی نکنید. چون مطمئنن از پس اجرای چنین برنامه ای بر نخواهید آمد.
هیچ وقت در روز های قبل از امتحانات از روش های بقیه دوستانتان در درس خواندن استفاده نکنید چون ممکن است برداشتن سنگی بزرگتر از حد توانتان باشد.
بهترین راه این است که مانند قبل برنامه ریزی کنید و فقط یک ربع بیشتر به ساعت مطالعه تان اضافه کنید و بر طبق عادت خود بهترین تایم ها را برای یادگیری انتخاب کنید .
برنامه را دور نزن
یکی از اصولی که باید آن را رعایت کنید این است که وقتی برنامه را برای خود مشخص کردید سعی کنید طبق همان برنامه مشخص شده پیش بروید و به آن وفادار بمانید و به هیچ عنوان کار یا درس دیگری را جایگزین آن نکنید و طبق ساعت معین شده و برنامه ای که تنظیم کردید ادامه دهید.
حتی اگر از درس های دیگر جا مانده اید و یا احتیاج دارید مجددا آن را مرور کنید. چون با این کار ممکن است کل برنامه ریزیتان را نابود کنید و به آن پایبند نمانید.
روش صحیح درس خواندن
شاید برایتان جای سوال باقی بماند که اگر به هر دلیل نتوانستیم طبق برنامه پیش برویم و در بعضی از ساعت ها جا مانده اید، چطور باید عقب مانده ها را جبران کرد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که شما باید در برنامه ای که تنظیم می کنید، حتما ساعتی را به عنوان ساعت جبران و یا مطالب عقب افتاده درج کنید.
تا اگر در طول روز از یک قسمت از برنامه تان جا مانده اید و درسی را به طور کامل مرور نکرده اید در ساعت تعیین شده جبرانی به سراغش بروید و آن را تکمیل کنید. به این شکل شما میتوانید برنامه تان را طبق همان روز به پایان برسانید و بهترین نتیجه را دریافت کنید.
شما باید بتوانید برای موفق شدن در موقع امتحانات، همانند دونده ای باشید که فقط به جلو و خط پایان نگاه میکند و گذاشتن ساعت جبرانی در برنامه ریزی درسی تان باعث می شود شما به همچنین هدفی برساید.
کمک بگیرید
برای اینکه در امتحانات مسیر موفقیت را هموارتر کنید میتوانید از فکر جمعی استفاده کنید.مثلا اگر یکی از دوستانتان روی درس فیزیک یا زیست شناسی مسلط است و یا شما خودتان در درس دیگری مهارت دارید میتوانید.
در یادگیری آن درس به هم کمک کنید و یا هر کدام بخشی از مباحث و جزوه های مهم درس ها را خلاصه نویسی کنید و با هم مبادله کنید. اینگونه میتوانید با دقت و سرعت بیشتری پیش بروید و مطالب را بهتر یاد بگیرید.
درس خواندن با دوست
شما باید تلاش کنید و از اشتباهات گذشته تان درس بگیرید و اجازه ندهید تا نمره های پایین گذشته و یا موفق نبودن در امتحانات ترم قبل به برنامه ریزتان لطمعه ای بزند.
استرس را دور کنید و به فکر جبران نمره های قبل باشد و با امیدواری پیش بروید. چون استرس و تنشی که برای خود ایجاد میکنید باعث میشود تا قضاوت بی رحمانه ای از خود داشته باشید و نتیجه مطلوب را دریافت نکنید.
هیچ درسی را خط نزن
گزینشی درس نخوانید. هر کدام از مطالب کتاب های درسی دارای اهمیت است و نباید در خواندن و یادگیری آن کوتاهی کنیم و به خیال اینکه، سوالات آن قابل طرح شدن نیست آن را نخوانیم.
این موارد باعث میشود که نمره خوبی از آن درس نگیرید و قائدتا به خاطر همین اشتباه به رتبه خود در کنکور لطمه بزنید. برای همین به شما توصیه میشود برای همه درس ها ارزش قائل شوید و نکات آن را با دقت بررسی کنید.
کنکوری فکر نکن
شما باید همه بخش های یک کتاب را به ترتیب و با دقت مطالعه کنید چون تمام مطالب مانند یک زنجیر به هم وصل هستند و برای اینکه رشته این زنجیر در ذهنتان پاره نشود باید بخش هایی را که فکر میکنید سوالی ندارند را هم بخوانید تا بتوانید بخش های مهم را بعد از قسمت های کم اهمیت درس بهتر یاد بگیرید، مثلا اگر 3 درس اول یک کتاب سوال خاصی نداشته باشد باز هم باید مطالعه شود تا بتوانید مباحث بخش چهارم کتاب را خوب بفهمید و رشته کار دستتان بیاید.
افراط نکن
فقط روی یک درس تمرکز نکنید.چون افراط کردن در درسی و کم کاری کردن در خواندن درس دیگر، باعث میشود تا به نتیجه مطلوبی که برایش زحمت کشیدید نرسید.
سعی کنید توازن را در همه درسها برقرار کنید و برای همه درسها به یک اندازه وقت بگذارید. چون مطالعه زیاد در درسی که به آن علاقه بیشتری دارید باعث میشود از خواندن مطالب کتاب های دیگر باز بمانید و این اشتباهی است که اکثر دانش آموزان مرتکب آن میشوند.
به عنوان مثال، دانش آموزان که در رشته تجربی درس میخواند و بیشتر وقت خود را به مطالعه درس زیست شناسی می پردازد نباید درس عربی را نادیده بگیرد و یا دانش آموزانی که در رشته علوم انسانی درس میخواند و بیشتر وقت خود را صرف خواندن دروس ادبیات میکند و برای درس ریاضی وقت کمتری میگذارد نتیجه مطلوب را در امتحانات نخواهند داشت.
یادداشت کردن کارها
با یادداشت کردن کارهای که در روز دیگر باید انجام دهید می توانید بهترین استفاده را از زمان و روز بعدتان داشته باشید و بر اساس اهمیت برنامه هایتان را اولویت بندی کنید.
مثلا فکر کنید صبح که از خواب پا شدید و برنامه ای برای آن روز خود ندارید و سردرگم هستید که چه درسی را مطالعه کنید و این خودش باعث میشود یک ساعت طول بکشد تا شما تصمیم نهایی را بگیرید و مشخص کنید که چه درسی را آن روز بخوانید و چون زمان خاصی برایش تعیین نکردید ساعت ها طول می کشد تا بتوانید یک مبحث از آن را تمام کنید و به همین راحتی یک روز خود را از دست می دهید. در صورتی که آدم های موفق همیشه از شب قبل می دانند فردا چه کاری را باید انجام دهند.
درس خواندن با صدای بلند
با این تکنیک شما میتوانید بعد از خواندن مطالب و نکات مورد نظر و فهمیدن مفهوم آن، با صدای بلند آن را تکرار کنید تا به این وسیله مطالب را یکبار دیگر تکرار کرده و هم زمان آنها را می بشنوید.
این کار باعث میشود بهتر و مسلط تر مطلب مورد نظرتان را بیاموزید. دقیقا مانند اینکه فردی را جلوی خود تصور کنید که قرار است به او درس بیاموزید و تمام مطالبی را که خواندید به او یاد دهید.
مقابله با وسوسه ها
در هنگام درس خواندن گوشی های خود را خاموش کنید و یا هر چیزی که باعث میشود وسوسه شوید و چند دقیقه ای به سراغ آن بروید از خود دور کنید.
چون ممکن است دقیقا وسط درس خواندن ناگهان وسوسه شوید و به سراغ موبایلتان بروید و دلتان بخواهد چند دقیقه ای در فضای مجازی پرسه بزنید که این بزرگترین لطمه در هنگام وقت و زمان درس خواندن شماست.
استفاده از کارت های فلش
برای اینکه بتوانید راحت تر بعضی از نکته ها ، تعاریف و یا توضیحات را از بر بگیرید و به ذهن سپردن مطالب کمک کنید بهتر است آنها را بنویسید و به صورت کارت های فلش در بیاورید تا با مطالعه آنها بهتر بتوانید مطالب را در ذهن خود حک کنید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: نمناک