توت فرنگی یکی از محبوب ترین میوه های تابستانی است. این میوه شاخص گلیسمی پایینی دارد، به این معنی که تأثیر کمی بر میزان قند خون می گذارد. همین ویژگی توت فرنگی را به پیشنهادی جذاب برای برای افرادی تبدیل می کند که به دنبال کنترل یا کاهش سطح گلوکز خود هستند.
به گزارش خط سلامت توت فرنگی منبعی غنی از انواع مختلف ویتامین و فیبر است که سطوح بالایی از آنتی اکسیدان های معروف به پلی فنول ها را بدون سدیم، چربی یا کلسترول ارائه می کنند.
سایر خواص توت فرنگی
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، در ارتباط با خواص توت فرنگی و همچنین احتیاط در خوردن این میوه، نکاتی را متذکر شد.
توت فرنگی را میوهای خوشرنگ، خوش طعم و بسیار محبوب از خانواده گلسرخیان برشمرد و گفت: این میوه کمکالری منبع غنی مواد معدنی و ویتامینهای سودمند برای سلامتی است.
وی افزود: مواد گیاهی موجود در توت فرنگی شامل فلاونوئیدها از جمله آنتوسیانین و کاتچین، اسیدهای فنولیک، تانین ها و رزوراترول است و این ترکیبات خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارند.
کاویانی با اشاره به نتایج پژوهشهای علمی، گفت: مصرف توت فرنگی در پیشگیری از سرطان، پیری، التهاب و بیماریهای عصبی مؤثر است.
توت فرنگی دارای قدرت آنتی اکسیدانی بالایی است و از نظر شاخص ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن بسیار بالا است و میتواند خطر بیماریهای سرطان و قلبی عروقی را کاهش دهد.
وی، توت فرنگی را غنی از ویتامین C دانست و افزود: هر ۱۰۰ گرم توت فرنگی با داشتن ۸/۵۸ میلیگرم ویتامین سی میتواند حدود ۹۸ درصد نیاز روزانه به این ویتامین را تأمین کند.
در این میوه نیز مانند توت، علاوه بر ویتامین C، آنتی اکسیدانهای دیگری مانند ویتامین E، بتاکاروتن (پیشساز ویتامین A)، لوتئین و گزانتین یافت میشود.
به گفته کاویانی، توت فرنگی سرشار از ویتامینهای گروه B مانند B2, PP, B6 و فولات است و مقادیر نسبتاً بالایی از مواد معدنی شامل پتاسیم، منگنز، فلوراید، مس، آهن و ید را داراست.
وی با اشاره به نقش این میوه در تنظیم قندخون، افزود: یکی از خواص توت فرنگی کمک به تنظیم بهتر قند خون است. محققان بر این باورند که با مصرف توت فرنگی به ویژه پس از مصرف یک وعده غذایی، تنظیم قند خون و انسولین بهتر انجام میشود.
کاویانی، شاخص قندی توت فرنگی را ۴۰ عنوان کرد که به نسبت پایین است یعنی توت فرنگی باعث افزایش ناگهانی قند خون نشده و در نتیجه برای افراد مبتلا به دیابت کمخطر تلقی میشود.
وی، فیبر غذایی را ماده دیگری برشمرد که در توت فرنگی به مقدار مناسبی وجود دارد و یادآور شد: مصرف توت فرنگی عبور مواد غذایی از دستگاه گوارش را تسهیل کرده و به دفع مواد مضر و زائد کمک میکند.
موارد احتیاط مصرف توت فرنگی
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه با اشاره به موارد احتیاط در مصرف توت فرنگی، گفت: حساسیت به توت فرنگی ممکن است در بعضی افراد به ویژه کودکان دیده شود.
به گفته وی، ورم و قرمزی در ناحیه دهان، لبها و زبان، اگزما، کهیر، سردرد، آبریزش بینی، خارش چشمها، وزوز گوشها، ناراحتی گوارشی، افسردگی، بیشفعالی و بی خوابی برخی از نشانههای حساسیت به توت فرنگی است و افرادی که به توت فرنگی حساسیت دارند، باید از مصرف آن پرهیز کنند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: مهر