کودکان معمولا علاقه ویژه ای به خوردن میان وعده دارند. گنجاندن مواد غذایی سالم و مفید به میان وعده کودکان، نقش مهمی در سلامتی آن ها ایفا می کند.
به گزارش خط سلامت در این مطلب برخی نکات ساده را معرفی می کنیم که به پدر و مادر ها کمک می کند، میان وعده ای سالم برای فرزندان خود تدارک ببینند.
میان وعده سالم برای کودکان
میانوعدهها غذاهای مختصری هستند که بین دو وعده غذای اصلی به کودک داده میشوند. از آنجا که معده کودک کوچک ولی نیاز او به انرژی زیاد است، باید حداقل در روز دو میانوعده مصرف کنند. این وعده غذایی اگرچه مهم است، اما هرگز نمیتواند جایگزین غذای اصلی شود. بنابراین در انتخاب نوع آنها باید دقت کرد.
نکاتی که جهت انتخاب میان وعده سالم برای کودکان، باید به آن ها توجه کرد، عبارتند از:
از تمام گروههای اصلی غذایی انتخاب کنید
میانوعدهها را از هر پنج گروه اصلی غذایی لبنیات، گروه نان و غلات، گروه گوشت، حبوبات و تخممرغ و مغز دانهها، میوهها و سبزیها انتخاب کنید تا تنوع و تعادل در رژیم غذایی کودک ایجاد شود و بخشی از مواد مغذی مورد نیاز نیز از طریق میانوعده تأمین شود.
انتخاب خوراکیهایی مانند انواع خشکبار مثل برگههای هلو، آلو، توت خشک، کشمش، نخودچی، خرما و و مغزهایی مانند پسته و بادام و همراه با میوهها بخشی از ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز کودک از جمله آهن را تأمین میکند.
اگر کودک در بین وعده غذای اصلی و میانوعده احساس تشنگی کرد به او آب بدهید نه آبمیوه، زیرا کودکتان با مصرف آبمیوهها احساس سیری میکند و دیگر غذای اصلیاش را نمی خورد.
تنقلات شور و شیرین را محدود کنید
تنقلات شورعلاوه بر کاهش اشتها، ذائقهٔ کودک را به طعم شوری عادت میدهد و احتمال ایجاد عارضههای جسمی در سن بزرگسالی مثل بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، پوکی استخوان و به ویژه فشار خون بالا را بیشتر میکند. تنقلات شیرین را هم محدود کنید.
هرچند خوردن خیلی کم و گهگاه مواد غذایی شیرین مانند شیرینی، شکلات در کودکان مجاز است ولی مصرف روزانه و بیرویهٔ این مواد خوراکی بدون ارزش غذایی توصیه نمیشود، چون ذائقهٔ کودک را به خوردن مواد شیرین عادت میدهد و باعث اضافه وزن و چاقی و بدتر از همه پوسیدگی دندان میشود.
چیپس و پفک میانوعده نیست
خوراکیهایی مانند، شکلات، آبنبات، شیرینی و چیپس، انواع پفک حاوی مقدار زیادی مواد قندی، نمک و چربی هستند. از دادن تنقلات مضر به کودکتان جدا خوداری کنید. چون در کودکی و بزرگسالی عامل بروز بیماری های مختلف می شود.
تنقلات شور شانس ابتلا به بیماریها را در بزرگسالی افزایش میدهد.
مصرف غذاهای چرب و سرخشده باعث اضافه وزن و چاقی در سن کودکی میشود.
استفاده از نوشابهها نیز علاوه بر اضافه وزن مانع جذب مواد مغذی مانند کلسیم که برای رشد و استحکام استخوان و دندان لازم است، میشود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: همشهری