دیابتی ها می توانند رژیم کتوژنیک بگیرند؟

خط سلامت: مولفه اصلی در رژیم کتوژنیک، مصرف زیاد چربی و محدود کردن استفاده از کربوهیدرات است. هدف اصلی این الگوی غذایی این است که بدن برای تامین انرژی مورد نیاز خود، بجای گلوکوز، چربی بسوزاند.

دیابتی ها می توانند رژیم کتوژنیک بگیرند؟

در یک پژوهش مشخص شد پیروی از رژیم کتوژنیک د رافراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بصورت موقت، نه تنها وزن بدن را کنترل می کند، بلکه قند و چربی خون را نیز تنظیم  می کند.

به گزارش خط سلامت با این حال نتایج مثبت ناشی از پیروی از رژیم کتوژنیک به ندرت  پایدار می ماند. بنابراین نمی توان پیروی از این رژیم را برای همه توصیه کرد.

آیا رژیک کتوژنیک برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید است؟

مطالعه‌ای با هدف مشاهده تاثیر رژیم غذایی کتوژنیک دوره‌ای روی بیماران دارای اضافه وزن یا چاق که به تازگی به عنوان دیابت نوع ۲ تشخیص داده شده‌اند، صورت گرفت و در مجموع ۶۰ بیمار دارای اضافه وزن یا چاق که به تازگی به عنوان دیابت نوع ۲ تشخیص داده شده بودند، به طور تصادفی به دو گروه رژیم کتوژنیک داده شده و گروه کنترل که رژیم غذایی معمول داشتند تقسیم شدند و ۳۰ مورد در هر گروه قرار گرفتند.

هر دو الگوی غذایی ۱۲ هفته به طول انجامید و در طول دوره، گلوکز خون، چربی خون، وزن بدن، انسولین و اسید اوریک قبل و بعد از مداخله سنجیده شد. الگوی رژیم غذایی کتوژنیک (KD) دارای چربی زیاد، کربوهیدرات کم و پروتئین مناسب بود. رژیم کتوژنیک نخستین بار برای درمان صرع مقاوم به درمان در کودکان استفاده می‌شد.

برای گروهی که از رژیم غذایی کتوژنیک پیروی می کردند، غذاهای اصلی برای رژیم غذایی روغن زیتون، کره، تخم مرغ سرخ شده، گوشت گوساله، سالمون، ساردین، بروکلی، آووکادو بودند.

رژیم غذایی کتوژنیک به شرح زیر بود: کربوهیدرات ۳۰-۵۰ گرم، پروتئین ۶۰ گرم، چربی ۱۳۰ گرم و کل کالری (۵۰±۱۵۰۰) کیلو کالری.

رژیم غذایی معمولی به شرح زیر بود: کربوهیدرات ۲۵۰-۲۸۰ گرم، پروتئین ۶۰ گرم، چربی ۲۰ گرم، کل کالری (۵۰±۱۵۰۰) کیلو کالری.

برای هر دو گروه باید روزانه بیش از 2 هزار میلی لیتر آب مصرف می‌کردند.

آیا رژیم کتوژنیک برای افراد مبتلا به دیابت نوع۲ مفید است؟

برای هر دو گروه، وزن، BMI (شاخص توده بدن)، دور کمر، TG (تری گلیسیرید)، TC (کلسترول تام ) ، LDL (لیپوپروتئین با چگالی کم)، HDL (لیپوپروتئین با چگالی بالا)، FBG (گلوکز ناشتا)، FINS (انسولین ناشتا)، HbA۱c (هموگلوبین گلیکوزیله) در گروه KD بیشتر از گروه کنترل کاهش یافته بود.

با این حال، UA (اسید اوریک سرم) در گروه کتوژنیک روند صعودی را نشان داد، در حالی که در گروه کنترل تغییر چشمگیری نداشت. نتایج یک مطالعه نشان می دهد رژیم کتوژنیک بصورت دوره‌ای کوتاه مدت نه تنها می‌تواند وزن بدن را کنترل کند، بلکه قند و چربی خون را نیز کنترل می‌کند، اما تداوم طولانی مدت دشوار است و توصیه نمی‌شود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: ایرنا 

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان