19 خاصیت هلو که در هیچ میوه ای نیست

خط سلامت: هلو یکی از پرطرفدار ترین میوه های تابستانی است که خوردن آن مزایای فراوانی برای سلامتی دارد.

19 خاصیت هلو که در هیچ میوه ای نیست

هلو از میوه‌های تابستانی خوش‌عطر، خوش‌طعم و بسیار مقوی است. خواص میوه هلو آنچنان گسترده است که لازم است در فصل تابستان از خوردن میوه تازه آن غافل نشوید.

به گزارش خط سلامت خوردن هلو مزایای فراوانی برای سلامتی دارد. مشخص شده است این میوه تابستانی بسیار خوشمزه و خوشبو، منبعی غنی از آنتی اکسیدان است که خوردن آن توانایی بدن برای مقابله با رادیکال های آزاد را افزایش می دهد.

مهم ترین خواص هلو چیست؟

فواید سلامتی میوه هلو شامل تسکین هیپوکالمی، چاقی، کلسترول، استاز خون و بیماری‌های عصبی است. این میوه به مراقبت از چشم، مراقبت از پوست، حفظ سلامت سیستم عصبی، استخوان‌ها و دندان‌ها کمک کرده و همچنین دارای خواص ضدسرطانی است.

هلو از میوه‌های تابستانی و آبداری بوده که اصالتا بومی چین و آسیای جنوبی است. نام لاتین این میوه Prunus persica است و در مناطق معتدل جهان می‌روید. به بیانی دیگر، هلو هم‌خانواده با میوه‌هایی مانند آلو و گیلاس است و برخلاف شلیل که سطح بیرونی آن صاف بوده، هلو پوستی مخملی دارد. از خواص هلو می‌توان به موارد بسیاری اشاره کرد. این میوه عطری به‌غایت ملایم و خوشایند داشته و بافت آن معمولا شیرین و نرم است.

هلو مثال خوبی برای به یاد آوردن طراوت و شادابی فصل تابستان بوده و طبق تحقیقات، فواید اعجاب‌انگیز زیادی برای آن شناخته شده است. حتی می‌توان از کنسرو هلو برای به دست آوردن فواید سلامتی آن بهره برد. اکنون بیایید بیشتر با خواص هلو برای بهبود وضعیت بدن آشنا شده و ببینیم آیا هلو چاق کننده است یا خیر؟

می‌دانیم هلو از میوه‌های هسته‌دار یا دروپه است، زیرا قسمت گوشتی بیرونی آن را پوسته‌ای احاطه کرده که یک دانه خوراکی در دل خود دارد. بر اساس اینکه گوشت این میوه با هسته‌اش چه رابطه‌ای دارد، انواع هلو به سه دسته تقسیم می‌شوند: در نوع اول گوشت به هسته چسبیده است، در نوع دوم گوشت هلو با کمی فشار به راحتی از هسته جدا شده و در نهایت، در نوع سوم گوشت و هسته کاملا از هم جدا هستند. در هر حال هر نوع هلویی که در اختیار داشته باشید فواید سلامتی ویژه‌ای برای بدن دارد.

برای مثال، با وجود اینکه هلو قند دارد اما سرشار از مواد معدنی و مغذی فراوان است. از فواید روغن هسته هلو برای پوست گرفته تا میزان فیبر بالا و مناسب آن برای دستگاه گوارش، همه نشانگر خواص هلو هستند.

فواید سلامتی میوه هلو شامل تسکین هیپوکالمی، چاقی، کلسترول، استاز خون و بیماری‌های عصبی است. این میوه به مراقبت از چشم، مراقبت از پوست، حفظ سلامت سیستم عصبی، استخوان‌ها و دندان‌ها کمک کرده و همچنین دارای خواص ضدسرطانی است.

علاوه براین خواص ضد پیری داشته و به سم‌زدایی و بهبود هضم و سلامت سلولی کمک می‌‌نماید. این میوه دارای مجموعه آنتی‌اکسیدان‌های ضروری بدن بوده که در دوران بارداری ارزشمند هستند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی می‌کنند. اکنون بیایید نگاهی دقیق‌تر به مزایای شگفت‌انگیز هلو بیندازیم.

پتانسیل مبارزه با سرطان را دارد

تحقیقات مختلف درباره خواص هلو و اثرات ضدسرطانی آن در آمریکا انجام شده که به نتایج زیر منتهی شده است:

ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هلو به مبارزه با انواع سرطان‌ها مانند سرطان روده بزرگ کمک شایانی می‌نماید.

اسیدکلروژنیک و اسیدنئوکلروژنیک موجود در هلو اثرات مفیدی در مهار رشد سلول‌های سرطان سینه، بدون تاثیر بر سلول‌های طبیعی دارد. این رویه کاملا برخلاف روش شیمی درمانی عمل می‌کند، زیرا بر سلول‌های سالم تاثیر منفی نمی‌گذارد.

هلو سرشار از ترکیبات فنلی و کاروتنوئیدی بوده که دارای خواص ضدتوموری و ضدسرطانی هستند.

این میوه غنی از بتاکاروتن است و در نتیجه اثرات محافظتی در برابر سرطان ریه ایجاد می‌کند.

از پوست مراقبت می‌کند

خاصیت‌های هلو برای پوست بسیار است در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم. البته، خواص سیب برای پوست نیز مانند فواید هلو است، پس احتمالا خواص سیب، شگفت زده تان می کند. از خواص هلو برای پوست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هلو اثرات محافظتی مختلفی در برابر اشعه ماورای‌ بنفش دارد. آنتی‌اکسیدان‌های زآگزانتین و لوتئین، اثرات ضدالتهابی قابل‌توجهی بر آسیب‌های پوستی ناشی از اشعه UV-B داشته و از آن در برابر تکثیر بیش ‌از حد محافظت می‌کنند.

فلاونوئیدهای موجود در هلو دارای اثرات محافظتی در برابر نور بوده و به جلوگیری از اریتم ناشی از UV پوست کمک خواهند کرد.

هلو به‌طور گسترده در صنعت آرایشی و بهداشتی برای تولید کرم‌های پوستی استفاده می‌شود. این کرم‌ها به شما کمک می‌کنند تا از شر سیاهی دور چشم خلاص شوید.

فلاونوئیدها، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری موجود در هلو، به از بین بردن سلول‌های مرده، لایه‌برداری و همچنین آب‌رسانی و احیای پوست کمک می‌کنند.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در هلو باعث بهبود سریع‌تر مشکلات پوستی مانند لکه‌، جوش‌ و آکنه‌ می‌شوند.

به دلیل وجود مقدار مناسبی ویتامین C، این میوه به حفظ پوست سالم کمک کرده و همچنین در برابر رادیکال‌های آزاد مضر و عفونت‌های پوستی به‌خوبی ایستادگی می‌نماید.

از خواص روغن هسته هلو برای پوست که مملو از اسیدهای چرب امگا 3 و 6 است، می‌توان به آب‌رسانی عمیق پوست و احساس نرمی و لطافت اشاره کرد. همچنین این روغن‌ها توان و استحکام کلی پوست را بهبود می‌بخشند.

به کنترل دیابت کمک می‌کند

مصرف هلو از ابتلا به دیابت نوع 1 جلوگیری کرده و با توجه به محتوای فیبر بالا، سطح قند خون را کاهش می‌دهد. این میوه دارای شاخص گلیسمی پایین 26 تا 55 بوده که برای بیماران دیابتی مناسب است.

انجمن دیابت آمریکا خوردن میوه‌هایی مانند هلو را برای کسانی که به خوردن شیرینی‌جات عادت دارند توصیه می‌کند؛ اما با این حال، از کنسرو هلو و شربت شیرین آن اجتناب کنید.

سلامت قلب را بهبود می‌بخشد

محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که ترکیبات فنولی موجود در پوست و پالپ هلو به حفظ سطوح پایین‌تر LDL (چربی بد) و تحریک و افزایش کلسترول HDL (چربی خوب) کمک می‌کند. این موضوع در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با قلب و عروق و حفظ سلامت قلب بسیار موثر خواهد بود.

از چشم ها مراقبت می‌کند

این میوه سرشار از بتاکاروتن بوده که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. بتاکاروتن نقش مهمی در حفظ بینایی و پیشگیری از بیماری‌های چشمی مختلف مانند خشکی چشم و نابینایی دارد. کاروتنوئیدها، لوتئین و زآگزانتین موجود در هلو دارای اثرات مثبت مرتبط با کاهش شیوع آب مروارید هستند.

همچنین لوتئین و زآگزانتین هلو به محافظت از شبکیه چشم در برابر دژنراسیون ماکولای وابسته به سن، کمک می‌کنند. از طرفی دیگر برخی ترکیبات موجود در هلو از بافت‌های شبکیه در برابر رادیکال‌های آزاد و آسیب احتمالی ناشی از نور با طول موج بالا، محافظت می‌نمایند.

از هیپوکالمی پیشگیری می‌کند

از دیگر خواص هلو وجود پتاسیم در آن بوده که برای سیگنال‌دهی مناسب عصبی و عملکرد سلولی بدن حیاتی است. محتوای پتاسیم موجود در هلو همچنین به فرآیندهای متابولیک، استفاده از کربوهیدرات‌ها، حفظ تعادل الکترولیت‌ها و تنظیم بافت‌های عضلانی کمک می‌کند. کمبود پتاسیم در بدن می‌تواند منجر به هیپوکالمی شود که این بیماری بر قدرت عضلانی فرد تاثیر گذاشته و باعث ضربان نامنظم قلب می‌شود.

ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد

تحقیقات نشان می‌دهد که پوست و پالپ هلو دارای خواص آنتی‌اکسیدانی قابل‌توجهی است. بر اساس یک مطالعه، وجود اسید کلروژنیک موجود در این میوه به اثرات محافظتی آن کمک بیشتری می‌کند. همچنین آنتی‌اکسیدهایی مانند لوتئین، زآگزانتین و بتا کریپتوکسانتین به از بین بردن رادیکال‌های آزاد مشتق شده از اکسیژن کمک کرده و در نتیجه از بدن در برابر اثرات مضر بیماری‌های مختلف محافظت می‌نماید.

برای دوران بارداری مفید است

خوردن هلو در دوران بارداری به دلیل وجود طیف گسترده‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی، مفید و ضروری است. ویتامینC موجود در هلو به رشد سالم استخوان‌ها، دندان‌ها، پوست، ماهیچه‌ها و رگ‌های خونی نوزاد کمک می‌کند. هلو برای جذب آهن در دوران بارداری بسیار مهم بوده و کمک قابل‌توجهی می‌کند.

فولات موجود در هلو در پیشگیری از نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا نقش مهمی دارد. همچنین پتاسیم این میوه برای جلوگیری از گرفتگی عضلات و خستگی عمومی که در دوران بارداری شایع است، مفید خواهد بود.

به هضم غذا کمک می‌کند

هلو به دلیل محتوای قلیایی و فیبر بالا، برای حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است. فیبر غذایی موجود در هلو آب را جذب کرده و به پیشگیری از اختلالات معده مانند یبوست، بواسیر، زخم معده، ورم معده و حرکات نامنظم روده کمک می‌نماید.

مصرف هلو برای پاکسازی و دفع مواد زائد سمی از روده‌ها و جلوگیری از ابتلا به انواع اختلالات شکمی از جمله سرطان معده مفید است. هلو به دلیل خواص ملین خود حتی در حل شدن سنگ‌های کلیه و مثانه موثر واقع می‌شود.

از سیستم عصبی محافظت می‌کند

از دیگر خواص هلو می‌توان به محافظت از سیستم عصبی اشاره کرد. مطالعات انجام شده در این زمینه نشان داده است که وجود منیزیم در هلو به جلوگیری از استرس و اضطراب کمک کرده و در برقراری حالت آرامش سیستم عصبی موثر است. کمبود منیزیم می‌تواند بر عملکرد سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) تاثیر گذاشته و در نتیجه ماهیچه‌ها را بیش از حد برانگیخته نماید.

مصرف میوه‌هایی مانند هلو که غنی از منیزیم و ویتامین B6 هستند، اثرات مطلوبی بر تحریک بیش از حد سیستم عصبی مرکزی در کودکان دارند. همچنین منیزیم موجود در هلو به بهبود علائم افسردگی حاد کمک می‌کند. مصرف هلو برای درمان آیورودا و متعادل کردن سیستم عصبی نیز مفید است.

در مبارزه با چاقی موثر است

از دیگر خواص هلو، وجود اجزا و ترکیبات زیست فعال بوده که اثرات مفیدی در مبارزه با اختلالات مرتبط با چاقی نشان داده‌اند. برای مثال در مطالعه‌ای تحقیقاتی، از وجود ترکیبات فنلی در هلو و خواص ضد التهابی و ضد چاقی آن به خوبی حمایت شده است.

سیستم ایمنی را تقویت می‌کند

هلو سرشار از اسید‌اسکوربیک و روی بوده که به عملکرد طبیعی بدن، تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت کلی بدن کمک شایانی می‌نماید. ویتامین C و روی موجود در هلو در بهبود زخم موثر عمل می‌کنند. خواص آنتی‌اکسیدانی هلو به مبارزه با عفونت‌ها و کاهش شیوع و شدت بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، مالاریا، ذات‌الریه و اسهال کمک می‌کند. کمبود ویتامین‌ها و انواع اکسیدان‌ها می‌تواند منجر به استرس اکسیداتیو و اختلال در فعالیت‌های سلولی شود.

خواص ضد پیری دارد

از خواص هلو برای جوان‌سازی خود نیز استفاده کنید. هلو منبع غنی از زینک بوده که خواص ضد پیری چشم‌گیری دارد. مصرف غذاهای غنی از روی مانند هلو باعث تولید آنتی‌بادی شده و از آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کند. علاوه برآن این میوه با افزایش سطح هورمون تولیدمثلی تستوسترون در بدن انسان، از روند پیری اندام‌های تناسلی مردانه پیشگیری خواهد کرد.

سلامت استخوان و دندان را بهبود می‌بخشد

هلو حاوی فسفر بوده که همراه با کلسیم به تقویت استخوان‌ها، دندان‌ها و حفظ و ترمیم بافت‌های بدن کمک می‌کند. هلو در پیشگیری از بیماری‌های استخوانی مختلف مانند دکلسیفیکاسیون مفید است. این بیماری می‌تواند منجر به پوکی استخوان به‌ویژه در زنان یائسه شود.

مصرف غذاهای غنی از فسفر مانند هلو باعث معدنی شدن مجدد استخوان‌ها و حفظ سفتی و استحکام آن‌ها می‌شود. در کنار کلسیم، ویتامین C موجود در هلو نیز نقش مهمی در تقویت استخوان‌های فک و لثه داشته که به سالم ماندن دندان‌ها کمک موثری می‌کند.

در سم زدایی بدن موثر است

هلو در پاکسازی و سم‌زدایی بدن مفید بوده و به دفع سموم مضر از کبد و کلیه‌ها کمک می‌نماید. این میوه به‌طور گسترده در بسیاری از فرهنگ‌ها در تولید محصولات سم‌زدایی گیاهی مانند چای سم‌زدایی به کار گرفته می‌شود.

سلامت سلولی را بهبود می‌بخشد

از دیگر خواص هلو محتوای آهن آن است که برای تشکیل هموگلوبین در گلبول‌های قرمز خون حیاتی خواهد بود. مصرف میوه‌هایی مانند هلو در تمام مراحل زندگی از جمله دوران کودکی، نوجوانی، بزرگسالی و مراحل قاعدگی و بارداری اهمیت به‌سزایی دارد.

از اختلالات مغزی جلوگیری می‌کند

مطالعات ثابت کرده‌اند که عصاره هلو اثرات مفیدی بر سیستم کولینرژیک مرکزی دارد. سیستم کولینرژیک یک سیستم انتقال‌دهنده عصبی است که به‌عنوان ستون فقرات حافظه و عملکردهای یادگیری عمل می‌کند. اجزای موجود در هلو از تحلیل رفتن سیستم کولینرژیک جلوگیری کرده و از اختلالات مختلفی مانند بیماری آلزایمر پیشگیری می‌نماید.

خواص هلو در طب سنتی موردتوجه است

هلو دارای طبع سرد و تر است که در طب سنتی خواص بسیاری برای آن ذکر شده است. مصرف این میوه در فصول گرم سال موجب درمان تشنگی و کاهش حرارت بدن خواهد شد. هلو برای افراد گرم مزاج گزینه بسیار خوبی است که موجب تعدیل مزاج می‌شود.

از خواص هلو برای مردان می‌توان به تقویت قوای جنسی و نوعی محرک جنسی اشاره کرد. این میوه می‌تواند جوش و آکنه‌های پوستی را کاهش دهد و به سلامت بیشتر پوست کمک کند. پیشگیری از هیپوکالمی نیز یکی از خواص هلو در طب سنتی ذکر شده است.

خواص هلو انجیری برای لاغری اثبات شده است

هلو انجیری یکی از انواع خوش طعم و پرخاصیت هلو است. این میوه حاوی مقادیر زیادی فیبر است که اشتها را کاهش داده و به لاغری کمک می‌کند، از طرفی دیگر میزان قند و چربی هلو انجیری کم است و در برنامه لاغری شما اختلالی ایجاد نخواهد کرد. در صورتی که درگیر رژیم‌های لاغری هستید، مصرف هلو انجیری را در برنامه غذایی خود جای دهید.

خواص بخش‌های دیگر هلو

به غیر از خود هلو، سایر قسمت‌های درخت هلو نیز طیف وسیعی از فواید سلامتی را ارائه می‌دهند.

برگ: برگ‌های درخت هلو می‌توانند در برابر سرفه، برونشیت و ناراحتی‌های شکمی مفید باشند. همچنین دارای خواص سم‌زدایی، ملین و ادرارآور بوده و در برای دفع کرم‌های شکمی و کمک به بهبود زخم‌ها موثر هستند.

گل‌: گل‌های درخت هلو برای رفع علائم یبوست و بیماری خیز یا ادم مفید خواهند بود.

پوست: پوست خشک شده درخت هلو می‌تواند به کاهش علائم یرقان کمک کند.

جدول ارزش غذایی هلو

طبق داده‌های تغذیه‌ای USDA، هلو طیف وسیعی از مواد مغذی را در خود ذخیره داشته که برای عملکرد صحیح بدن حیاتی هستند. این میوه منبعی غنی از پتاسیم، ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C است.

هلو همچنین منبع خوبی از ویتامین E (آلفا توکوفرول)، ویتامین K (فیلوکینون)، ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین) و ویتامین B6 (پیریدوکسین) است. علاوه بر همه این‌ها، هلو دارای گنجینه‌ای غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، روی و مس خواهد بود.

کالری هلویی با وزن متوسط، حدود 58 کیلو کالری بوده و این میوه کلسترولی ندارد. برای درک بهتر حقایق تغذیه‌ای هلو، میزان مواد مغذی موجود در یک هلو با وزن تقریبی ۱۰۰ گرم در جدول زیر نشان داده شده است.

مواد مغذی در یک عدد هلو در هر 100 گرم

انرژی 58‌ کیلوکالری

پروتئین 1 گرم

چربی کمتر از 1 گرم

کربوهیدرات 14 گرم

فیبر 2 گرم

ویتامین C 17 درصد

ویتامین A 10 درصد

ویتامین B2 6 درصد

ویتامین E 5 درصد

ویتامین K 5 درصد

پتاسیم 8 درصد

مس 5 درصد

منگنز 5 درصد

نکات مهم هنگام خوردن میوه هلو

خواص هلو بسیار است، اما هلو ممکن است عوارض جانبی کمی داشته باشد که عبارتند از:

واکنش‌های آلرژیک: به دلیل وجود برخی آلرژن‌ها، هلو ممکن است باعث ایجاد حساسیت یا آلرژی غذایی شود. در تولید و نگهداری هلو خشک معمولا از سولفیت به‌عنوان نگهدارنده استفاده می‌شود که مصرف این ماده می‌تواند منجر به واکنش‌های آلرژیک از جمله تشدید علائم آسم، کهیر، انقباض برونش‌ها و شوک آنافیلاکسی شود.

مسمومیت ناشی از دانه: دانه‌های میوه‌های هسته‌دار مانند زردآلو و هلو به‌طور طبیعی حاوی سم سیانید هستند. به گفته مرکز ملی سم ایالات متحده، در حالی‌که مسمومیت ناشی از بلع غیرعمدی هسته این میوه‌ها بعید است، اما بهتر است جانب احتیاط را رعایت نمود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: عصر ترکیه
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان