ارمغان 5 دانه خوراکی روغنی سلامت مغز است

خط سلامت: برخی دانه های روغنی مزایای فراوانی برای سلامتی دارند. در این مطلب به معرفی 4 مورد از سالم ترین دانه ها روغنی می پردازیم.

ارمغان 5 دانه خوراکی روغنی سلامت مغز است

برخی از دانه های روغنی ، مانند کنجد ، دانه کتان ، تخمه آفتابگردان  و ... مزایای فراوانی برای سلامتی دارند.

به گزارش خط سلامت برای مثال مشخص شده است خوردن تخمه آفتابگردان به بهبود سلامتی مغز، کمک به سلامت و زیبایی پوست، کاهش وزن، جلوگیری از آسیب‌های سلولی، مراقبت از مو، کاهش ریزش مو، افزایش میزان انرژی، کاهش وزن، بهبود گوارش، کمک به رشد و نمو، کمک به خواب، تحکیم استخوان، درمان درد آرتروز و  تسهیل یبوست و اسهال کمک می کند.

بهترین دانه های خوراکی روغنی

با این ۵ دانه روغنی جادویی، بدن سالم‌تر و روحیه بهتری خواهید داشت. این دانه ها عبارتند از:

دانه چیا

دانه چیا یک شبه غلات است، اما فیبر بسیار زیادی دارد و البته نوع فیبر موجود در دانه چیا، با فیبری که در نشاسته و سایر انواع کربوهیدرات‌ها وجود دارد متفاوت است. دانه چیا از نعناییان است و در کشور مکزیک، بومی محسوب می‌شود. مصرف دانه چیا برای لاغری بسیار معروف شده است. این دانه‌ها زمانی که در فضای مایع قرار می‌گیرند حالت ژله‌ای پیدا کرده و حجم آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.

مصرف دانه‌های چیا به دلیل داشتن فیبر بالا به بهبود هضم کمک کرده و یک ملین طبیعی است. همچنین می‌توانند به تنظیم سطح قند خون، ارتقاء سلامت قلب با کاهش سطح کلسترول بد و مدیریت وزن با ایجاد سیری کمک کنند. خواص کلی دانه چیا عبارت است از:

کنترل فشار و قند خون

بهبود سلامت اعصاب

بهبود سلامت قلب

تقویت استخوان ها

تقویت و سلامت دندان

حاوی انتی اکسیدان و پیشگیری از سرطان

رفع بی خوابی و کم خوابی

افزایش انرژی و ایجاد نشاط

سلامت پوست و مو

افزایش رشد ناخن ها

کنترل و کاهش وزن

حاوی مواد معدنی (کلسیم، فسفر، منگنر، روی و مس)

حاوی ویتامین B3

خوردن دانه چیا به صورت نپخته

دانه های چیا را با بلغور جو دوسر، ماست یا سایر غذاهای مرطوب مخلوط کنید. یکی از رایج‌ترین روش‌های خام خوردن دانه‌های چیا، پاشیدن یا مخلوط کردن آن‌ها در غذاهای دیگر است. آنها را در هر غذای مرطوبی هم بزنید تا دانه های خشک ژلاتینی و لطیف شوند، که به آنها کمک می کند تا به وضوح کمتر با غذا ترکیب شوند.

چیا را با پاشیدن 1 یا 2 قاشق غذاخوری (15 یا 30 میلی لیتر) دانه چیا روی بلغور جو دوسر، ماست یا غلات صبحانه به صبحانه خود اضافه کنید.

برای یک میان وعده رژیمی یا ناهار سبک، 1 تا 2 قاشق غذاخوری (15 تا 30 میلی لیتر) دانه چیا را در یک فنجان پنیر کوتاژ بریزید.

دانه های چیا را با مواد ساندویچ مرطوب مخلوط کنید. از سالاد تن ماهی یا سالاد تخم مرغ برای ساندویچ های خوش طعم، یا کره بادام زمینی یا فندق برای ساندویچ های شیرین استفاده کنید.

فرنی دانه چیا درست کنید

1 تا 2 قاشق غذاخوری (15 تا 30 میلی لیتر) دانه چیا را در یک فنجان (240 میلی لیتر) شیر گرم یا هر جایگزین شیر مخلوط کنید. بگذارید 10 تا 15 دقیقه بماند تا مخلوط به شکل ژل درآید. [3] این مخلوط به تنهایی کاملاً ملایم است، بنابراین می‌توانید از خوردن با میوه‌های تکه‌شده، میوه‌های خشک، آجیل یا عسل لذت ببرید. در صورت تمایل با کمی دارچین یا نمک دریایی طعم بیشتری اضافه کنید.

2 قاشق غذاخوری (30 میلی لیتر) یک فرنی غلیظ درست می کند. اگر مخلوط رقیق‌تری را ترجیح می‌دهید، کمتر استفاده کنید.

در حالی که مخلوط در حال ژل شدن است، هر طعم دهنده مایع یا پودری را هم بزنید تا طعم بیشتری به آن اضافه شود. پودر کاکائو، پودر مالت یا آب میوه را امتحان کنید.

نوشیدن دانه چیا

دانه چیا را به اسموتی ها اضافه کنید. هنگام تهیه هر نوع اسموتی یا شیک، 1 یا 2 قاشق غذاخوری (15 تا 30 میلی لیتر) دانه چیا را به همراه سایر مواد قبل از مخلوط کردن به مخلوط کن یا غذاساز اضافه کنید.

چیا فرسکا را درست کنید. 2 قاشق غذاخوری (10 میلی لیتر) دانه چیا را در 10 اونس (310 میلی لیتر) آب، آب 1 لیمو یا لیموترش و مقدار کمی عسل خام یا شربت آگاو مخلوط کنید تا مزه دار شود.

دانه های چیا را با آب یا چای مخلوط کنید. 1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) دانه چیا را به یک لیوان 8 اونس (250 میلی لیتری) آب میوه، چای یا هر نوشیدنی گرم یا گرم دیگری اضافه کنید. اجازه دهید نوشیدنی برای چند دقیقه بماند تا دانه ها بتوانند مقداری از مایع را جذب کنند و نوشیدنی غلیظ تری ایجاد کنند.

دانه‌ کتان

دانه کتان یکی از مواد غذایی بسیار مغذی کمتر شناخته شده است؛ البته در طب سنتی به استفاده از تخم کتان اشاره بسیاری شده و حتی بهترین طریقه مصرف بذر کتان برای لاغری نیز گفته شده است. تخم کتان سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌هایی است که مصرف مقدار کمی از آن در روز می‌تواند نیاز ما به این مواد مغذی را برطرف سازد.

این دانه‌های براق و قهوه ای منبع عالی اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر، لیگنان‌ها و ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف هستند. افزودن این دانه‌ها به رژیم غذایی روزانه ممکن است به کاهش سطح کلسترول، کاهش خطر بیماری قلبی و کاهش یبوست کمک کنند.

بذر کتان با طعم ملایم، آجیلی و قوام ترد و ترد خود، یک ماده همه کاره است که می تواند طعم و بافت تقریباً هر دستور غذایی را بهبود بخشد.یکی از راه های استفاده از این دانه مخلوط کردن آن با اسموتی صبحگاهی من است. همچنین یک افزودنی عالی برای خمیر پنکیک، همبرگرهای گیاهی خانگی و حتی جو دوسر شبانه است.علاوه بر این، سرشار از مواد مغذی است و با فواید متعددی مرتبط است.

طرز استفاده تخم کتان متنوع است و یکی از روشهای متداول آن مصرف به صورت دمنوش دانه کتان است. جهت آماده کردن دمنوش تخم کتان کافی است دو تا سه قاشق غذاخوری از آن را داخل یک فلاکس یا لیوان دمنوش بریزید.

سپس حدود یک لیتر آب جوش به آن اضافه کنید و درب ظرف را ببندید. برای لاغری می توانید از این دمنوش روزانه پیش از صرف هر وعده غذایی استفاده کنید. یک فنجان از این دمنوش را پیش از وعده های نهار و شام یا پیش از خواب بنوشید.

تخمه کدو تنبل

تخمه کدو خواص و فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد. خواص تخم کدو برای سلامتی ناشی از وجود مواد مغذی در آن از جمله چربی‌های سالم، منیزیم و روی است که این مواد مغذی به سلامت قلب، پروستات و پیشگیری از بروز برخی سرطان‌ها کمک می‌کند.

تخمه کدو تنبل سرشار از پروتئین، چربی‌های سالم، فیبر، منیزیم، روی و آنتی اکسیدان است. استفاده از این دانه‌های سالم می‌تواند به بهبود سلامت پروستات به دلیل محتوای بالای روی آنها کمک کند.

دانه‌های کنجد

کنجد، دانه‌ای ریز و روغنی است که از دیرباز در آشپزی و طب سنتی جایگاه ویژه‌ای داشته است. این دانه‌های کوچک که در رنگ‌های سفید و سیاه یافت می‌شوند، نه تنها طعم و بافتی دلنشین به غذاها می‌بخشند، بلکه منبعی غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها نیز هستند.

می‌توان آن را به صورت خام، بوداده، آسیاب شده یا به عنوان روغن مصرف کرد. کنجد در انواع غذاها مانند سالاد، نان، سوپ، سس، دسر و شیرینی کاربرد دارد. گسترگی خواص دانه کنجد باعث شده است تا افراد بسیاری در پی مصرف این دانه باشند.

دانه‌های کنجد منبع خوبی از چربی‌های سالم، پروتئین، فیبر، ویتامین‌های گروه B و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن و منیزیم هستند. افزودن این دانه‌های کنجد به رژیم غذایی روزانه باعث سلامت استخوان‌ها می شود. فراوان بودن خواص دارویی کنجد باعث می‌شود تا افراد بسیاری تصمیم بگیرند این دانه را به شیوه‌های مختلف مصرف کنند.

دانه کنجد را می‌توانید به شیوه‌های مختلفی استفاده کنید.‌ از این دانه می‌توان یک روغن فوق‌العاده به نام روغن کنجد استخراج و به صورت موضعی و خوراکی استفاده کرد. علاوه بر این دانه را می‌توان به مواد غذایی، سالاد و دسر اضافه و نوش جان کرد.‌

تخمه آفتابگردان

خواص تخمه آفتابگردان بسیار فراوان است. تخمه آفتابگردان حاوی سلنیوم است که یک آنتی اکسیدان قوی و عالی برای سلامت تیرویید است. همچنین غنی از منیزیم است که با کمک آن از  مغز، قلب و ماهیچه‌ها محافظت می کند و به درمان افسردگی کمک می‌کند.

ریبوفلاوین موجود در تخمه آفتابگردان به بدن کمک می کند تا کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین را به انرژی آزاد کند و باعث افزایش انرژی در هنگام تمرینات بدنسازی می‌شود.

از دیگر خواص تخمه آفتابگردان می‌توانیم به بهبود سلامتی مغز، کمک به سلامت و زیبایی پوست، کاهش وزن، جلوگیری از آسیب‌های سلولی، مراقبت از مو، کاهش ریزش مو، افزایش میزان انرژی، کاهش وزن، بهبود گوارش، کمک به رشد و نمو، کمک به خواب، تحکیم استخوان، درمان درد آرتروز و  تسهیل یبوست و اسهال اشاره کرد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: چشمه

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان