۷ راه ساده برای از بین بردن احساس غم و ناراحتی

خط سلامت: غم و اندوه جز جدایی‌ناپذیری از زندگی هستند و حضورشان آنقدر هم بد نیست چرا که باعث می‌شوند قدر لحظات شاد را بیشتر بدانیم. اما چیزی که نباید از آن غافل شویم مقابله با غم است.

 ۷ راه ساده برای از بین بردن احساس غم و ناراحتی

غم معمولاً با اشک، کم شدن انرژی و انزوا همراه است. وجود احساس غم و ناراحتی در افراد یک امر طبیعی است اما افزایش این احساسات همراه با تنش‌ها و عوامل استرس‌آور می‌تواند تبدیل به افسردگی شود، به شکلی که فرد افسرده روزها و هفته‌ها دارای یک احساس غمگینی مستمر و ناخوشایند است که این احساس موجب اختلال در روابط اجتماعی و تحصیلی می‌شود.

به گزارش خط سلامت هنگام روبه‌رو شدن با این شرایط معمولا افکار منفی در مورد احساسات خود دارید و این افکار می‌توانند حال شما را بدتر کنند. بنابراین بهتر است رویکرد دیگری اتخاذ کنید؛ غم و شرایطی که باعث این غم شده را بپذیرید و به خودتان زمان بدهید تا با مشکل کنار بیایید و آرام شوید. همچنین شاید بد نباشد با افرادی مثل خانواده، دوستان، روانشناس یا متخصصان دیگر که می‌توانند به شما کمک کنند ملاقات کنید.

احساس غم و ناراحتی

زندگی پر از پیشایند‌ها و شرایط گوناگون است. در هر کدام از این شرایط ما هیجانات و احساسات مختلفی را تجربه می‌کنیم. ممکن است گاهی در برخی شرایط حالمان خیلی خوب باشد و خوشحال باشیم و گاهی شدت غم و اندوه امان آنقدر زیاد باشد که نتوانیم به هیچ طریقی حالمان را بهتر کنیم.

اگر مدیریت غم و اندوه را انجام ندهیم و به اندوه خود اجازه دهیم که همه‌ی جنبه‌های زندگی ما را در بربگیرد ممکن است این غم و اندوه ما از یک ناراحتی قابل کنترل تبدیل به اختلال افسردگی شود و درمان افسردگی به مراتب زمان بیشتری می برد. بنابراین جلوگیری با غم اهمیت بسزایی دارد. در این مطلب سلامت روانی به بررسی مقابله با غم و ناراحتی، راه های مقابله با غم و اندوه، علت غم و مراحل پذیرش غم می‌پردازیم.

چگونه احساس غم را از بین ببریم؟

قبل از اینکه به بررسی راه‌های مؤثر برای کنار آمدن با غم و اندوه بپردازیم، بهتر است نگاهی به خود مفهوم غم و اندوه بیندازیم. همه‌ی ما گاهی اوقات غمگین می‌شویم. غم و اندوه یک احساس عادی و نرمالی است که می‌تواند زندگی را جذاب‌تر هم کند. احساس غم و اندوه تقریبا همیشه با از دست دادن همراه است.

هنگامی که شما کسی یا چیزی را از دست می‌دهید این حس را تجربه می‌کنید. اما خب برخی از فقدان‌ها باعث ایجاد غم و اندوه عمیق‌تری می‌شوند. برای مثال عبور از غم جدایی به راحتی عبور از اندوه از دست دادن یک موقعیت تحصیلی نیست.

همچنین غم و اندوه باعث می‌شود که شادی را درک کنیم. تصور کنید که شما همیشه شاد بوده‌اید و هیچ وقت غمی را در زندگی خود تجربه نکرده بودید.

آیا می‌توانستید شاد بودن و خوشحالی را درک کنید؟ نور در کنار تاریکی است که معنای خود را پیدا می‌کند. خوشحالی نیز در کنار غم و اندوه معنا پیدا می‌کند.

علت غم و اندوه خود را پیدا کنید

گاهی علت غم و اندوه ما مشخص است. برای مثال هنگامی که عزیزی را از دست داده‌ایم امری بدیهی است که حالمان بد باشد اما گاهی هم به همین راحتی نمی‌توانیم بفهمیم که چرا ناراحتیم. پیدا کردن علت غم و ناراحتی به ما کمک می‌کند تا از ابهام در بیاییم و بعد ببینیم که آیا می‌توانیم کاری برای این اندوه انجام دهیم یا نه.

گریه کنید

برخی فکر می‌کنند که گریه کردن نشانه‌ی ضعیف بودن آن‌ها است و هرچقدر مقاومت بیشتری در برابر گریه نشان دهند، غلبه کردن با غم هم راحت‌تر است. گریه‌ نه تنها نشانه‌ی ضعف نیست بلکه یک راه سالم برای آزاد کردن و تخلیه‌ی هیجانات است. فرقی ندارد که مرد باشید یا زن. کودک باشید یا بزرگسال. در هر سنی گریه می‌تواند به کاستن از غم و اندوه کمک کند.

دست از دوری کردن از دیگران بردارید

ممکن است هنگامی که غم و اندوهی دارید ترجیح دهید که مدتی از دیگران دوری کنید. اما برعکس یکی از راهکارهای مقابله با غم در کنار دوستان بودن است. بودن در کنار آدم‌هایی که شما را دوست دارند و به شما حس خوبی می‌دهند، می‌تواند به کم شدن غم شما و بهتر شدن حالتان کمک کند.

احساسات تان را بنویسید

یکی از روش‌های مقابله با غم و اندوه نوشتن احساسات است. نوشتن احساسات باعث می‌شود شما خودآگاهی بیشتری از آن چیزی که در درون شما دارد اتفاق می‌افتد داشته باشید.

ورزش کردن را فراموش نکنید

هرچند که ورزش شاید راه ساده‌ای به نظر برسد اما تاثیر شگفت‌انگیزی دارد. ورزش باعث تخلیه‌ی هیجانی شده و باعث بهتر شدن حال روحی و جسمی می‌شود. ورزش‌هایی مثل یوگا، ایروبیک و رقص گزینه‌های مناسبی به شمار می‌آیند.

دردودل کنید

از دیگر روش‌هایی که برای غلبه با غم مناسب است، دردودل کردن است. برخی ترجیح می‌دهند هر موضوعی که باعث ناراحتی و اندوهشان می‌شود را در درون خود حل کنند و با هیچکس راجع به آن صحبت نمی‌کنند. صحبت کردن با کسانی که به آن‌ها اعتماد داریم و ما را درک می‌کنند به بهترشدن ما و کاستن از اندوهمان کمک می‌کند.

به روانشناس مراجعه کنید

اگر شدت غم و اندوه شما زیاد بود و نتوانستید آن را مدیریت کنید، بهتر است که از یک روانشناس حرفه‌ای برای بهبود هیجانات خود کمک بگیرید. مشاور می تواند با استفاده از روش های نوین مانندبهبودی افسردگی با درمان نوروفیدبک به شما کمک کند.  برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.

  تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: چشمک

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان