سرطان ریه سلول کوچک یکی از بدخیم ترین انواع سرطان است که در ابتدا ریه را درگیر می کند و به دلیل رشد سریع بیماری، به تدریج به بافت های دیگر بدن هم سرایت می کند.
به گزارش خط سلامت دانشمندان اخیرا دارویی کشف کرده اند که امید به زندگی افراد مبتلا به این سرطان بدخیم را تا حدودی افزایش می دهد.
کشف جدید در رابطه با درمان سرطان ریه
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) داروی جدیدی به نام "تارلاتاماب" (Imdelltra) را برای درمان بیماران مبتلا به نوع پیشرفته سرطان ریه سلول کوچک (SCLC) تایید کرد. این دارو که پس از دههها عدم پیشرفت در درمان این نوع سرطان ارائه شده است، امید به زندگی بیماران را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) داروی جدیدی را برای درمان بیماران مبتلا به نوع پیشرفته سرطان ریه تایید کرد.
نکته مهم این است که این دارو با نام «تارلاتاماب» (Imdelltra) فقط برای بیمارانی است که تمام گزینههای دیگر را برای درمان سرطان ریه سلول کوچک در مرحله پیشرفته انجام دادهاند.
در یک کارآزمایی شرکتی، تارلاتاماب امید به زندگی بیماران را سه برابر کرد و میانگین زنده بودن آنها ۱۴ ماه شد. اما همه افراد از این دارو سود نبردند.
دکتر «آنیش توماس»، متخصص سرطان ریه در موسسه ملی سرطان آمریکا که در این کارآزمایی شرکت نداشت، گفت: تارلاتاماب پس از دههها عدم پیشرفت واقعی در درمان این نوع از سرطان ریه به دست آمده است.
عوارض جانبی داروی تارلاتاماب
سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرده است به رغم اثربخشی این دارو، یک عارضه جانبی جدی به نام «سندرم آزادسازی سیتوکین» نیز برای آن دارد. این وضعیت زمانی است که سیستم ایمنی بیش از حد کار می کند و علائمی مانند راش، ضربان قلب سریع و فشار خون پایین را ایجاد می کند. به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، این بیماری معمولاً زمانی که تشخیص داده می شود به خارج از ریه گسترش یافته است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: عصر ایران