مربای رژیمی ، از آنجا که فاقد شکر است، باید در یخچال نگهداری شود.
به گزارش خط سلامت میوه هایی مانند زرد آلو و سیب که حاوی مقادیر قابل توجهی پکتین ( نوعی پلی ساکارید پیچیده)، هستند گزینه های مناسبی برای تهیه مربای رژیم می باشند.
مربای رژیمی چه مزیتی دارد؟
هیچ چیز بهتر از مربای خانگی نیست. طعم آنها بسیار میوه ای تر از نسخه های فروشگاهی است و البته ما می دانیم که از چه چیزی ساخته شده اند. اگر برای خودتان مربا می پزید، می توانید بین دو روش پخت ساده و پکتین یکی را انتخاب کنید.
مرباها در حال حاضر محتوای کربوهیدرات نسبتا بالایی دارند، بنابراین نیازی به افزودن شکر اضافی نیست. آنهایی که از فروشگاه خریداری می شوند اکثراً قندی هستند و حاوی مواد نگهدارنده هستند. اما می توان مربای ماندگار را بدون شکر درست کرد، البته کمی تمرین و حوصله می خواهد.
آنها انواع توت ها با محتوای کربوهیدرات کم هستند
در میان همه میوه ها، توت ها دارای کمترین میزان کربوهیدرات هستند، اما می توان از آنها برای تهیه مرباهای خوشمزه و خوش طعم بدون شکر نیز استفاده کرد. اگر رژیم کم کربوهیدرات دارید، این بهترین انتخاب است.
چند نکته قبل از شروع
از آنجایی که معمولا از شکر برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها استفاده می شود، مرباهایی که قند ندارند باید در یخچال نگهداری شوند. معمولاً می توان آنها را به مدت دو هفته در یخچال نگهداری کرد و همچنین باید در فریزر نگهداری شوند.
ساده ترین راه این است که میوه را با مقداری آب بجوشانید. اجازه دهید حدود 3 ساعت با هم زدن بپزد. در این مرحله، بخشی از محتوای آب آن تبخیر می شود و یک فنجان میوه تقریباً 1/2 فنجان مربا می شود. در چنین مواقعی اگر شیرینی کافی به نظرتان نمی رسد، می توانید شیرین کننده اضافه کنید، اما می توانید آن را کاملا طبیعی هم بپزید.
میوه هایی با محتوای پکتین بالاتر مانند آلو، زردآلو، سیب و مویز باید با استفاده از این روش تهیه شوند. ضخامت مربا نیز به زمان پخت بستگی دارد.
روش پکتین
میوه هایی هستند که محتوای پکتین کمتری دارند و اینجاست که به شکل پکتین کمک می کند. این باید در طول پخت به میوه اضافه شود. پکتین ساده و بدون قند را انتخاب کنید. 60 گرم پکتین برای حفظ حدود 10 کیلوگرم میوه کافی است. برای این کار، ارزش افزودن اسید سیتریک و آب لیمو را نیز دارد که باعث خوشرنگ شدن مرباها و ماندگاری طولانیتر میشود.
میوه هایی با محتوای پکتین کمتر عبارتند از: توت فرنگی، توت فرنگی، گیلاس، گیلاس، کیوی، پرتقال.
طرز تهیه مربای به بدون شکر
بخش اعظم مواد انرژیزا، قندها هستند، بر این اساس کارشناسان تغذیه به کاهش مصرف ساکاروز یا شکر و فراوردههایی که مقدار زیادی شکر در خوددارند، توصیه میکنند و معتقدند که مصرف محصولات حاوی کالری بالا، تأثیرات نامطلوبی بر سلامتی بدن میگذارند؛ بنابراین برای افراد دیابتی یا ورزشکارانی که رژیم غذایی خاصی دارند بهتر است برخی مواقع از شکر رژیمی استفاده کنند.
صبحانه افراد رژیمی را میتوان با گنجاندن مربا با شکر رژیمی تکمیل کرد. یکی از مرباهای محبوب در میان ایرانیان مربای به است. در اینجا طرز تهیه مربای به بدون شکر را شرح میدهیم.
تهیه مربای به رژیمی
مواد لازم
به: یک عدد
سیب: یک عدد
چوب دارچین: یک عدد
میخک: سه عدد
سیب و به را بشویید و رنده کنید، سپس چوب دارچین و میخک را نیز به آن اضافه کنید و درون قابلمهای روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا کاملاً پخته شود و آب آنها کشیده شود. در این مرحله زمانی که مربا قوام آمد از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مربا خنک شود سپس آن را در ظرف شیشهای دردار بریزید و در یخچال قرار دهید.
نکته: اگر تمایل دارید که مربا بیشتر شیرین باشد میتوانید مقداری عسل به آن اضافه کنید و این مربا را خیلی زود مصرف کنید، اضافه کردن سیب به این مربا به خاطر طعم دادن به آن لازم است و نمیتوان در طرز تهیه مربای رژیمی سیب را حذف کرد.
سیب و به را رنده کرده، چوب دارچین و میخک را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم کاملاً پختهشده و آب آنها کشیده شود.
وقتی مربا قوام آمد، حرارت را خاموش کرده و پس از خنک شدن در ظرف شیشهای دردار در یخچال نگهداری کنید. این مربا را خیلی زود مصرف کنید و در صورت تمایل موقع استفاده، مقداری عسل به آن اضافه کنید تا شیرینتر شود. افزودن سیب برای طعم دادن به مربا لازم است و نباید از دستور آن حذف شود.
مربای پرتقال بدون شکر
مواد لازم:
آب: 4 الی ۵ پیمانه
پرتقال: درشت ۶ عدد
آبپرتقال: ۱ پیمانه
شیرینکننده رژیمی: ۲ پیمانه
طرز تهیه:
برای تهیه مربای پرتقال از پرتقالهای پوستکلفت و درشت باید استفاده کرد. پوست پرتقال را با رنده کمی بسائید تا پوست صاف و باز شود، بعد یک دایره با قطر کم از ته پرتقال درآورده و با نوک کارد هستههای پرتقال را حتیالمقدور خارج کنید و پرتقال را بشویید و در ظرفی ریخته و مقداری آب روی آن ریخته و بجوشانید و بعد پرتقال را در صافی بریزید.
دو بار دیگر نیز پرتقالها را به همین طریق جوشانده، بطوریکه پوست پرتقال کاملاً نرم بشود, بعد در ظرف بزرگی آب بریزید و پرتقالها را در آن بی اندازید.
دو الی سه روز باید در آب سرد بماند. در این مدت چندین بار آبپرتقال را عوض کرده و هر دفعه پرتقال را در دستکمی فشار دهید تا آب داخل پرتقال خارج شود. آب داخل پرتقال را چشیده، هر وقت تلخ نبود پرتقال برای تهیه مربا آماده است.
آب و شیرینکننده را مخلوط نموده روی حرارت قرار دهید تا قوام آید. شربت را از صافی رد کنید بعد پرتقالها را درشربت انداخته تا با حرارت ملایم پرتقالها بجوشند و شربت آن کاملاً قوام بیاید.
بعد آبپرتقال را اضافه کنید و بازهم پرتقالها را روی حرارت گذاشته تا شربت غلیظ شود. توجه داشته باشید وقتی پرتقالها در حال جوشیدن است گاهی با پشت قاشق پرتقالها راکمی فشار دهید تا شربت رقیق داخل آن خارج شود.
شربت این مربا معمولاً بعد از یکی دو روز رقیق میشود, باید بعد از دو روز پرتقالها را از شربت بیرون آورده, شربت را دوباره چند جوش داده و بعد از غلیظ شدن پرتقالها را در شربت بیندازید و در شیشه دهانگشاد و دردار محفوظ نگاهدارید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: مکتوب نامه