بدقولی پدر و مادر در ارتباط با کودکان باعث از دست رفتن اعتماد کودک و بدبین شدن او می شود.
به گزارش خط سلامت پدر و ماد بدقول این پیام ضمنی را به فرزند خود منتقل می کنند که " دیگران قابل اعتماد نیستند و نمی شود روی حرف های آن ها حساب باز کرد". نتیجه چنین بدقولی هایی بدبینی کودک و شکاک شدن اوست.
بدقولی پدر و مادر در ارتباط با فرزندان
اگر قولی به فرزندتان می دهید و به آن عمل نمی کنید امکان دارد بچه حس کند که برای شما مهم نیست و شما به طور ناخواسته به بچه خود صدمه بزنید.
پدر و مادرها باید هنگام قول دادن به فرزندتان به خوبی فکر کنند چون بدقولی و زیرقول زدن پدر و مادر صدمات و تاثیرات منفی در زندگی فرزندشان دارد. چگونه بدقولی والدین، به زندگی کودکان آسیب خواهد زد؟
چنانچه شما چیزی به فرزندتان می گویید و به آن عمل می کنید به آن ها یاد می دهید که باید روی حرف هایی که می زند بایستد اما چنانچه شما عکس این انجام دهید به نظر آن ها شما یک آدم دروغگو هستید. البته ممکن است شما فرصت نداشتید که قولی که به آن ها داده اید عمل کنید ولی بچه ها نمی توانند به خوبی این شرایط را تحلیل کنند و تلاش می کنند با یک برداشت ساده شما را دروغگو می پندارد.
بهتر است به خاطر بیاورید چند بار در زندگی شما اتفاق افتاده است که یک نفر به شما قول بدهد و به آن عمل نکند؟ یادتان می آید که آن هنگام چه حالی داشتید و چقدر از این کار او عصبی شدید؟ در حقیقت شما نیز با انجام بدقولی این حس را در فرزندان خود به وجود بیاورید.
اگر قولی به فرزندتان می دهید و به آن عمل نمی کنید امکان دارد بچه حس کند که برای شما مهم نیست و شما به طور ناخواسته به بچه خود صدمه بزنید و امکان دارد کودک شما دچار افسردگی شود. باید بدانید که بچه ها نیز اولویت بندی را می دانند و چنانچه حس کنند که کارهای خود را به آن ها ترجیح می دهید امکان دارد فکر کنند که به آن ها اهمیتی نمی دهید.
بدقولی نسبت به کودکان چه عواقبی دارد؟
بد قول بودن والدین در ارتباط با کودکان، احتمال بروز مشکلات رفتاری در کودکان را افزایش می دهد. برخی از پیامدهای منفی بدقولی والدین عبارت است از:
بدقول شدن کودک
باید بدانید که نخستین الگوی هر آدمی پدر و مادر وی می باشند و اگر والدین چندین بار به کودک قول بدهند و به آن عمل نکنند بچه هم از آن ها یاد می گیرند که به قول هایی که می دهد عمل نکنند. هیچ والدینی نمی خواهد که کودکش در آینده آدمی باشد که قول هایش را راحت از یاد می برد ولی هنگامی که خودشان این کار را انجام بدهند در آینده کودک را به طرف این کار می کشانند.
از بین رفتن حد و مرز ها
یکی دیگر از پیامد های بدقولی پدر و مادر این است اعتماد و احترام میان کودک و والدین از بین می رود و این از بین رفتن حد و مرزها سرانجام خوبی ندارد. در حقیقت زمانی که شما قولی به بچه می دهید سبب می شود که او به شما اعتماد کند و احساس امنیت را در آن ها زنده می کنید و هنگامی که به قول های خود عمل نمی کنید این احساس امنیت تبدیل به یک حس ناخوشایند دیگری به نام خیانت می شوید این رخدادها بیشتر در وقت هایی اتفاق می افتد که بچه ها جوان تر هستند و نمی توانند به درستی مفهوم قول و نگهداری آن را بفهمند.
بدبین شدن کودکان
به یاد داشته باشید که چنانچه شما قولی بدهید و به آن عمل نکنید کودک به شما بدبین می شود و این بدبینی در وجود آن ها دائمی خواهد شد و در آینده ای نه چندان دور در زندگی آن ها تاثیر منفی خواهد داشت. در حقیقت این بچه ها در آینده نمی توانند روی حرف های دیگران حساب باز کنند و نسبت به همه بی اعتماد می شوند و این بی اعتمادی می تواند زندگی مشترک و زندگی کاری آن ها را تحت تاثیر می گذارد.
عاقبت خوشقولی به کودک
اعتماد و اطمینان بیشتری میان او و شما به وجود می آید. او به حرفهای شما اعتماد میکند و یاد میگیرد که باید به قولش وفا کند.
سبب ایجاد نظم و قانون بیشتری در خانواده میشود.
به آنها راستگویی را میآموزد. جمله «تو دروغ گفتی به من» جملهای نامطلوب است که هیچیک از ما دوست نداریم از دهان فرزندمان بشنویم.
پایبند بودن به قولی به آنها میدهیم، یعنی صداقت داشتن با او وظیفه والدین پرورش احساس و روحیه راستگویی در بچه ها است نه تخریب آن.
به کودکان بد قولی نکنید
به آنها شایستگی و مهم بودن قول دادن را میآموزد. آنها یاد میگیرند که باید به قولی که میدهند ارزش قائل شوند و خودشان در آینده پدر و مادر بدقولی نباشند.
وقتی که به بچه خود قولی میدهید، دقت کنید که آیا توان عمل کردن به آن را دارید.
چنانچه تنها میخواهید از قول دادن به عنوان بهانه ای برای آرام کردن و قانع کردن فرزند در آن هنگام استفاده کنید بهتر است هیچ وقت اینکار را نکنید و به پیامد آن فکر کنید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع : عصر ایران