بارهنگ دارای خواص ضد باکتری قوی است و به همین دلیل در درمان جراحتها، بهبود زخمها و عفونتهای پوستی کاربرد دارند.
به گزارش خط سلامت این خاصیت به ویژه در تسریع روند بهبود زخمهای کهنه و تورمهای ناشی از واریس موثر است.
طبع بارهنگ به صورت سرد و خشک (سوداوی) توصیف میشود و این خاصیت در همه بخشهای گیاه، از برگ گرفته تا دانههای آن، یکسان است. بنابراین، بارهنگ برای درمان اسهال ناشی از افزایش رطوبت و بلغم در بدن مفید است. علاوه بر این، به دلیل طبع خنک خود در تسکین تب نیز موثر است.
یکی از مصلحهای شناخته شده برای بارهنگ، عرق نعنا است که طبع گرمی دارد. ترکیب بارهنگ با عرق نعناع یک محلول عالی و متعادل را ایجاد میکند که برای افراد با طبعهای متفاوت قابل استفاده است. این ترکیب همچنین برای لاغری و کاهش وزن مفید است.
خواص ضد باکتری برگ بارهنگ
برگهای بارهنگ دارای خواص ضد باکتری قوی هستند و به همین دلیل در درمان جراحتها، بهبود زخمها و عفونتهای پوستی کاربرد دارند. این خاصیت به ویژه در تسریع روند بهبود زخمهای کهنه و تورمهای ناشی از واریس موثر است. برای این منظور، توصیه میشود که برگهای تازه بارهنگ پس از شستوشو به مدت سه ساعت روی زخمها قرار گیرند.
کاربرد بارهنگ در کاهش تب و درمان بیماریهای ریوی
یکی دیگر از خواص بارهنگ، تأثیر آن در کاهش تب است. مصرف دمکرده برگهای تازه بارهنگ به عنوان چای، تب را کاهش میدهد. همچنین استفاده از شیره برگهای خشک شده بارهنگ به همراه عسل به مدت ۲۰ دقیقه دم کرده، برای درمان بیماریهای ریوی مفید است.
بارهنگ در درمان گزیدگیها
برگهای تازه و له شده بارهنگ در التیام گزیدگی حشرات و حیوانات مانند زنبور، پشه و مار مؤثر هستند. این کاربرد نشاندهنده تنوع استفادههای گیاه بارهنگ در طب سنتی است.
خواص دانههای بارهنگ در درمان سرفه و گلودرد
تخم بارهنگ که به خاطر لعاب فراوانی که پس از خیساندن تولید میکند، معروف است، در درمان گلودرد و نرمکردن سینه کاربرد دارد. این دانهها به عنوان یکی از اجزای اصلی داروی ترکیبی چهار تخم لعابی (شامل دانه به، تخم قدومه و تخم مرو) شناخته میشوند. این ترکیب برای مقابله با سرفههای خشک و دردناک، خشکی و خارش گلو، نرمکننده سینه و گرفتگی صدا مفید است.
تاثیر تخم بارهنگ در رفع یبوست و اسهال
تخم بارهنگ همچنین خواص ملین داشته و در درمان یبوست خفیف موثر است. جالب است بدانید که این دانهها در درمان اسهال، به ویژه اسهال ناشی از افزایش رطوبت مزاج و بلغم نیز کاربرد دارند. برای این منظور، توصیه میشود که دو قاشق سوپخوری تخم بارهنگ را همراه با نبات سوخته مصرف کنید.
درمان رفلاکس معده با تخم بارهنگ
رفلاکس معده و سوزش معده از مشکلات شایع گوارشی است. یکی از بهترین روشهای درمانی برای بهبود این شرایط، استفاده از ترکیب یک لیوان عرق نعنا، یک قاشق مرباخوری تخم بارهنگ و یک قاشق عسل است. بهترین زمان برای مصرف این معجون، یک ساعت پس از خوردن غذا است که به کاهش ناراحتیهای گوارشی کمک میکند.
مضرات و موارد احتیاط در مصرف بارهنگ
استفاده از بارهنگ در دوران بارداری و شیردهی باید با احتیاط صورت گیرد زیرا روغن موجود در دانههای آن، که شبیه به روغن خردل است، ممکن است باعث تحریک رحم شود.
همچنین هنگام مصرف تخم بارهنگ، لازم است که مقدار زیادی آب و مایعات مصرف شود تا از انسداد گوارشی جلوگیری شود. برخی افراد ممکن است به روغن موجود در تخم بارهنگ حساسیت داشته باشند و دچار آلرژی، التهاب و درماتیت شوند.
تداخلات دارویی بارهنگ
مصرف بارهنگ به همراه داروهای ضد اسهال مانند دیفنوکسیلات و فرآوردههای حاوی ترکیبات شبه مرفین توصیه نمیشود زیرا این ترکیب میتواند به انسداد روده منجر شود. هنگام استفاده از بارهنگ و عرق نعناع برای لاغری و کاهش وزن، توجه ویژهای به تداخلات دارویی احتمالی داشته باشید و در صورت مصرف دارو با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: چی شی