کلسترول خون را با این ماده ارزان در دسترس کاهش دهید

خط سلامت: کلسترول بالا ۴۰ درصد از جمعیت مردم دنیا را درگیر کرده است. سبک زندگی نادرست و استفاده از غذاهای فوری و فست فودی باعث افزایش چربی خون شده است.

کلسترول خون را با این ماده ارزان در دسترس کاهش دهید

کلسترول بالا خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سکته مغزی و بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می دهد. وزن مناسب و ورزش منظم راه‌هایی است که می‌توان با آنها در برابر کلسترول بالا مصون ماند.

به گزارش خط سلامت غذاهای پرفیبر به کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک می کند و در عین حال کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش می دهد. 

برخی از مواد مغذی مختلفی که در یک فنجان پیاز پخته شده بدون نمک پیدا خواهید کرد ۳۴۹ میلی‌گرم پتاسیم، ۷۳.۵ میلی‌گرم فسفر، ۴۶.۲ میلی‌گرم کلسیم و کمی بیش از ۲۳ میلی‌گرم منیزیم  است.

پیاز همچنین حاوی فلاونوئیدی به نام کوئرستین است و محققان تحقیقی در سال ۲۰۱۷ تلاش کردند تا رابطه بین کوئرستین و اثرات بالقوه آن بر انتقال معکوس کلسترول (RCT) یا فرآیندی که در آن بدن کلسترول از سلول‌ها حذف می‌کند را بهتر درک کنند. با استفاده از موش‌هایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه شده بودند، مشخص شد که کوئرستین انتقال کلسترول را افزایش و سطح کلسترول را کاهش می‌دهد همچنین عملکرد کلسترول خوب را بهبود می‌بخشد.

حتی مشخص شده است که انواع جایگزین پیاز نیز همین فواید کاهش کلسترول را ارائه می‌دهد. در تحقیق هشت هفته‌ای که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، محققان دریافتند نوشیدن آب پیاز غنی از کوئرستین به‌طور قابل توجهی باعث کاهش سطح کلسترول بد خون در بیماران با کلسترول خفیف می‌شود

به سختی می‌توانیم غذایی پیدا کنیم که پیاز فوراً آن را بهتر نکند. چه به‌صورت پخته یا خام از آن لذت ببرید، این سبزی می‌تواند مکمل هر سالاد، برگر، خورشت و غیره باشد، با این حال، اگر از خوردن پیاز لذت نمی‌برید، مکمل‌های پیاز نیز ممکن است سطح کلسترول فرد را کاهش دهند.

محققان از متاآنالیز سال ۲۰۲۱ که در نشریه Food Science & Nutrition منتشر شد، ۱۰ کارآزمایی بالینی مختلف را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که به نظر می‌رسد مکمل پیاز باعث کاهش سطح کلسترول بد، افزایش سطح کلسترول خوب و تنظیم سطح کلسترول کل می‌شود. با این حال، هیچ رابطه‌ای بین مصرف مکمل پیاز و بهبود سطح تری‌گلیسیرید مشاهده نشد و محققان تاکید کردند که هنوز مطالعات بیشتری در این مورد نیاز است.

عوامل خاصی می‌توانند فرد را در معرض خطر افزایش کلسترول خون قرار دهند که شامل خوردن غذاهای غنی از چربی ترانس یا چربی اشباع شده، سبک زندگی بی‌تحرک، سیگار کشیدن، ژنتیک، سن و موارد دیگر هستند. همچنین برخی موارد مرتبط با سلامت نیز می‌توانند عامل خطر محسوب شوند که شامل دیابت نوع ۲ یا چاقی است. اگر در مورد کلسترول نگران هستید، حتماً با ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود صحبت کنید و با معاینات جسمی معمول همراه شوید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: بهداشت نیوز

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان