کاهش قند خون و چربی خون با ادویه خوش عطر

خط سلامت: دارچین ادویه ای معطر و قهوه ای رنگ است که برای طعم دار کردن غذا استفاده می شود و خواصی باور نکردنی برای سلامتی خصوصا برای بیماری های عصبی دارد.

کاهش قند خون و چربی خون با ادویه خوش عطر

دارچین دارای ترکیبات ضدباکتریایی و ضد التهابی است که به دلیل وجود ماده ای به نام کومارین است.

به گزارش خط سلامت دارچین خواص دارویی زیادی خصوصا برای تقویت سیستم ایمنی و لاغری دارد.

دارچین و ترکیبات سلامتی

دارچین از ادویه هایی پرکاربرد در طب سنتی است. بیشترین ترکیب موجود در دارچین کومین آلدهید و سیناموئیل استات است. از دیگر موارد این مواد شیمیایی و خواص آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سینامالدهید و پلی فنل‌ها که آنتی اکسیدانی قوی است. این خاصیت در دارچین به قدری است که به‌عنوان نگهدارنده می‌شود از آن استفاده کرد.

اوژنول که ترکیب ضدباکتریایی و ضد قارچی است.

دارچین و طب سنتی

دارچین خواص دارویی و درمانی متعددی دارد. خواص دارچین برای لاغری نیز ازجمله‌ی این‌هاست. به همین دلیل است که اگر سابقه‌ی گرفتن رژیم برای لاغری را داشته باشید، این ماده در رژیم شما وجود داشته است. از دیگر خواص درمانی دارچین، موارد زیر را می‌توان برشمرد:

کاهش قند خون برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2.

کاهش التهاب؛ خواص ضدالتهابی دارچین و کمک به کاهش التهاب بدن، این اثر را به دنبال دارد.

افزایش گردش خون.

کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب.

کاهش خطر ابتلا به سرطان با خواص ضد سرطانی خود.

تقویت سیستم ایمنی بدن

دارچین و پیشگیری از بیماری های قلبی

کاهش بیماری‌های قلبی و حتی جلوگیری از بیماری‌های قلب و عروقی از خواص دارچین است. مصرف روزانه نصف قاشق چای‌خوری دارچین تأثیرات مثبتی بر مارکرهای خونی دارد.

دارچین و دیابت

انسولین هورمون‌های بدن را برای تنظیم متابولیسم قند و مصرف انرژی هدایت می‌کند. در برخی از افراد، سلول‌ها نسبت به انسولین مقاوم می‌شوند و حساسیت کمتری نشان می‌دهند. دارچین می‌تواند مقاومت به انسولین را به طرز چشمگیری کاهش دهد و به این هورمون کمک کند تا کار خود را به خوبی انجام دهد. نتیجه‌ی افزایش حساسیت سلول‌ها به انسولین توسط دارچین، کاهش قند خون است.

دارچین و جلوگیری از استرس اکسیداتیو

 از دیگر خواص مهم دارچین که موجب پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها می‌شود، جلوگیری از استرس اکسیداتیو است. استرس اکسیداتیو منشأ و همراه بسیاری از بیماری‌ها مانند تصلب شرایین، بیماری‌های قلبی، سرطان، فشارخون بالا، بیماری پارکینسون، آلزایمر و چاقی در بدن است. جلوگیری از استرس اکسیداتیو از خواص دارچین برای لاغری نیز محسوب می‌شود.

دارچین و بیماری های عصبی

جلوگیری از به‌وجود آمدن بیماری‌های عصبی نیز از خواص دارچین است. بیماری‌های عصبی به دلیل تخریب ساختار سلول‌های عصبی و یا کاهش عملکرد آن‌ها به وجود می‌آیند. بیماری آلزایمر و پارکینسون دو نوع شاخص از انواع این بیماری‌ها هستند. دو پروتئین در دارچین موجود هست که سبب مهار فعالیت یک پروتئین در مغز با نام تاو (TAU) می‌شوند. پروتئین تاو نقش اساسی را در شکل‌گیری بیماری آلزایمر دارد. در مطالعه‌ای بر روی موش‌های مبتلا به پارکینسون، دارچین توانست باعث حفاظت سلول‌های عصبی، انتقال نرمال پیام‌های عصبی و بهبود عملکرد حرکتی شود.

فواید دارچین برای لاغری

یک قاشق چای‌خوری دارچین حاوی 1 گرم کربوهیدرات، 26 میلی گرم کلسیم، 2 میلی گرم منیزیم و 2 میلی گرم از مواد فسفر، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B و ویتامین K است.

به دلیل خاصیت لاغری که دارچین دارد، امروزه استفاده از آن در بسیاری از فرهنگ‌ها به‌عنوان چای یا طعم‌دهنده رواج دارد. دارچین به ادویه‌ی ضد دیابت نیز معروف است. یک مطالعه نشان داد که مصرف دارچین به مدت 12 هفته باعث کاهش وزن، کاهش چربی شکم و بهبود حساسیت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شد. این امر حاکی از خواص دارچین برای لاغری است. دلیل این خاصیت، کاهش و یا حفظ سطح قند خون فرد است. افرادی که از قند و شکر نمی‌توانند استفاده کنند، استفاده از دارچین به‌عنوان طعم‌دهنده برای آن‌ها مناسب است. دارچین نیز می‌تواند گلوکز را از خون به سلول انتقال دهد تا به‌عنوان انرژی در بدن مورداستفاده قرار گیرد.

مسدود کردن فعالیت بسیاری از آنزیم‌ها در بدن نیز به وسیله‌ی دارچین صورت می‌گیرد. برای مثال می‌تواند جذب قند را از خون، پس از خوردن غذای کربوهیدرات کاهش دهد.

دارچین با وجود فیبر، موجب احساس سیری می‌شود. علاوه بر این متابولیسم را افزایش می‌دهد. زیرا پردازش ادویه در بدن پرکاربردتر از سایر غذاهاست. این امر به معنای سرعت ‌بخشیدن به سوخت‌وساز بدن و از خواص دارچین برای لاغری است. متابولیسم بالاتر به معنای سوزاندن کالری بیشتر در حالت استراحت است. مکمل‌های موجود در دارچین، اجزای سندرم متابولیک را بهبود می‌بخشند. سندرم متابولیک شرایطی مانند مقاومت به انسولین، فشارخون بالا، افزایش خطر انعقاد و سطوح غیرطبیعی کلسترول را به همراه دارد. این عوامل موجب چاقی هستند.

خواص دارچین برای لاغری

دارچین، عملکردی شبیه به انسولین را برای لاغری دارد. این امر با نحوه‌ی تجزیه‌ی قند در بدن اتفاق می‌افتد. انسولین هورمونی است که قند خون را به سلول‌ها منتقل می‌کند. حساسیت به انسولین بالا به معنای این است که بدن شما به انسولین کمتری برای کنترل قند خون نیاز دارد. این امر می‌تواند به کاهش ذخیره‌ی چربی کمک کند.

یکی دیگر از انواع استفاده از خواص دارچین برای لاغری، ترکیب آب و دارچین است. ترکیب آب و دارچین برای لاغری معجزه است. آب موجب شکستن سلول‌های چربی در بدن و دفع آن‌ها می‌شود. آب دارچین، همچنین در کاهش اشتها نیز مؤثر است. ازاین‌رو می‌تواند به شما کمک کند تا کمتر غذا بخورید و در نتیجه کالری کمتری دریافت کنید. می‌توانید چوب دارچین را درون آب داغ بریزید و چند دقیقه برای دم‌کشیدن به آن فرصت دهید.

بهره‌مندی از خواص دارچین برای کاهش وزن

می‌توانید آن را به‌صورت دم‌نوش، چای یا پودر دارچین به غذاهای مختلف اضافه کنید. مقدار مصرف دارچین برای کاهش وزن به‌طورکلی، روزانه 1 تا 2 قاشق چای‌خوری است. البته، دارچین تنها یک عامل مؤثر در کاهش وزن است. برای دستیابی به نتایج مطلوب، باید دارچین را در کنار یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم مصرف کنید.  برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: ایسنا

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان