کشف یافته‌های جدید در مورد گل و آسیب های کودکی

خط سلامت: آسیب های دوران کودکی ( تروما)، احتمال مصرف مواد مخدری مانند گل ( کانابیس) را افزایش می دهد.

کشف یافته‌های جدید در مورد گل و آسیب های کودکی

آسیب های دوران کودکی ( تروما) یک عامل خطر مهم است که فرد را در معرض اعتیاد به مواد مخدری نظیر گل قرار می دهد.

به گزارش خط سلامت افرادی که در دوران کودکی تجارب ناخوشایند را تجربه کرده اند، در بزرگسالی بیشتر احتمال دارد دچار اعتیاد به مواد مخدر شوند.

آسیب های دوران کودکی ( تروما) و مصرف گل

یک پژوهشگر دانشگاه علم و فرهنگ در یک مطالعه کوهورت ۵ ساله در قالب رساله دکتری، یافته‌های جدیدی را در راستای شناخت مکانیزم‌های سایکونورواندوکرینولوژی اعتیاد ارائه کرده است.

یافته‌های رساله دکتری بیژن پیرنیا که با راهنمایی علی سلیمانی، علی فرهودیان و علیرضا ظهیرالدین در نشریه معتبر Asian Journal of Psychiatry با درجه Q۱ و ایمپکت فکتور ۱۳.۸ به چاپ رسید، گویای تعامل پیچیده تجارب تروماتیک کودکی با سیستم غدد درون‌ریز در پدیدایی مصرف سنگین کانابیس در بزرگسالی است .

این یافته‌ها به طرح‌ریزی یک مدل جدید دیاتز استرس در مصرف‌کنندگان کانابیس غنی شده (گل) منجر شد که از نقطه‌ نظر سایکوپاتولوژیک، از تئوری چارچوب آبشارهای رشدی و فرمول‌بندی تراکنشی اکولوژیکی حمایت می‌کند .

همچنین این یافته‌ها راهنمای تشخیص گذاری اختلالات روانی با توجه‌به سوابق تروما از جمله اختلال ترومای رشدی یا ترومای پیچیده و نهایتاً اصلاح نوسولوژی روانپزشکی در مورد اختلال سوءمصرف کانابیس است.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علم و فرهنگ، همچنین مقاله دیگری از این رساله دکتری در نشریه رسمی انجمن جهانی پیشگیری از سوءاستفاده از کودکان، کلرادو، امریکا، مجله Child Abuse & Neglect با درجه Q۱ و ایمپکت فکتور ۴.۸ به چاپ رسید.

این مجله در حیطه مطالعات خانواده در جایگاه اول رنکینگ مجلات جهان قرار دارد. تا کنون هر سه مقاله مستخرج از رساله دکتری وی در مجلات با درجه Q۱ چاپ و سایر یافته‌های این مطالعه کوهورت در چندین نشریه معتبر از جمله Nature در آستانه تصمیم‌گیری نهایی و پذیرش است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: ایسنا

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان