روانشناسی رابطه | 8 نشانه ای که دوستت بهت اهمیت نمیده

خط سلامت: دوست خوب، نقش مهمی در تقویت سلامت روان فرد ایفا می کند. با کمی دقت می توان یک دوست خوب را از فردی که صرفا ادعای دوستی می کند، تشخیص داد.

روانشناسی رابطه | 8 نشانه ای که دوستت بهت اهمیت نمیده

دوست خوب با ویژگی هایی نظیر: همدلی، مهربانی و دلسوزی مشخص می شود، در مقابل افرادی که صرفا ادعا دوستی دارند و فاقد احساس همدلی هستند، با ویژگی های خاصی مشخص می شوند که کمتر در رابطه با آن ها شنیده ایم.

به گزارش خط سلامت افرادی که پشت ظاهر مهربان شان، دنیایی از بی تفاوتی نسبت به دوستان و اطرافیان شان نهفته است، نه تنها ویژگی های دوست خوب را ندارند، بلکه لازم است تا حد امکان از آن ها فاصله گرفت.

دوست خوب و سلامت روان

دوست خوب کسی است که به احساسات و علایق دوست خود احترام می گذارد. 

پژوهش ها نشان داده است داشتن دوستان صمیمی احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد.

دوستی باید مانند یک خیابان دوطرفه باشد. اما گاهی اوقات، ممکن است احساس کنید که دوستی‌تان فقط برای شما اهمیت دارد. بین دوستی که فقط سرش شلوغ است و دوستی که برای شما ارزشی قائل نیست، تفاوت زیادی وجود دارد. شاید اعتراف به این موضوع سخت باشد، اما برخی از افراد به اندازه شما روی دوستی سرمایه‌گذاری نمی‌کنند.

نشانه های دوستی که به شما اهمیت نمی دهد

در ادامه، ۸ نشانه ذکر شده‌اند که نشان می‌دهند دوست تان برای شما ارزش زیادی قائل نیست.

  تشخیص این نشانه‌ها می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و اغلب آزار‌دهنده است. اما مهم این است که عیار ارتباط خود با دوستتان را بسنجید.

سرشان همیشه شلوغ است

همه ما مواقعی را در زندگی خود تجربه کرده‌ایم که سرمان بیش از حد شلوغ بوده است.

اما اگر به نظر می‌رسد که دوست شما همیشه آنقدر سرش شلوغ به نظر می‌رسد که نمی‌تواند با شما وقت بگذراند، می‌تواند نشانه آن باشد که او برای دوستی‌تان کمتر از شما ارزش قائل است. وقتی آن‌ها واقعاً غرق در مسائل کاری یا شخصی خود هستند، شرایط متفاوت است.

با این حال، اگر هر بار که می‌خواهید با دوستتان برنامه‌ریزی کنید، بهانه شلوغ بودن برنامه‌ها مطرح می‌شود، نشان می‌دهد که شاید شما در اولویت زندگی طرف مقابل نیستید.

همیشه منتظر تماس یا پیام شما هستند

شاید این شما باشید که همیشه پیگیر احوالات و صحبت با دوستتان هستید و اگر دست از این کار بکشید، رابطه‌تان به طور کلی قطع شود.

اگر دوست شما هرگز اقدامی برای شروع مکالمه نکند، به اندازه شما برای دوستی‌تان ارزش قائل نیست. روابط دوستانه باید متعادل باشند و هر دو طرف برای آن تلاش کنند.

فقط در مورد خودشان صحبت می‌کنند

در یک دوستی سالم، گفتگو باید از هر دو طرف جریان داشته باشد.

اگر دوست شما فقط در مورد خودش صحبت می‌کند و به زندگی شما علاقه چندانی نشان نمی‌دهد، به اندازه شما برای دوستی‌تان ارزش قائل نیست.

این طبیعی است که از بیان تجربیات و دستاورد‌های خود لذت ببریم. در عین حال، وقتی مکالمه یک طرفه می‌شود، می‌تواند از نظر احساسی برای طرف مقابل آزاردهنده باشد.

موفقیت‌های شما را تشویق نمی‌کنند

دوستی نیازمند حمایت متقابل است. دوستانتان باید جزء اولین کسانی باشند که موفقیت‌های شما را تشویق می‌کنند.

 

با این حال، اگر دوستتان موفقیت شما را کم اهمیت جلوه دهد یا به نظر نمی‌رسد که واقعاً برای شما خوشحال باشد، نشان می‌دهد که او برای دوستی‌تان ارزشی قائل نیست.

 دوستی که برای شما ارزش قائل است، از موفقیت‌هایتان خوشحال می‌شود، نه اینکه باعث شود احساس کنید دستاورد‌هایتان بی اهمیت هستند.

به مرز‌های شما احترام نمی‌گذارند

احترام، پیش‌نیاز هر دوستی سالم بوده و بخشی از این احترام ناشی از شناخت و احترام به مرز‌های یکدیگر است.

فرض کنید که یک دوست به طور مداوم خط قرمز‌های شما را رد کند. فرقی ندارد که در مورد راز‌هایتان با بقیه صحبت کند یا به وقت شما احترام نگذارد.

دوستی که برای شما ارزش قائل است به مرز‌های شما احترام می‌گذارد، زیرا به راحتی و رفاه شما اهمیت می‌دهد. او می‌داند که عبور از این مرز‌ها می‌تواند به دوستی‌تان آسیب برساند.

 بدقول هستند

برخی از افراد قول‌های زیادی درباره برنامه‌ها و ماجراجویی‌های مختلف می‌دهند. اما هنگامی که زمان انجام آن‌ها فرا برسد، همه این برنامه‌ها ناگهان از بین ‌می‌روند.

در این روابط دوستی به طور مداوم شاهد بدقولی، بهانه‌تراشی و ناامیدی هستید.

اگر دوستتان همیشه بدقولی می‌کند، یعنی به شما احترام نمی‌گذارد و زمان و احساسات شما برایش مهم نیست.

انتظارات زیادی دارند

اگر دوستتان از شما انتظار دارد که صرف نظر از زمان، انرژی یا منابعتان، بیشتر از چیزی که می‌دهد، دریافت کند، باعث ایجاد احساس کم ارزشی در شما خواهد شد.

دوستان خوب از شما قدردانی کرده و برای حفظ تعادل تلاش می‌کنند. آن‌ها رفتاری انجام نمی‌دهند که احساس کنید از شما سوء استفاده شده است.

حس ششم تان به شما می‌گوید که مشکلی وجود دارد

هرگز قدرت احساسات درونی خود را دستکم نگیرید. اگر چیزی در دوستی شما ناخوشایند باشد، توجه به آن ضروری است.

شهود شما اغلب می‌تواند مسائل ظریفی که ذهن خودآگاه شما هنوز پردازش نکرده را درک کند.

به غرایز خود اعتماد کنید. آن‌ها سیستم هدایت درونی‌تان هستند و می‌توانند شما را به سمت روابط سالم‌تر و رضایت‌بخش‌تر هدایت کنند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: روزیاتو

 

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان