بیماری تیروئید با خوردن ۶ ماده غذایی بدتر می شود

خط سلامت: تیروئید غده ای در بدن است که مسئول ترشح برخی هورمون های مهم است.

بیماری تیروئید با خوردن ۶ ماده غذایی بدتر می شود

تیروئید  یکی از مهمترین غده های بدن انسان به شمار می رود.

به گزارش خط سلامت رژیم غذایی و سبک زندگی تاثیر زیادی بر بهبود عملکرد تیروئید دارد.

تیروئید

تیروئیدبا تولید و تنظیم ترشح هورمون های  تیروئیدی  در تنظیم متابولیسم های بدن نقش اساسی دارد. پرهیزات زیر برای بهبود عملکرد تیروئید توصیه می شود:

به اندازه کافی چربی مصرف نمی‌کنید

بسیاری از افراد نه‌ فقط مصرف چربی‌های بد، بلکه چربی‌های خوب را نیز - که برای مغز و تیروئید بسیار مهم هستند - متوقف می‌کنند. چربی‌های خوب در روغن زیتون و بذر کتان، تخم‌ مرغ، محصولات لبنی، گوشت، ماهی و جوانه گندم یافت می‌شود. بهتر است از خوردن این غذاها خودداری نکنید.

سبزیجات چلیپایی زیاد مصرف می‌کنید

دانشمندان دانشگاه ایالتی اورگان دریافتند سبزیجات چلیپایی خام بر عملکرد تیروئید تأثیر می‌گذارند. به همین دلیل، مصرف زیاد کلم، شلغم و تربچه، به‌خصوص اگر دچار کمبود ید باشید، توصیه نمی‌شود. دلیلش این است که این محصولات حاوی گلوکوزینولات هستند که دارای نیتروژن و گوگرد است. وقتی این عناصر وارد بدن می‌شوند، تیروئید را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

مصرف محصولات حاوی کافئین زیاد

بسیاری از ما روز خود را با یک فنجان قهوه شروع می‌کنیم اما کافئین باعث افزایش میزان کورتیزول یا هورمون استرس در بدن می‌شود. هورمون استرس بر تیروئید تأثیر می‌گذارد و متابولیسم را بدتر می‌کند.

با وجود این، دانشمندان هنوز در مورد میزان قهوه‌ای که تأثیری بر سلامت ندارد توافق ندارند. به خاطر داشته باشید محصولاتی مانند شکلات، نوشابه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا هم حاوی کافئین هستند.

مصرف غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا

شاخص گلیسمی، رتبه‌بندی غذاهای کربوهیدراتی بر اساس تأثیر فوری آنها بر سطح قند خون است. داشتن شاخص گلیسمی بالا به این معنی است که روند تجزیه کربوهیدرات‌ها در بدن شما بسیار سریع است. محصولاتی که دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند عبارتند از: شیرینی، پاستا و برنج سفید.

این غذاها حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات هستند و بر روند جذب ید تأثیر می‌گذارند. البته، عملا غیر ممکن است که مصرف محصولات با شاخص گلیسمی بالا را متوقف کنید، با این حال می‌توانید مقدار آنها را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.

مصرف کره و مارگارین

کره یک ماده غذایی با کلسترول بالاست که بر تعادل چربی و درن تیجه بر تیروئید تأثیر می‌گذارد. با وجود این واقعیت توصیه نمی‌شود از مصرف چربی‌های حیوانی خودداری کنید، زیرا کره منبع خوبی از سلنیوم و ویتامین D است. بنابراین بهتر است میزان کره مصرفی خود را کنترل کنید. از سوی دیگر توصیه می‌شود از مصرف مارگارین اجتناب شود زیرا از چربی‌های ترانس ساخته شده است.

زندگی پراسترسی دارید

استرس بر تمام سیستم‌های بدن ما از جمله سیستم غدد درون‌ریز تأثیر می‌گذارد. اگر تنشی دائمی را تجربه می‌کنید، احتمالا تیروئید شما درست کار نمی کند و تولید هورمون آن بیش از حد یا خیلی کم است. اگر در حال حاضر مشکلات تیروئید دارید، توصیه می‌شود به اندازه کافی بخوابید، زیاد پیاده‌روی و ورزش کنید. اگر همچنان استرس دارید، حتما با یک روانشناس صحبت کنید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: عصرایران

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان