تقویت حافظه با بهبود عملکرد مغز مرتبط است.
به گزارش خط سلامت روش های مختلفی برای تقویت حافظه وجود دارد.
تقویت حافظه
تقویت حافظه به جلوگیری از ابتلا به بیماری های مرتبط با مغز کمک می کند. در بخش زیر روش های مختلف تقویت حافظه آورده شده است.
آیا میتوانید مطلبی را به خاطر بسپارید
به سادگی از خود بپرسید که آیا چیزی را به خاطر میآورید. این کار شانس شما را برای به خاطر سپردن آن تا ۵۰ درصد افزایش میدهد. این امر به ویژه در هنگام یادآوری چیزهایی که میخواهید انجام دهید، مانند اهداف آینده، صادق است. خاطرات احتمالی مستلزم به خاطر سپردن یک فعالیت برنامه ریزی شده یا یادآوری یک هدف طراحی شده است.
صحبت کنید
گفتن چیزی که میخواهید با صدای بلند به خاطر بسپارید بسیار موثر است. به عنوان مثال، بسیاری از دانش آموزان با خواندن کتابهای درسی با صدای بلند مطالعه میکنند.
این روش یک مقدار یادآوری به آنچه میخواهید به خاطر بسپارید اضافه میکند. به مغز دستور میدهد که فکر را برای مدت طولانی حفظ کند؛ بنابراین اگر میخواهید چیزی را به خاطر بسپارید، آن را با صدای بلند بگویید.
۴۰ ثانیه تمرین کنید
فرآیند ادغام حافظههای موقت در حافظههای پایدار و بلند مدت به عنوان تثبیت حافظه شناخته میشود. چیزی را که میخواهید به خاطر بسپارید به مدت ۴۰ ثانیه تمرین کنید تا آن را به خاطر بسپارید. اقداماتی مانند بازآفرینی ذهنی یک رویداد یا فکر کردن به آنچه که کسی برای شما توضیح داده است، قدرت حافظه شما را افزایش میدهد.
رژیم غذایی
وعدههای غذایی تأثیر زیادی بر حافظه دارند.
یک رژیم غذایی متعادل و غنی از چربیهای سالم مانند امگا ۳، روغن ماهی، روغن زیتون و روغن نارگیل برای مغز شما بسیار سالم است.
در تحقیقات بالینی، سبزیجات برگدار و سبزی تازه برای افزایش ظرفیت حافظه یافت شده است.
رژیم غذایی مدیترانهای نیز در تقویت حافظه و جلوگیری از زوال شناختی محبوب و موثر است.
رژیم غذایی سرشار از چربیهای سالم و کربوهیدرات کم نیز حافظه را تقویت میکند.
گردو و زغال اخته به حافظه، تمرکز و عملکرد مغز کمک میکند. غذاهای غنی از لوتئین مانند کلم پیچ و اسفناج، آووکادو و تخم مرغ نیز از کاهش حافظه جلوگیری میکنند.
آنتی اکسیدانهای موجود در کرفس، کلم بروکلی و گل کلم سلامت مغز را حفظ میکنند. شکلات، یک غذای فوق العاده برای حافظه است.
ورزش منظم
بدن سالم به ذهن سالم منجر میشود؛ بنابراین اگر میخواهید حافظهتان خوب بماند، باید فعال بمانید و بدنی سالم داشته باشید.
ورزش جریان خون به مغز را بهبود میبخشد که نشان داده شده است عملکرد شناختی را افزایش میدهد. یک تمرین مناسب میتواند سلولهای عصبی را برای تکثیر و عملکرد بهتر تقویت کند.
ورزش منظم به افزایش میزان اکسیژن در مغز کمک میکند. همچنین باعث آزاد شدن مواد شیمیایی مفید مغز میشود. آنها همچنین میتوانند با کاهش استرس به خواب بهتر کمک کنند.
فعالیت هوازی و تمرینات مقاومتی برای بهبود حافظه اتخاذ شده است. دویدن، دوچرخه سواری و شنا نیز به تناسب اندام و ذهن کمک میکند.
بخوابید
کودکان برای حفظ سلامت جسمی و روانی خود به ۷ تا ۹ ساعت خواب در شب نیاز دارند. اما، چگونه حافظه خود را از طریق استراحت تقویت کنیم؟ یکی از سادهترین چیزها برای تقویت حفظ دانش، داشتن یک خواب خوب شبانه است.
خواندن
یکی از سادهترین روشها برای درگیر کردن و آموزش مغز خواندن است. طبق یک تحقیق، مطالعه میتواند به شما کمک کند طولانیتر زندگی کنید. خواندن مطالب اکنون تنها با یک کلیک ماوس فاصله دارد. امروز ممکن است مجلات، روزنامهها و رمانها را در موبایل یا کامپیوتر خود بخوانید. برای مدتی خواندن هر روز را به یک عادت سخت تبدیل کنید.
بازیهای حافظه و مغز
برخی از بازیها میتوانند حافظه را بهبود می بخشند. اما چگونه میتوان حافظه و تمرکز را با بازیها بهبود بخشید؟ حافظه و مهارتهای شناختی با تمرین بهبود مییابند، درست مانند ماهیچه ها. اگر مغز خود را با اطلاعات تازه به چالش نکشیم، ممکن است با گذشت زمان ضعیف شوند.
رویدادها و اطلاعات نورونها را تحریک میکنند. دانش آموزان میتوانند از بازیهای مغزی تحریک کننده که سلامت شناختی و حافظه آنها را بهبود میبخشد، بهرهمند شوند. میتوانید به سادگی هر روز یک جدول کلمات متقاطع یا سودوکو را در روزنامه بازی کنید.
یادگیری یک مهارت جدید
چه مهارت جدیدی را میخواهید یاد بگیرید که به تمرکز نیاز دارد و شما را خوشحال میکند؟ آیا کاری هست که قصد انجام آن را دارید؟ در مورد گذراندن یک درس هنر آنلاین و یادگیری مهارت زدن با بوم و رنگهای آبرنگ چطور؟ همچنین میتوانید نحوه نواختن یک ساز موسیقی را یاد بگیرید. یا در دوره عکاسی دیجیتال شرکت کنید. اما چگونه میتوان با یادگیری این مهارتها حافظه و حافظه خود را بهبود بخشید؟ بهبود حافظه و مغز سالم نیاز به تعامل شناختی دارد.
آرامش و کاهش استرس
مدیتیشن و آرامش دو جنبه مهم مدیریت استرس هستند. یادگیری کاهش استرس و مدیتیشن دو روش علمی ثابت شده برای بهبود حافظه هستند. دانش آموزان باید حداقل ۱۵-۲۰ دقیقه به طور منظم میانجیگری را انجام دهند.
زمانی که ناراحت یا عصبانی هستیم، به احتمال زیاد چیزها را فراموش کرده و مرتکب اشتباه میشویم. یوگای ملایم به مدت ۲۵ دقیقه در روز باعث بهبود خلق و خو و عملکرد مغز میشود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع:فراور