درمان طبیعی برای کم کاری تیروئید+ لیست

خط سلامت: تیروئید یک غده درون‌ریز کوچک در جلوی گردن است که نقش مهمی در تنظیم متابولیسم بدن و چندین فرایند حیاتی دیگر دارد.

درمان طبیعی برای کم کاری تیروئید+ لیست

کم‌کاری تیروئید که به نام هیپوتیروئیدی نیز شناخته می‌شود، یک اختلال شایع غده تیروئید است که در آن غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی‌کند. این وضعیت می‌تواند باعث کاهش سرعت فرایندهای متابولیکی شود و منجر به علائم مختلفی گردد.

کم‌کاری تیروئید و ریزمغذی‌ها

داشتن یک برنامه غذایی متعادل برای سلامتی و عملکرد بهتر تیروئید ضروری است. غده تیروئید نقش کلیدی در تنظیم متابولیسم، انرژی و رشد بدن دارد. برخی از ریزمغذی‌های ضروری برای بهبود عملکرد تیروئید شامل موارد زیر است:

ید: برای جلوگیری از کم کاری تیروئید، عنصر ید باید به مقدار کافی در وعده‌های غذایی مصرف شود. از غذاهای غنی از ید می‌توان غذاهای دریایی (ماهی و میگو)، تخم مرغ و محصولات لبنی را نام برد.

سلنیوم: سلنیوم از عناصر مهم و مواد مغذی کلیدی برای عملکرد تیروئید است. سلنیوم در تبدیل هورمون‌های غیرفعال به شکل فعال آنها نقش دارد. از منابع غذایی سرشار از سلنیوم می‌توان به آجیل، غذاهای دریایی، دانه‌های آفتابگردان و غلات کامل اشاره کرد.

روی: عنصر روی یکی دیگر از ریزمغذهای ضروری برای سلامت تیروئید است. از غذاهای حاوی روی می‌توان صدف، گوشت گاو، مرغ، تخم کدو و اسفناج را نام برد. منابع غذایی غنی از روی باید متناسب با نیاز بدن شما در برنامه غذایی گنجانده شوند.

ماده معدنی ید یکی از مهمترین مواد مغذی برای سلامت تیروئید است. کمبود ید منجر به کم کاری تیروئید می‌شود. این موضوع در مورد روی هم صادق است. عنصر روی نقش مهمی در تولید هورمون‌های تیروئید دارد.

تغییرات سبک زندگی؛ اهمیت کنترل استرس و ورزش منظم

تغییرات هرچند کوچک در سبک زندگی می‌توانند تاثیرات بزرگی بر سلامت غده تیروئید بگذارند. در ادامه مطلب به چند تغییر ساده اما تاثیرگذار بر عملکرد غده تیروئید اشاره می‌کنیم.

کنترل استرس: تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن و یوگا سطح استرس را کاهش می‌دهند. این تمرین‌ها آرامش، تمرکز و هشیاری را به همراه دارند.

ورزش منظم: ورزش به افزایش جریان خون و اکسیژن به غده تیروئید کمک می‌کند. ورزش همچنین در تنظیم متابولیسم، بهبود خلق‌و‌خو و کاهش سطح استرس دخیل است.

خواب کافی: خواب در عملکرد مغز و غدد بدن نقش حیاتی دارد. کمبود خواب باعث اختلال در عملکرد تیروئید و هورمون‌ها‌ی بدن می‌شود. برای بهبود خواب، توصیه می‌شود یک روال خواب و بیداری منظم ایجاد کنید.

انجام منظم تکنیک‌های کنترل استرس نقش چشمگیری در کاهش هورمون‌های تداخل کننده با عملکرد تیروئید دارد. ورزش کردن هم باید به تعادل باشد. زیرا ورزش بیش از حد تاثیر نامطلوب بر عملکرد تیروئید دارد. بنابراین، برای افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید باید ورزش‌های متناسب با شرایط جسمانی آنان انتخاب شوند.

داروهای گیاهی؛ درمان کم کاری تیروئید به شیوه طبیعی

داروهای گیاهی از دیرباز برای سلامت تیروئید استفاده شده‌اند. البته برای کم کاری تیروئید باید مصرف هرگونه داروی گیاهی با مشورت پزشک انجام شود. برخی از گیاهان دارویی موثر بر تیروئید شامل موارد زیر است:

صمغ مقل: این داروی گیاهی در طب سنتی برای بهبود عملکرد تیروئید مصرف می‌شود. اعتقاد بر این است که صمغ مقل یا Commiphora دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. این مزیت به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در غده تیروئید کمک می‌کند.

بلادراک: بلادراک یا Bladderwrack نوعی جلبک دریایی و سرشار از ید است. این جلبک تاثیر قابل توجهی در تولید هورمون‌های تیروئید دارد. از این رو بلادراک یک درمان طبیعی موثر برای کم کاری تیروئید به حساب می‌آید.

کولئوس فورس‌کولی: یک ماده موثره گیاهی است که در بسیاری از مکمل‌های کاهش وزن استفاده می‌شود. کولئوس یا coleus forskohlii باعث تحرک تولید هورمون‌های تیروئیدی می‌شود. لذا این گیاه تاثیر قبل توجهی در درمان کم کاری تیروئید دارد.

بعضی از گیاهان دارویی التهاب بدن را کاهش می‌دهند. با کاهش التهاب، عملکرد غده تیروئید نیز بهتر می‌شود. همچنین در طب سنتی دمنوش‌های خاصی برای تنظیم سیستم عصبی و هورمون‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

درمان‌های مکمل؛ طب سوزنی و هومیوپاتی برای کم کاری تیروئید

درمان‌های مکمل مثل طب سوزنی و هومیوپاتی روش‌های موثر برای کم کاری تیروئید هستند. این نوع درمان‌ها در چند سال اخیر پرطرفدار شده‌اند. درمان‌های مکمل در کنار داروهای تجویز شده و طب مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه به چند درمان مکمل برای کم کاری تیروئید اشاره می‌کنیم.

طب سوزنی: یک روش باستانی است که از سوزن‌های نازک برای تحریک نقاط خاصی از بدن استفاده می‌شود. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که طب سوزنی به تنظیم سطح هورمون‌های بدن کمک می‌کند. با این حال، شواهد علمی هنوز قطعی نیستند و بیشتر یافته‌ها جنبه تجربی دارند.

هومیوپاتی: شکل خاصی از درمان است که با تحریک سیستم عصبی عمل می‌کند. این روش درمانی بر تنظیم هورمون‌های تیروئیدی تمرکز دارد. از طرفی هومیوپاتی با تقویت سیستم ایمنی بیمار می‌تواند از بروز التهاب و آسیب به غده تیروئید جلوگیری کند.

روش‌های بیان شده جایگزین داروهای تجویز شده نیستند. کم کاری تیروئید یک بیماری پیچیده است که نیاز به درمان تخصصی دارد. درمان‌های مکمل می‌توانند با مشورت پزشک در کنار داروهای تجویز شده استفاده شوند.

تاثیر ویتامین B بر کم‌کاری تیروئید؛ برطرف کردن فقر غذایی

مصرف برخی مولتی ویتامین‌ها برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مفید است. کمبود هورمون‌های تیروئیدی در بدن می‌تواند منجر به فقر ویتامین B-12 در خون شود. از این‌رو، مصرف مکمل ویتامین B-12 برای جبران بخشی از این کمبود موثر است. ویتامین B-12 به رفع خستگی ناشی از بیماری تیروئید کمک می‌کند. کم‌کاری تیروئید همچنین بر سطح ویتامین B-1 نیز تاثیر منفی دارد. با خوردن غذاهای زیر می‌توانید ویتامین B بیشتری جذب کنید.

نخود و لوبیا

مارچوبه

دانه کنجد

ماهی تن

پنیر

شیر

تخم مرغ

به طور کلی، گنجاندن ویتامینهای گروه B از جمله B-12 و B-1 برای سلامتی بسیار مفید است. در بیماری کم کاری تیروئید دستگاه گوارش به خصوص روده‌ها به تنبلی دچار می‌شود. این عارضه می‌تواند باعث رشد بیش از حد باکتری مضر در دستگاه گوارش شود. بر اثر چنین اختلالی علائم مختلفی مانند اسهال و گاهی یبوست بروز می‌کند.

مصرف غذاهای پروبیوتیک راهکاری برای برطرف شده این نقص باشد. پروبیوتیک‌ها به تنظیم باکتری‌های روده کمک می‌کنند و در سلامت معده و روده تاثیر بسزایی دارند. پروبیوتیک‌ها به صورت مکمل و هم در منابع غذایی در دسترس هستند. غذاها و نوشیدنی‌هایی مثل کفیر، برخی پنیرها و ماست‌های پروبیوتیکی سرشار از پروبیوتیک هستند.برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: فیت کلاب

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان