این ترس عاشقانه را چگونه مدیریت کنیم؟

ترس از زایمان اتفاقی بسیار طبیعی است و خیلی از افراد به دلیل آگاهی از دردی که زایمان دارد یا شنیده‌ها و دیده‌های قبلی، از این اتفاق می‌هراسند.

این ترس عاشقانه را چگونه مدیریت کنیم؟

به گزارش خط سلامت با این حال زایمان طبیعی برای مادر و جنین اهمیت به سزایی دارد و منجر به ارتقائ سلامت روانی آنان می شود .در ادامه به نکاتی درمورد مقابله با ترس از زایمان اشاره می‌کنیم.

ترس از زایمان

حتی اگر پیش از این فرزند داشته اید ، کاملا طبیعی است که در چنین لحظات به یاد ماندنی احساس تردید و نگرانی داشته باشید.

بیشتر زنان باردار از این می ترسند که هنگام زایمان نتوانند به اندازه کافی تلاش کنند و اگر جنین نچرخد و اگر مشکلی در لگن داشته باشند نتوانند زایمان طبیعی انجام دهند. خیلی از زنان به انجام سزارین تمایل دارند، چون فکر می کنند زایمان طبیعی خطرناک است.

متخصص زنان حین زایمان وضعیت جنین را لحظه به لحظه کاملا بررسی می کند و در صورتی که کوچک ترین مشکلی مشاهده کند، برای نجات جان مادر و جنین عمل سزارین را پیشنهاد می دهد. دلیل سختی زایمان طبیعی، ورزش نکردن کافی زنان و ضعیف بودن عضلات شان است.

این ترس به خصوص برای کسانی که تا به حال زایمان نداشته اند، طبیعی است اما در زنانی که برای دومین بار زایمان می کنند، این ترس فقط زمانی به وجود می آید که زایمان اول شان زایمان سختی بوده باشد. باید به متخصص زنان اطمینان کافی داشت.

به هر حال بیش از 10 درصد از زنان باردار احساس ترس شدید از زایمان دارند که احساسات منفی آنها مانع زایمان می شود.

اگر شما جزء این دسته هستید ممکن است با اضطراب کاملا شدیدی مواجه شوید که علائمی نظیر تپش قلب ، سرگیجه و نفس تنگی را به همراه دارد. شما ممکن است کابوس تمرکز بر مشکلات داشته باشید که تمام این ترس ها بی مورد است.

استرس کم برای شما مفید است زیرا باعث انتقال اندروفین به جریان خون تان می شود و شما را هنگامی که با چالش ها مواجه می شوید هشیار نگه می دارد.

به هر حال هنگامی که بسیار وحشت می کنید عضله های شما سفت می شوند در واکنش به جنگ و گریز هورمون های استرس وارد جریان خون تان می شود ضربان قلب تان زیاد می شود و جریان خون به سمت دست ها و پاهای تان می رود.

اگر ترس از زایمان دارید که شما را در موقعیت هراس دائمی قرار می دهد در مورد ترس خود با پزشک تان صحبت کنید. ممکن است توصیه هایی برای کاهش نگرانی های تان داشته باشد.

راهکارهای غلبه بر ترس

بهترین راه از عهده زایمان برآمدن این است که یاد بگیرید نترسید. ممکن است برخی زایمان ها دشوار و گاهی همراه با صدمه باشند.

اما راههای زیادی برای کنترل درد وجود دارد شما نیز مانند بسیاری از زنان باردار آن را سپری می کنید و در انتهای روز کودک خود را بغل می گیرید. آنچه اکنون به آن نیاز دارید راهکارهایی برای از بین بردن ترس است.

علت ترس را پیدا کنید

اگر سابقه سقط جنین یا مرده زایی و زایمان دشوار داشته اید ، بهتر است اطلاعاتی در مورد زایمان به دست آورید و اطمینان حاصل کنید که بارداری تان به خوبی پیش می رود.

نگرانی های خود در مورد زایمان ، سزارین و سلامت نوزاد را یادداشت کنید.

این افکار ترسناک را با پزشک تان مطرح کنید که وی می تواند توصیه هایی برای غلبه بر آنها به شما بدهد.

با یک روان درمانگر صحبت کنید.

تحقیقات نشان می دهد خانم هایی که به دلیل ترس شدید از زایمان با یک روان درمانگر صحبت می کنند ممکن است نسبت به کسانی که به دنبال درمان ترس خود نبوده اند زایمان کوتاه تری داشته باشند و کمتر به سزارین نیاز پیدا کنند.

در نهایت این افکار منفی را مهار کنید. اگر دوستان شما بخواهند از دردهای زایمان خود بگویند از آنها بخواهید موضوع بحث را عوض کنند. مهارت های آرام سازی را فرا بگیرید و در طی چند هفته پیش از زایمان آنها را تمرین کنید. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان