افرادی که اخبار منفی را اسکرول می کنند چه فکری نسبت به سلبریتی‌ها دارند!

خط سلامت: یک مطالعه اخیر منتشر شده در مجله بین‌المللی روانشناسی ارتباطی بین دو رفتار مرتبط با رسانه‌های نوظهور: اسکرول کردن ناامیدکننده و پرستش سلبریتی‌ها را فاش کرده است.

افرادی که اخبار منفی را اسکرول می کنند چه فکری نسبت به سلبریتی‌ها دارند!

محققان دریافتند دانشجویان دانشگاهی در ایالات متحده و ایران که به طور مکرر به اسکرول کردن ناامیدکننده تمایل به مرور محتوای منفی در رسانه‌های اجتماعی مشغول هستند، همچنین بیشتر احتمال دارد که سطوح بالایی از پرستش سلبریتی ها را نشان دهند، که نشان می‌دهد این رفتارها ممکن است به عنوان اشکالی از اعتیادهای رفتاری مرتبط با رسانه همزمان رخ دهند.

به گزارش خط سلامت، علاوه بر این، هم اسکرول کردن ناامیدکننده و هم پرستش سلبریتی‌ها با نتایج منفی روانشناختی، از جمله افزایش اضطراب آینده و کاهش رفاه، مرتبط بودند.

افزایش رفتارهای مرتبط با رسانه

ظهور رسانه‌های اجتماعی با خود افزایش رفتارهای مرتبط با رسانه را به همراه داشته است، که برخی از آن‌ها می‌توانند ویژگی‌های اعتیادآور پیدا کنند. اسکرول کردن ناامیدکننده و پرستش سلبریتی‌ها دو رفتار از این دست هستند که با دسترسی مداوم به محتوای دیجیتال ظهور کرده‌اند. اسکرول کردن ناامیدکننده، که شامل مشاهده مداوم اخبار منفی در رسانه‌های اجتماعی است، با اضطراب آینده، افسردگی و کاهش رضایت از زندگی مرتبط شده است.

به طور مشابه،تحسین بیش از حد از سلبریتی‌ها نیز با اضطراب، افسردگی و مجموعه‌ای از دیگر حالات منفی روانشناختی مرتبط بوده است. با توجه به پتانسیل این رفتارها برای تبدیل شدن به اعتیاد و منجر شدن به نتایج منفی، محققان هدف داشتند تا بررسی کنند آیا رابطه‌ای بین آن‌ها وجود دارد و آیا آن‌ها همبستگی‌های روانشناختی مشترکی دارند. علاوه بر این، با مقایسه نمونه‌هایی از ایالات متحده و ایران، مطالعه هدف داشت تا بررسی کند آیا عوامل فرهنگی بر این روابط تأثیر می‌گذارند.

برای بررسی این سوالات، محققان دانشجویان دانشگاهی از ایالات متحده و ایران را استخدام کردند که نمونه‌ای از 185 دانشجو از دانشگاه مرکزی میسوری و 627 دانشجو از دانشگاه گیلان به دست آمد. نمونه آمریکایی عمدتاً زن بود، در حالی که نمونه ایرانی نسبت بالاتری از شرکت‌کنندگان مرد داشت. هر دو گروه یک نظرسنجی آنلاین را تکمیل کردند که شامل اندازه‌گیری‌های دووم‌اسکرولینگ، پرستش سلبریتی، افسردگی، اضطراب آینده و سلامت روان کلی بود. داده‌ها از طریق پلتفرم‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی وابسته به دانشگاه‌ها، مانند فیس‌بوک و اینستاگرام برای نمونه آمریکایی و تلگرام برای نمونه ایرانی جمع‌آوری شد.

محققان از چندین مقیاس برای ارزیابی رفتارها و وضعیت‌های روانی مورد نظر استفاده کردند. برای اندازه‌گیری دووم‌اسکرولینگ، از مقیاس دووم‌اسکرولینگ رسانه‌های اجتماعی استفاده کردند که شامل مواردی مانند "من تمایل دارم محتوای منفی بیشتری را در رسانه‌های اجتماعی مشاهده کنم." این مقیاس قبلاً در یک نمونه ایرانی اعتبارسنجی شده بود و در این مطالعه برای بررسی قابلیت اطمینان آن در گروه آمریکایی آزمایش شد.

شرکت‌کنندگان همچنین اندازه‌گیری‌هایی از افسردگی، اضطراب آینده و سلامت روان را تکمیل کردند تا نمای جامعی از سلامت روانی خود ارائه دهند. این اندازه‌گیری‌های روانی به محققان اجازه داد تا ارتباطات بین دووم‌اسکرولینگ، پرستش سلبریتی و شاخص‌های سلامت روان را در هر دو زمینه فرهنگی بررسی کنند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان