تنبیه بدنی کودکان اثرات نامطلوبی دارد که تا بزرگسالی آنها ادامه خواهد داشت.
به گزارش خط سلامت پیام پرخاشگری که از طریق تنبیه بدنی ارسال می شود بر سلامت روانی کودک در مراحل بعدی زندگی تأثیر منفی می گذارد.
تنبیه بدنی و تاثیرات روانی آن
مطالعهای که در مجله Pediatrics منتشر شده است نشان میدهد کودکانی که در معرض تنبیه بدنی قرار میگیرند، در بزرگسالی در خطر ابتلا به مشکلات سلامت روان هستند.
به گفته محققان کانادایی، اینها می توانند به صورت اختلالات خلقی و اضطرابی یا سوء مصرف مواد ظاهر شوند. آنها دادههای هزاران بزرگسال آمریکایی را در یکی از اولین مطالعات برای بررسی اثرات بلندمدت تنبیه بدنی بر کودکان، حتی اگر تنبیه بدرفتاری عمده یا آزار فیزیکی نباشد، تجزیه و تحلیل کردند.
این مطالعه «تنبیه بدنی شدید» را به عنوان هل دادن، گرفتن، سیلی زدن یا کتک زدن تعریف کرد. این نشان میدهد حتی اگر بدرفتاری یا آزار فیزیکی عمدهای وجود نداشته باشد، این تنبیهها میتوانند از نظر روانی بر کودک تا بزرگسالی تأثیر بگذارند.
این مطالعه نشان داد 2 تا 7 درصد از مشکلات روانی، از جمله افسردگی، پرخوری عصبی، اختلالات شخصیت و ناتوانیهای ذهنی به چنین مجازات هایی در کودکی مرتبط هستند.
یافتهها با نتایج مطالعات دیگر در مورد تأثیرات تنبیه بدنی بر کودکان مطابقت دارد . تا زمانی که نظم و انضباط شامل ضربه زدن یا سیلی زدن به کودک باشد احتمال تاثیر منفی بر سلامت روان در بزرگسالی را افزایش می دهد.
پیامی که از طریق تنبیه بدنی به کودکان ارسال می شود، پیام پرخاشگری است که شامل گفتن مکرر به کودک که بی ارزش، بی فایده یا ناخواسته است و تهدید به استفاده از خشونت فیزیکی یا روانی بر او می باشد. این پیام پرخاشگری، بیش از تنبیه فیزیکی واقعی، تأثیر مهمی بر سلامت روانی کودک در مراحل بعدی زندگی دارد.
او گفت تنبیه بدنی معمولاً با پرخاشگری روانی رخ می دهد. اگر این روند ادامه پیدا کند، با گذشت زمان کودک پیام خشونت را درونی می کند و با این باور رشد می کند که پرخاشگری فیزیکی در موقعیت های اجتماعی خاص مشکلی ندارد.
تنبیه بدنی برای آموزش
استفاده از تنبیه بدنی برای آموزش به کودک، طعنه آمیز است. درک او از قوانین و ارزشهای آموزش را کاهش میدهد.
تنبیه بدنی و رشد کودکان
ممکن است کودک یاد بگیرد که از تنبیه بترسد، به جای اینکه بفهمد چرا باید از قوانین پیروی کند و بنابراین با توانایی کمتری برای جلوگیری از رفتار نادرست خود بزرگ شود. برخی از کودکان ممکن است کتک زدن را به عنوان نشانه ای از عدم دوست داشتن والدین شان تعبیر کنند و این می تواند منجر به تیره شدن رابطه با والدین شان شود.
کودکی که تنبیه بدنی می شود،عزت نفس ضعیفی پیدا می کند و این می تواند سازگاری اجتماعی او را در مدرسه دشوار کند.
عزت نفس ضعیف و اعتماد به نفس پایین می تواند احتمال عملکرد تحصیلی ضعیف را افزایش دهد. ممکن است کودک در تمرکز مشکل پیدا کند و این می تواند پتانسیل او را برای پیشرفت تحصیلی کاهش دهد.
در بدترین سناریو، یک کودک ممکن است حتی به خودکشی فکر کند. والدین مسئول مراقبت از نیازهای مادی فرزندان خود هستند و الگوهایی هستند که رشد سالم جسمی، ذهنی، عاطفی و اجتماعی فرزندان خود را تسهیل می کنند.
با توجه به اثرات نامطلوب تنبیه بدنی، مهم است که به دنبال گزینه های جایگزین باشید. راههای غیرخشونتآمیز زیادی برای تنبیه یا تنبیه کودک به جای کتک زدن، کتک زدن یا کتک زدن وجود دارد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.