
افزایش چربی در ناحیه ران نه تنها باعث کاهش سلامت عضلات میشود، بلکه احتمال ابتلا به آرتروز زانو را نیز افزایش میدهد. محققان دانشگاه کالیفرنیا با استفاده از تصویربرداری پزشکی و بررسی رژیم غذایی 666 نفر، به این نتیجه رسیدند خوردن غذاهای فراوری شده میتواند تاثیرات منفی بر سلامت مفاصل و عضلات داشته باشد.
به گزارش خط سلامت این تحقیق که در نشست سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی ارائه شد، تأکید دارد که کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده میتواند به پیشگیری از بیماریهای ناتوانکننده مانند آرتروز کمک کند.
غذاهای فوق فرآوری شده باعث تجمع چربی در رانها می شود
مطالعات جدید نشان میدهند که مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده ممکن است با تجمع چربی در ناحیه رانها مرتبط باشد که این امر به نوبه خود میتواند خطر ابتلا به آرتروز زانو را افزایش دهد.
دکتر زهرا آکایا، سرپرست تیم تحقیقاتی و رادیولوژیست در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF)، بیان کرد: در جمعیت بزرگسالی که در معرض خطر ابتلا به استئوآرتریت زانو یا لگن هستند، اما هنوز به این بیماری مبتلا نشدهاند، مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با افزایش چربی در عضلات ران مرتبط است.
غذاهای فوق فرآوری شده چیست؟
غذاهای فوق فرآوری شده بیشتر از مواد استخراج شده از غذاهای کامل مانند چربیهای اشباعشده، نشاسته و قندهای افزوده ساخته میشوند و حاوی افزودنیهایی برای طعمدهی و افزایش ماندگاری هستند، از جمله رنگها، امولسیفایرها و طعمدهندهها. نمونههایی از این نوع غذاها شامل محصولات پخته شده بستهبندیشده، غلات قندی، غذاهای آماده یا نیمهآماده و غذاهای سرد اغذیهفروشی است.
خطرات تجمع چربی در ران ها
دکتر آکایا و تیمش توضیح دادند که مدتهاست که مشخص شده است سلامت عضلات ران در بروز آرتروز زانو نقش دارد. تجمع چربی در داخل عضله ران با احتمال بیشتری برای ابتلا به آرتروز زانو ارتباط دارد. به گفته دکتر آکایا، کاهش حجم عضلات ران بهطور بالقوه با شروع و پیشرفت آرتروز زانو مرتبط است.
مطالعه و نتایج آن برای بررسی ارتباط رژیم غذایی با این مشکل، تیم تحقیقاتی از تصویربرداری پزشکی برای اندازهگیری سطح چربی در رانهای 666 نفر استفاده کرد. میانگین سنی شرکتکنندگان 60 سال بود و هیچکدام از آنها در زمان شروع مطالعه به آرتروز مبتلا نبودند. به طور متوسط، حدود 40 درصد از رژیم غذایی شرکتکنندگان از غذاهای فوق فرآوری شده تشکیل شده بود.
نتایج نشان داد با افزایش میزان مصرف غذاهای فوق فرآوری شده، میزان چربی داخل عضلات ران نیز افزایش مییابد. این یافتهها حتی با وجود تفاوتهایی در چاقی، میزان کالری مصرفی، سطح فعالیت بدنی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی همچنان صادق بود.
دکتر آکایا تاکید کرد که آگاهیرسانی به افراد در مورد خطرات مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده و تاثیر آنها در تشدید آرتروز میتواند به کاهش این بیماری کمک کند. او همچنین اشاره کرد که استئوآرتریت یکی از بزرگترین عوامل هزینههای مراقبتهای بهداشتی غیر مرتبط با سرطان در ایالات متحده و سایر نقاط جهان است.
نتیجهگیری این تحقیقات نشان میدهند تغییرات شیوه زندگی، از جمله کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده، میتواند به پیشگیری از بیماریهای ناتوانکننده مانند آرتروز کمک کند. این یافتهها در حال حاضر مقدماتی هستند و باید منتظر انتشار آنها در مجلههای معتبر پزشکی باشیم.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است