به طور خاص، قهوه ممکن است سطح یک نوع باکتری به نام Lawsonibacter asaccharolyticus را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
به گزارش خط سلامت، مطالعه جدید، شواهد موجود را تقویت میکند که قهوه میتواند باعث رشد این باکتری در روده شود و به طور بالقوه به مزایای سلامتی مرتبط با قهوه کمک کند.
کارشناسان هشدار میدهند که هنوز برای نتیجهگیری قطعی زود است، اما ترکیب قهوه در رژیم غذایی ممکن است ترکیب میکروبیوم روده را بهبود ببخشد و از سلامت کلی حمایت کند.
رابطه قهوه و میکروبیوم روده
مطالعات اخیر نشان میدهد که قهوه نیز ممکن است ارتباط مستقیمی با میکروبیوم روده ما داشته باشد.
در واقع، در سال ۲۰۲۱، محققان دریافتند که از میان بیش از ۱۵۰ غذای مورد مطالعه، این نوشیدنی محبوب قویترین ارتباط را با ترکیب میکروبیوم روده، به ویژه سطوح Lawsonibacter asaccharolyticus، در حدود ۱۰۰۰ نفر نشان داد.
اکنون، برای درک بهتر اثرات مصرف قهوه بر میکروبیوم روده، این تیم تحقیقاتی دادههای رژیم غذایی و پزشکی بیش از ۲۲۸۰۰ فرد در ایالات متحده و بریتانیا را بهعلاوه اطلاعات در دسترس عموم از نزدیک به ۵۴۲۰۰ نفر در سراسر جهان تجزیه و تحلیل کردند.
آنها دادههای نمونههای مدفوع جمعآوریشده از قهوهنوشندگان و غیر مصرفکنندگان را برای شناسایی تفاوتها در باکتریهای روده آنها مقایسه کردند.
این مطالعه چندین همبستگی را مشاهده کرد که قویترین آنها بین مصرف قهوه و L. asaccharolyticus بود: افرادی که قهوه مینوشیدند تا هشت برابر بیشتر از افرادی که قهوه نمینوشیدند، این باکتری را داشتند. این الگو در سرتاسر کره زمین دیده شد.
در حالی که اثرات دقیق این باکتری بر سلامتی هنوز ناشناخته است، محققان بر این باورند که میتوان آنها را با اثرات مربوط به نوشیدن قهوه مرتبط دانست.
تجزیه و تحلیل متابولیت های خون نشان داد که ترکیباتی مانند اسید کوئینیک و تریگونلین نیز به ویژه در مصرف کنندگان قهوه رایج است که با سطوح بالاتر L. asaccharolyticus مرتبط است.
محققان همچنین آزمایشهای آزمایشگاهی انجام دادند و قهوههای کافئیندار و بدون کافئین را به کشتهای L. asaccharolyticus اضافه کردند که هر دو باعث افزایش رشد باکتریها شدند. این نشان میدهد که ترکیبات موجود در قهوه، به غیر از کافئین، ممکن است مسئول تحریک رشد این باکتری باشند.
قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنیهایی است که در سراسر جهان مصرف میشود.
منبع: مدیکال نیوز تودی
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است