بر اساس یافتههای جدید، انسانها و بسیاری از گونههای حیوانی با بالا رفتن سن، بهطور مشابه، علاقه کمتری به برقراری روابط اجتماعی نشان میدهند.
به گزارش خط سلامت، در این بررسی، متخصصان از حیوانات وحشی مانند گوزنها تا حشرات، میمونها و پرندگان، تغییرات تعاملات اجتماعی آنها را مورد مطالعه قرار دادند و الگوهای مشترک جالبی را در رفتارهای اجتماعی آنها مشاهده کردند.
پدیدهای مشترک: کاهش تعاملات اجتماعی در انسانها و حیوانات در افزایش سن
دکتر «جوش فیرث» از دانشگاه لیدز در این خصوص گفت: به نظر میرسد که در کل، یک الگوی عمومی وجود دارد که نشان میدهد افراد با افزایش سن تعاملات اجتماعی کمتری از خود نشان میدهند. این تحقیق همچنین به بررسی علل و پیامدهای این تغییر پرداخته و نشان میدهد که این روند مزایایی دارد.
فیرث بیان کرد ممکن است افراد مسنتر نیاز کمتری به اشتراکگذاری اطلاعات نسبت به جوانترها داشته باشند و این رویکرد میتواند به آنها کمک کند کمتر در معرض برخی بیماریها و عفونتها در اثر ارتباطات قرار بگیرند. او تأکید کرد که با وجود معایب واضح کاهش ارتباطات اجتماعی در سنین بالا، باید به مزایای بالقوه نیز توجه شود.
در یکی از مطالعات انجام شده، محققان دادههای بیش از ۱۵۰ گونه مختلف حیوانات را تحلیل کردند و دریافتند که گونههای اجتماعیتر، طول عمر بیشتری دارند و زمان تولیدمثل بیشتری را تجربه میکنند. در مطالعهای دیگر، دادههای شش ساله برای پرندگان خانگی بررسی شد که نشان میداد پرندگان مسنتر دارای دایره اجتماعی کوچکتری هستند و کمتر با همتایان خود در ارتباطند.
با وجود اینکه کاهش تعاملات اجتماعی در انسانها معمولاً به عنوان یک نکته منفی تلقی میشود، این تغییر میتواند مزایایی نیز به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، در یک مطالعه مدلسازی شده، مشخص شد که میمونهای ریسوس میتوانند با کاهش ارتباطات اجتماعی خود، خطر ابتلا به بیماریهای شدیدتر را کاهش دهند.
این تحقیقات نه تنها به درک بهتر از رفتارهای اجتماعی حیوانات کمک میکند، بلکه میتواند به ما در شناخت بهتر از تغییرات اجتماعی انسانها در سنین بالا نیز یاری رساند.
منبع: دیجیاتو
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است