گرفتگی بینی اگر بصورت مزمن باشد میتواند بسیار آزاردهنده باشد و کیفیت زندگی را کاهش دهد.
به دگزارش خط سلامت در این مقاله، به بررسی 7 دلیل شایع برای گرفتگی مزمن بینی میپردازیم.
7 دلیل شایع برای گرفتگی مزمن بینی
آلرژی
یکی از رایجترین موارد گرفتگی بینی، آلرژی است. زمانی که فردی به چیزی مانند گرده گل، گرد غبار یا موی حیوانات خانگی حیوانات خانگی داشته باشد، سیستم ایمنی واکنش نشان می دهد و باعث ایجاد پوشش داخلی بینی می شود. این طرح به تولید اضافه و در نتیجه گرفتگی بینی میشود.
استفاده بیش از حد از اسپری های ضد احتقان
اسپریهای ضد احتیاط میتوانند در مدت کوتاهی برای تسکین گرفتگی بینی مفید باشند، اما استفاده طولانیمدت از آنها میتواند باعث بستگی و بدتر شدن مشکل شود. این داروها با تنگ کردن رگهای خونی بینی، به طور موقت احتقان را کاهش میدهند. اما مکرر از آنها باعث میشود که رگهای خونی به این داروها وابسته باشند و در نتیجه، بینی دائماً به آنها نیاز داشته باشد.
خشکی هوا
هوای خشک میتواند باعث ایجاد حرکت و پوشش داخلی شود. استفاده از دستگاه های گرمایشی و سرمایشی در خانه یا محل، می تواند هوا را کاهش دهد و این مشکل را کاهش دهد.
عفونت سینوسی
رویدادهای سینوسی یکی دیگر از شایعات گرفتگی بینی هستند. اینها باعث میشوند که باکتریها، باکتریها یا باکتریها وجود داشته باشند. علاوه بر این برگرفتگی بینی، علائم دیگری مانند سردرد، تب، و مصرف زرد یا سبز رنگ از بینی ممکن است وجود داشته باشد.
انحراف تیغه بینی
انحراف تیغه بینی، یعنی انحراف تیغه نازکی که بینی را به دو قسمت تقسیم میکند، میتواند باعث انسداد یک طرف بینی و در نتیجه گرفتگی مزمن شود.
پولیپ بینی
پولیپهای بینی، رشدهای غیرسرطانی هستند که در پوشش داخلی بینی یا سینوسها ایجاد میکنند. این رشدها میتوانند باعث انسداد مجاری بینی و مشکلات تنفسی شوند.
سرطان
در موارد نادر، گرفتگی مزمن بینی میتواند از وجود تومور در بینی یا سینوسها باشد. البته، سرطان یکی از علل نادر برای گرفتگی بینی است و معمولاً با علائم دیگری مانند بویایی، کاهش حس بویایی و درد همراه است.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر گرفتگی بینی شما مزمن است و با روشهای درمانی بهبود نمییابد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک میتواند با بررسی علائم شما و انجام آزمایشهای لازم، علت تشخیص و درمان مناسب را انجام دهد.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است