هیپوپیگمنتیشن چیست؟+ علل، علائم و روش‌های درمانی

خط سلامت: هیپوپیگمنتیشن، که به کاهش رنگدانه‌های پوست اشاره دارد، معمولاً کمتر از هایپرپیگمنتیشن( افزایش رنگدانه های پوست) مورد توجه قرار می‌گیرد.

هیپوپیگمنتیشن چیست؟+ علل، علائم و روش‌های درمانی

هیپوپیگمنتیشن یا کاهش رنگدانه های پوست می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله التهاب‌های پوستی، شرایط خودایمنی و عفونت‌ها ایجاد شود و باعث ایجاد لکه‌های روشن‌تر در پوست می‌گردد.

به گزارش خط سلامت در این مقاله، به بررسی علل هیپوپیگمنتیشن، علائم آن و روش‌های درمانی مؤثر برای بهبود وضعیت پوست می‌پردازیم.

هیپوپیگمنتیشن چیست؟

هیپوپیگمنتیشن به حالتی گفته می‌شود که یک ناحیه از پوست رنگ کمتری نسبت به بقیه نواحی دارد. دکتر کوری هارتمن، متخصص پوست، می‌گوید: این وضعیت در نتیجه کاهش تولید رنگدانه توسط ملانوسیت‌ها، که سلول‌های تولیدکننده رنگدانه در پوست هستند، ایجاد می‌شود. این پدیده در افرادی با رنگ پوست تیره‌تر بیشتر قابل مشاهده است، زیرا تضاد بیشتری ایجاد می‌کند، اما می‌تواند برای هر کسی رخ دهد.

علل هیپوپیگمنتیشن

علل هیپوپیگمنتیشن متنوع هستند و شامل پاسخ‌های پس‌التهابی و شرایط خودایمنی می‌شود. اگر هیپوپیگمنتیشن شما از نوع پس‌التهابی باشد، می‌تواند پس از تحریک پوست ایجاد شود. دکتر هادلی کینگ، متخصص پوست، توضیح می‌دهد: به عنوان مثال، بعد از کاهش یک راش قرمز و ملتهب، ممکن است موقتی یک ناحیه هیپوپیگمنتیشن باقی بماند. همچنین، زخم‌ها و برخی از انواع سرطان پوست می‌توانند منجر به کاهش رنگدانه پوست شوند.

هیپوپیگمنتیشن همچنین می‌تواند به دلیل تولید بیش از حد یک نوع مخمر به نام مالاسزیا فورفور ایجاد شود (که باعث بیماری تی‌نیا ورسی‌کلور می‌شود) و یا «ویتلیگو» که یک بیماری خودایمنی است و در آن سیستم ایمنی بدن به سلول‌های تولیدکننده رنگدانه حمله می‌کند.

چگونه هیپوپیگمنتیشن درمان می‌شود؟

گزینه‌های درمانی هیپوپیگمنتیشن بسته به علت آن متفاوت است. اگر این هیپوپیگمنتیشن پس‌التهابی باشد، باید التهاب قبلی به طور کامل درمان شود و از مرطوب‌کننده‌ها و دیگر مواد حفظ‌کننده پوست برای حمایت از آن استفاده کرد. همچنین، رنگدانه زدایی ناشی از تی‌نیا ورسی‌کلور می‌تواند با کمک یک پزشک و کرم‌های ضد قارچ درمان شود. برای ویتلیگو، درمان خاصی وجود ندارد، اما برخی درمان‌ها می‌توانند به بهبود رنگدانه پوست کمک کنند.

میکرونیدلینگ به عنوان یک درمان امیدوارکننده ظهور کرده است که می‌تواند در برخی موارد هیپوپیگمنتیشن به بهبود رنگدانه کمک کند. همچنین، برای درمان هیپوپیگمنتیشن متوسط در خانه، دکتر کینگ پیشنهاد می‌کند که از مرطوب‌کننده‌هایی استفاده کنید که حاوی رطوبت‌دهنده‌ها، نرم‌کننده‌ها و مواد اوکلاسیو هستند.

نتیجه‌گیری

هیپوپیگمنتیشن می‌تواند تأثیرات زیادی بر ظاهر پوست داشته باشد، اما با شناخت علل و درمان‌های مناسب، می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد. با مشاوره مناسب و پیروی از راهکارهای پیشگیرانه، می‌توانید به حفظ سلامت پوست خود کمک کنید.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان