با تنوع بالای شیرینکنندهها، انتخاب سالمترین گزینه سخت بهنظر میرسد.
به گزارش خط سلامت از شکر سفید و قهوهای گرفته تا عسل و شیرینکنندههای مصنوعی، همه انتخابهای مختلفی برای افزودن به قهوه، چای یا غذاهایمان داریم. اما متخصصان تغذیه چه گزینهای را بهعنوان بهترین شیرینکننده برای سلامتی معرفی میکنند؟
سالمترین شیرینکننده: انتخاب برتر متخصصان تغذیه
شیرینکنندهها که برای تقویت طعم قهوه، چای، بلغور جو دوسر، ماست ساده و دیگر نوشیدنیها استفاده میشوند، انواع مختلفی دارند که میتوانند منویی مخصوص به خود داشته باشند. از شکر سفید و قهوهای گرفته تا عسل، شیرینکنندههای مصنوعی و جایگزینهای شکر گیاهی، گزینههای زیادی برای انتخاب وجود دارد. اما کدام یک سالمترین انتخاب است؟
آیا شکر سالم است یا خیر؟
ناتالی ریزو، متخصص تغذیه، میگوید شکر در سادهترین شکل خود یعنی گلوکز، برای بدن مضر نیست. او توضیح میدهد که بدن برای زندگی و رشد به گلوکز نیاز دارد و این ماده انرژی لازم برای مغز، ماهیچهها و اندامها را فراهم میکند. با این حال، او یادآوری میکند که "قند" در هر غذایی که کربوهیدرات دارد، وجود دارد، اما این به معنای سالم بودن همه آن غذاها نیست.
سالمترین شیرینکننده کدام است؟
استفاده از میوه یا آب میوه 100 درصد برای شیرین کردن غذاها و نوشیدنیها یک گزینه سالم است. بهعنوان مثال، افزودن توتفرنگی تازه به ماست ساده یا کمی آب پرتقال به آب گازدار میتواند انتخابهای خوبی باشد، زیرا میوهها حاوی مواد مغذی مفیدی برای سلامتی هستند.
هر دو متخصص تغذیه بیان میکنند که هنگام انتخاب سالمترین شیرینکننده برای قهوه یا چای، در نهایت به سلیقه شخصی بستگی دارد. ریزو میگوید: «واقعاً تمام قندهای افزوده بسیار شبیه به هم هستند.» از سوی دیگر، جوآن اسلاوین، دکترا، میگوید: «از نظر سلامتی، آنها تقریباً یکسان هستند.»
آیا عسل سالمتر از شکر است؟
کارشناسان تأکید میکنند که عسل در واقع شیرینکنندهای سالمتر از شکر نیست. اگرچه ممکن است عسل حاوی چند ویتامین یا مواد معدنی باشد، اما بهطور کلی نمیتوان آن را یک منبع خوب دانست. بهعلاوه، شیرینکنندههای مصنوعی نیز به دلیل عدم تاثیر بر قند خون و کالری صفر به بازار آمدهاند، اما توصیه میشود که از آنها بهعنوان ابزاری برای کاهش مصرف قند استفاده شود.
استویا و میوه راهب
استویا و میوه راهب نیز از شیرینکنندههای گیاهی پر شدت هستند که توسط FDA تأیید شدهاند. این محصولات میتوانند گزینههای مناسبی برای افرادی باشند که به دنبال کاهش مصرف شکر هستند، اما باید توجه داشت که حتی شیرینکنندههای طبیعی نیز تحت پردازش شیمیایی قرار میگیرند.
نتیجهگیری
در نهایت، مقدار کمی شکر در قهوه یا صبحانه افراد معمولاً موضوعی نیست که نگرانکننده باشد. اسلاوین میگوید: «اگر کسی از من بپرسد که آیا باید شکر را از قهوهاش حذف کند، من میگویم نه. فقط باید به میزان مصرف شکر در طول روز توجه کرد.»
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است