آیا قهوه بر امواج مغزی تاثیر می گذارد؟

خط سلامت: بر اساس یک مطالعه تصویربرداری عصبی است و در مجله مغز منتشر شده است نشان می دهد در واقع قهوه به طور موقت حجم ماده خاکستری را کاهش می دهد .

آیا قهوه بر امواج مغزی تاثیر می گذارد؟

آیا قهوه بر امواج مغزی تاثیر می گذارد؟

به گزارش از خط سلامت امواج فوکوس امواج آلفا و بتا هستند که به ترتیب در حالت آرام و غیر برانگیخته و در حالت بیداری و هوشیاری بالا بیشتر مشخص می شوند.

از آنجا که کافئین یک محرک است، انتظار داریم شاهد کاهش فعالیت امواج مغزی آلفا و افزایش امواج بتا باشیم.

اهمیت ماده خاکستری 

ماده خاکستری شامل اکثر سلول های عصبی مغز است. ماده خاکستری شامل مناطقی از مغز است که در کنترل ماهیچه‌ها و ادراک حسی مانند دیدن و شنیدن، حافظه، احساسات، گفتار، تصمیم‌گیری و خودکنترلی نقش دارند.

به گفته محققان دانشگاه بازل مصرف منظم کافئین میزان ماده خاکستری مغز را تغییر می‌دهد.

قهوه، نوشابه ها و هر نوشیدنی  دارای کافئین باعث می شوند تا ماده خاکستری مغز دچار تغییر شود.

اگرچه این تغییر به نظر موقتی می رسد تاکنون هیچ یافته‌ای وجود ندارد که نشان دهد میزان مصرف کافئین بیشتر باعث هوشیاری بیشتر می شود، با این حال زمانی که کافئین در شب مورد مصرف قرار می‌گیرد افراد را دچار اختلال می کند.

خواب و کافئین

 کمبود خواب بر ماده خاکستری مغز تاثیر خواهد گذاشت محققان در مطالعات گذشته نیز دریافته بودند که کافئین مصرف شده منجر به ایجاد خواب نامناسب خواهد شد و ماده خاکستری مغز را دچار مشکل خواهد کرد.

به گفته محققان سیستم عصبی مرکزی از سلول های عصبی تشکیل شده است و ماده سفید مغز شامل مسیرهای عصبی و پیوندهای طولانی سلول های عصبی خواهد بود.

محققان در یک پژوهش روی بیست جوان سالم که به طور منظم قهوه مصرف می کردند شروع به مطالعه کردند آنان با دادن دو قرص در دو دوره ۱۰ روزه میزان کافئین افراد را مورد بررسی قرار دادند و در گروه دیگر میزان کافئین متوقف شد.

در مطالعه این محققان معلوم شد جوانانی که از قرص های کافئین دریافت می‌کردند میزان حجم ماده خاکستری مغزشان در اسکن های مغزی با کاهش روبرو شده بود، همچنین فعالیت الکتریکی مغز آنان پس از به ثبت رسیدن مورد بررسی قرار گرفت.

عمق خواب و کافئین

مقایسه نتایج به دست آمده نشان داد که عمق خواب افراد شرکت کننده چه زمانی که کافئین را به ‌صورت دارو و یا هرگونه دیگر مصرف کنند ارتباطی با میزان عمق آنان ندارد اما تفاوت اصلی در میزان ماده خاکستری مغز این دو گروه بود، این تفاوت به ویژه در لب گیجگاهی داخلی راست، هیپوکامپ و منطقه ای از مغز که برای تثبیت حافظه ضروری است چشمگیر بود.

مشکلات شناختی و کافئین

محققان می گویند نتایج این مطالعه نشان می دهد که مصرف کافئین روی مغز تاثیراتی را بر جا می گذارد و می تواند موجب ایجاد مشکلات شناختی در افراد شود و این مساله نیاز دارد تا در تحقیقات بعدی مورد توجه قرار بگیرد.

اگر چه کافئین حجم مایه خاکستری مغز را کاهش می دهند اما محققان دریافتند پس از ده روز پرهیز از مصرف قهوه و کافئین میزان قابل توجهی از مایه خاکستری این افراد احیا شد.

محققان می گویند تغییرات مورفولوژی مغز موقتی است اما نیازمند تا در این مورد پژوهش های بیشتری صورت بگیرد.  برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان