وقتی می بینید دیگران خمیازه می کشند همیشه خمیازه می کشید.
به گزارش خط سلامت خمیازه کشیدن در واقع مسری است و یک رفلکس کاملا طبیعی است. چرا خمیازه مسری است.
خمیازه چیست؟
خمیازه در واقع چیست. فعالیت خمیازه شامل باز شدن غیر ارادی دهان و حداکثر باز شدن فک و به دنبال آن یک استنشاق عمیق و بازدم آهسته است. معمولاً با خستگی یا بی حوصلگی همراه است، علم پشت یک رویداد روزمره مانند خمیازه هنوز به طور کامل درک نشده است. بنابراین، دانشمندان در مورد "چرا" خمیازه کشیدن کاملاً مطمئن نیستند. و این رفلکس اسرارآمیز زمانی جالب تر می شود که معلوم شود خمیازه های شما می تواند بر افراد دیگر تأثیر بگذارد.
چرا خمیازه مسری است؟
یکی از محتمل ترین دلایلی که وقتی می بینیم دیگران همین کار را می کنند خمیازه می کشیم، همدلی است. با افزایش سن انسانها، رشد روانی و عصبی خود را افزایش میدهیم و خمیازه کشیدن افراد دیگر را به عنوان نشانهای در نظر میگیریم که ما نیز باید خمیازه بکشیم. و این فقط در مورد خمیازه کشیدن صدق نمی کند
. کپی کردن ناخودآگاه از دیگران، یا پژواک، کاری است که ما هر روز در طول روز انجام می دهیم. به گفته دکتر صغیر، ما کلماتی را که افراد دیگر استفاده میکنند و کارهایشان را کپی میکنیم تا همه آنها را امتحان کنیم. نورونهای آینهای احتمالاً مسئول این هستند. اینها نورونهایی هستند که زمانی فعال میشوند که خودمان کاری را انجام میدهیم که دیگران را در حال انجام آن میدیدیم. این نورونهای آینهای به ما کمک میکنند تا اعمال دیگران را «آینه» کنیم.
علم دقیق خمیازه و مسری بودن آن چیزی است که دانشمندان هنوز در تلاش برای کشف آن هستند. اما به گفته دکتر صغیر، رفلکس خمیازه رفلکسی است که از نظر فیزیکی مقاومت در برابر آن غیرممکن است زیرا مغز ما به آن متصل است.
یکدلی
خمیازه تنها زمانی مسری است که مغز به طور کامل رشد کرده باشد. به عنوان بزرگسالانی که از نظر روانی سالم هستند، رشد روانی اجتماعی ما باعث می شود وقتی دیگران خمیازه می کشند. اما در افرادی که رشد ذهنی صحیحی ندارند، اثر مسری خمیازه دیده نمیشود.
کودکان و بزرگسالان مبتلا به بیماری هایی مانند اسکیزوفرنی یا اوتیسم تنها زمانی خمیازه می کشند که خسته باشند و نه در پاسخ به افراد دیگر و وقتی مغز کاملاً توسعه یافته ای دارید، در کنار افرادی که به آنها اهمیت می دهید خمیازه می کشید. نه افرادی که واقعا نمیشناسید به عنوان مثال اگر یکی از اعضای خانواده خمیازه میکشد، در مقایسه با یک غریبه بیشتر احتمال دارد خمیازه بکشید. این به دلیل پیوند همدلانهای است که مغز ایجاد میکند که ما با فردی که بیشتر خمیازه میکشد همدلی میکنیم و میخواهیم ناخواسته اعمال او را منعکس کنیم. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.