لوبیا چیتی با داشتن پروتئین، فیبر، پتاسیم و... فواید ویژهای برای سلامتی دارد.
به گزارش خط سلامت لوبیا چیتی به سلامت قلب و عروق کمک کرده و باعث حفظ فشار خون ثابت می شود. همچنین با روش پخت صحیح که در ادامه توضیح می دهیم، نفخ لوبیا چیتی را کاهش می دهید.
لوبیا چیتی و فواید آن برای سلامتی
در ادامه بیشتر درباره این فواید صحبت می کنیم:
منبع پروتئین گیاهی
لوبیا چیتی منبع عالی پروتئین گیاهی است. در مقایسه با منابع حیوانی پروتئین، محتوای پروتئین کمتر است اما چربی و کلسترول بالایی که در پروتئین های حیوانی یافت می شود را ندارند.
لوبیا چیتی به خودی خود مقدار کمی اسید آمینه کمبود دارد. اگر گوشت نمی خورید، آنها را با غلات کامل مخلوط کنید تا پروتئین کاملی دریافت کنید.
سلامت دستگاه گوارش
فیبر موجود در لوبیا چیتی به هضم غذا کمک می کند و از یبوست جلوگیری می کند.
لوبیا چیتی تغذیه باکتری های مفید روده را فراهم می کند و به حفظ سلامت روده شما کمک می کند.
تنظیم قند خون
لوبیا چیتی دارای شاخص گلیسمی پایینی است، به این معنی که قند خون شما را افزایش نمی دهد. بنابراین به شما در مدیریت دیابت کمک می کند.
فیبر موجود در لوبیا چیتی نیز با کاهش سرعت جذب گلوکز از روده، در سطح قند خون نقش موثری دارد.
سلامت قلب
لوبیا چیتی فیبر محلول دارد و به کاهش کلسترول کل و مضر (LDL) کمک می کند که به طور بالقوه باعث سلامتی قلب می شود.
لوبیا چیتی سرشار از پتاسیم است و به حفظ فشار خون ثابت کمک می کند.
کاهش وزن و سیری
لوبیا چیتی سرشار از فیبر است و به کنترل گرسنگی و کاهش وزن کمک می کند. به عنوان یک غذای کم کالری، لوبیا چیتی بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای کاهش وزن بدون افزودن کالری زیاد می باشد.
ضد سرطان
آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا چیتی به کاهش شانس ابتلا به سرطان های خاص کمک می کند.
مصرف زیاد فیبر با کاهش خطر سرطان روده بزرگ مرتبط است که یکی دیگر از مزایای سلامتی لوبیا چیتی است.
لوبیا چیتی منبعی غنی از نشاسته مقاوم به هضم است که بروز سندرم متابولیک مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت و.. را متوقف می کند.
معایب لوبیا چیتی
لوبیا چیتی فواید زیادی دارد اما معایبی نیز دارد که توضیح می دهیم:
گاز و نفخ
برخی از افراد پس از خوردن لوبیا چیتی احساس نفخ یا گاز می کنند. برای کاهش گاز و نفخ، لوبیاهای خشک را خیس کنید یا کنسروها را بشویید.
واکنش های آلرژیتیک
نادر است، اما برخی افراد به لوبیا چیتی حساسیت دارند. اگر دچار خارش، کهیر، تورم، تنگی نفس یا مشکلات روده می شوید، آلرژی دلیل آن است. بنابراین، در صورت مشاهده این تغییرات، فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید.
کمبود ویتامین B12
لوبیا چیتی فاقد ویتامین B12 است که برای عملکرد مغز و گلبول های قرمز خون مورد نیاز است. اگر رژیم غذایی گیاهی دارید، باید B12 خود را از جای دیگری تامین کنید.
اگر در نظر دارید مکمل B12 مصرف کنید، همیشه این کار را فقط پس از مشورت با متخصص انجام دهید.
روش های پخت لوبیا چیتی
لوبیا چیتی خشک را باید یک شب قبل از پختن خیس کنید. این کار به نرم شدن آنها و محدود کردن تولید گاز کمک می کند. اگر از کنسرو لوبیا چیتی استفاده می کنید، آنها را به خوبی آبکشی کنید. به آنها نمک یا مواد نگهدارنده اضافه کردهاند. همچنین، کنسروهای با سدیم کمتر را انتخاب کنید.
لوبیا چیتی در سوپ و خورش عالی است. آنها را با فلفل یا سبزیجات برای یک سوپ سالم امتحان کنید.
لوبیای پخته شده را له کنید و ادویه جات را اضافه کنید، سپس با پودر سوخاری یا جو مخلوط کنید. برای همبرگر گیاهی شکل دهید و بپزید.
برای تامین پروتئین و فیبر، لوبیا چیتی را به سالاد یا کاسه های حاوی غلات اضافه کنید.
نتیجه
لوبیا چیتی منبع خوبی برای تغذیه است. آنها حاوی مقدار زیادی پروتئین، فیبر، ویتامین و مواد معدنی هستند. به لطف این مواد مغذی، فواید سلامتی مختلفی دارند که شامل بهبود سلامت قلب، هضم، کنترل قند خون و کاهش خطر ابتلا به سرطان هستند. مراقب معایب احتمالی مانند نفخ، گاز، واکنش های آلرژیک و کمبود B12 باشید. با اقدامات مناسب، از لوبیا چیتی به روش های بسیار خوشمزه لذت می برید که به سلامتی شما می افزاید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.