قاصدک دارای فواید زیادی برای بدن است و روش های مصرف زیادی دارد.
به گزارش خط سلامت فواید قاصدک و روش های مصرف آن در زیر ارائه شده است.
ریشه قاصدک
قاصدک منبعی از انواع مواد مغذی است و برگ ها و ریشه آن حاوی ویتامین ها (مانند ویتامین های A، C، K و B) و همچنین مواد معدنی (از جمله منیزیم، روی، پتاسیم، آهن، کلسیم و کولین) است. قسمت های مختلف این گیاه سابقه طولانی در استفاده به عنوان یک داروی گیاهی دارد.
قاصدک به عنوان یک منبع غذایی طبیعی قابل خوردن است. ریشه قاصدک را می توان بو داده و در چای استفاده کرد. برگ قاصدک به عنوان یک افزودنی عالی برای سالاد یا سایر غذاها است و گل قاصدک را می توان به صورت خام و پخته مصرف کرد.
در طب سنتی از قاصدک برای سلامت دستگاه گوارش و تنظیم هورمونها استفاده میشود و اغلب برای افزایش شیردهی یا کمک به درمان مشکلاتی مانند عفونتهای دستگاه ادراری مصرف میشود.
فواید قاصدک
حمایت از کبد و سم زدایی
قاصدک برای سال ها توسط فرهنگ های مختلف برای حمایت از عملکرد سالم کبد و سم زدایی طبیعی در بدن مورد استفاده قرار گرفته است. اگرچه به خوبی مطالعه نشده است، بسیاری از افراد مبتلا به هپاتیت برای کمک به حمایت از کبد به آن روی می آورند. مرکز پزشکی دانشگاه مریلند خاطرنشان می کند:
در گذشته از ریشه و برگ برای درمان مشکلات کبدی استفاده می شد. بومیان آمریکا قاصدک را در آب می جوشانند و برای درمان بیماری کلیوی، تورم، مشکلات پوستی، سوزش سر دل و ناراحتی معده مصرف می کردند. در طب سنتی چینی (TCM)، از آن برای درمان مشکلات معده، آپاندیسیت و مشکلات پستان مانند التهاب یا کمبود جریان شیر استفاده شده است. در اروپا از قاصدک برای درمان تب، کورک، مشکلات چشمی، دیابت و اسهال استفاده می شد.
سلامت زنان و تعادل هورمونی
قاصدک به دلیل سطوح بالای مواد مغذی مختلف و توانایی بالقوه برای کمک به حمایت از سیستمهای سمزدایی طبیعی بدن، اغلب توسط افراد مبتلا به عدم تعادل هورمونی، عفونت ادراری و ورم پستان مکرر استفاده میشود. اگرچه به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما شواهد حکایتی فراوانی از زنانی وجود دارد که از آن برای کمک به درمان عفونت های ادراری مکرر یا سایر عفونت ها استفاده کرده اند.
پوست شفاف
قاصدک به دلیل محتوای طبیعی منیزیم و روی و توانایی بالقوه آن برای سم زدایی، برای پوست مفید است. می توان از آن به صورت موضعی در کاربردهایی مانند تنتور و ضماد استفاده کرد و بسیاری از افراد آن را به صورت کپسول یا چای برای کمک به حمایت از پوست سالم مصرف می کنند.
منبع خوب مواد مغذی
قاصدک منبع بسیار خوبی از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مهم و آنتی اکسیدان ها و نمک های مغذی است که به سلامت خون و افزایش جذب آهن کمک می کند.
تعادل قند خون
مرکز پزشکی دانشگاه مریلند گزارش می دهد: مطالعات اولیه حیوانی نشان می دهد قاصدک به عادی سازی سطح قند خون و کاهش کلسترول تام و تری گلیسیرید کمک می کند و در عین حال کلسترول HDL را در موش های دیابتی افزایش می دهد. محققان باید ببینند قاصدک در افراد موثر است یا خیر. چند مطالعه حیوانی نشان می دهد قاصدک به مبارزه با التهاب کمک می کند.
موارد استفاده از ریشه و برگ قاصدک
جایگزین قهوه
ریشه قاصدک سخت تر و مقاوم تر از برگ است و به همین دلیل اغلب در جوشانده ها و تنتورها استفاده می شود. پودر اغلب در جایگزین های قهوه اضافه می شود. ریشه آن را یک ادرارآور طبیعی می دانند و گاهی برای این منظور استفاده می شود.
ضماد
ریشه و برگ قاصدک اغلب به عنوان مواد تشکیل دهنده چای و ضماد برای آبسه ها و زخم ها، به ویژه روی سینه و در داروهای بهداشتی زنان ذکر شده است، زیرا به حمایت از شیردهی و رفع مشکلات ادراری کمک می کنند.
گیاهان رز کوهستانی
ریشه قاصدک خرد شده را می توان با مر برای ایجاد ضماد برای جوش و آبسه، با گل پیچ امین الدوله برای دم کردن چای برای درمان جوش و آبسه، با گل سر و یا گل داوودی برای تهیه چای برای نوشیده شدن برای درمان زخم استفاده کرد.
چای قاصدک
از این گل برای تهیه چای استفاده می شود.
سالاد و سبزی
برگ ها را می توان به صورت تازه در سالاد یا در دستور العمل ها مصرف کرد و جایگزین سبزیجاتی مانند کلم پیچ و کلم در دستور العمل ها یا پخت و پز کرد. برگ های غنی از آنتی اکسیدان ادرارآورترین بخش گیاه هستند، بنابراین در حالی که می توان آنها را به طور منظم مصرف کرد، حفظ هیدراتاسیون مهم است.
مهم است که قبل از مصرف این یا هر گیاه دیگری، به خصوص در مقادیر زیاد یا در صورت مصرف هر دارو یا مکمل دیگری یا در صورت بارداری یا شیردهی، با پزشک مشورت کنند. اگرچه به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود، اما کسانی که به راگوسیا، گل داوودی، گل همیشه بهار، بابونه، بومادران، بابونه یا ید حساسیت دارند، نمی توانند آن را مصرف کنند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.