این دوره از زندگی سن لجبازی است / رابطه روانی مادر و کودک – بخش اول

خط سلامت: روانشناسان بالینی پیش از این بر این عقیده بودند علت دلبستگی کودک به مادر این است که مادر، منبع تغذیه کودک است، اما این نظریه پاسخگوی بسیاری از واقعیت ها نبود، زیرا این دلبستگی در کودکانی که با شیر مادر و یا به واسطه حضور مادر تغذیه نمی شدند نیز، به همان شدت گروه قبل وجود داشت.

این دوره از زندگی سن لجبازی است / رابطه روانی مادر و کودک – بخش اول

به گزارش خط سلامت بخش بحث برانگیزتراین تحقیقات زمانی بود که در سال ۱۹۶۰ و ۱۹۵۰، متخصصین روانکاوی به این نتیجه رسیدند ناتوانی کودک در برقراری پیوند دلبستگی ایمن ، با افراد درجه یک خانواده در سال های اولیه زندگی، با ناتوانی او در برقراری ارتباط فردیِ نزدیک و صمیمی در دوره بزرگسالی ارتباطی مستقیم دارد؛ بنابراین می توان به این نتیجه رسید که برقرار شدن رابطه صحیح میان والدین و کودک، علاوه بر تاثیر بر سلامت جسمانی کودک، بر روند رشد روانی کودک نیز تاثیرگذار است و می تواند عامل اصلی رشد رفتارهای عاطفی و دلبستگی کودک برای دوران بزرگسالی باشد. در یک سلسله مطالب به هم پیوسته، روند و سیر طبیعی رابطه مادر و کودک را از سن 18 ماهگی تا 10 سالگی مورد بررسی قرار می دهیم.

18ماهگی تا 2 سالگی سن لجبازی

کودک 18 ماهه، درست برخلاف آنچه مادر می گوید، عمل می کنند. حرکت در جهت خلاف مادر و از کلمه «نه» زیاد استفاده می کند. او که در این سن، لجاجت و سرسختی فراوانی دارد و به هیچ وجه حرف شنو نیست، در دو سالگی با مادر به صلح کامل می رسد و به آنچه مادر می گوید، عمل می کند. دو سالگی سنی است که کودک به حرف شنوی و رفتاری معقول و پسندیده می رسد. اگر مادرش او را صدا بزند، با دلبستگی ، به سمت مادر می رود و خود را در آغوش مادر می اندازد. همچنین برای آنچه مادر به او می آموزد، آمادگی دارد؛ البته این آموزش ها باید زمانی صورت گیرد که کودک آمادگی لازم را داشته باشد. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان